ESC2015 Schlagerpinglan: I går sändes det sista avsnittet av SVT:s “Inför Eurovision Song Contest 2015” och för er som missade det eller vill se det igen så finns det på svtplay.se fram tills den 11:e juni.

Vill ni endast lyssna på de berörda bidragen och veta hur panelen röstade så ser ni deras betyg här nedan tillsammans med länkar till både ländernas infosidor här på bloggen (klicka på flaggorna) och bidragen (klicka på låttitlarna). Eftersom det var sista avsnittet så tar jag även med panelens slutliga topp-tio, se ytterligare lite längre ner:

Del 4 av “Inför ESC 2015” – Resultatet: Kristin
Amparo
Eric
Saade
Tess
Merkel
Sarah
Dawn Finer
Christer
Björkman
Sverige SverigeHeroes
Måns Zelmerlöw
50 10 10 10 10 10
Cypern CypernOne Thing I Should Have Done“, John Karayiannis 44 9 8 9 9 9
Island IslandUnbroken
María Ólafsdóttir
43 8 10 9 8 8
Israel IsraelGolden Boy
Nadav Guedj
40 9 7 8 8 8
Azerbajdzjan AzerbajdzjanHour Of The Wolf
Elnur Huseynov
37 8 7 8 6 8
Slovenien SlovenienHere For You
Maraaya
37 6 8 7 8 8
Lettland LettlandLove Injected
Aminata
25 3 6 7 6 3
Polen PolenIn The Name Of Love
Monika Kuszyńska
9 2 0 3 2 2
Schweiz SchweizTime To Shine
Mélanie René
9 2 2 2 2 1
Tyskland TysklandBlack Smoke
Ann Sophie
3 0 0 0 3 0


“Inför ESC 2015” – Slutresultatet
ESC-panelens Topp-10:
Kristin
Amparo
Eric
Saade
Tess
Merkel
Sarah
Dawn Finer
Christer
Björkman
Sverige SverigeHeroes
Måns Zelmerlöw
50 10 10 10 10 10
Australien AustralienTonight Again
Guy Sebastian
50 10 10 10 10 10
Cypern CypernOne Thing I Should Have Done“, John Karayiannis 44 9 8 9 9 9
Island IslandUnbroken
María Ólafsdóttir
43 8 10 9 8 8
Italien ItalienGrande Amore
Il Volo
42 9 8 9 7 10
Israel IsraelGolden Boy
Nadav Guedj
40 9 7 8 8 8
Spanien SpanienAmanecer
Edurne
37 9 7 5 8 8
Azerbajdzjan AzerbajdzjanHour Of The Wolf
Elnur Huseynov
37 8 7 8 6 8
Slovenien SlovenienHere For You
Maraaya
37 6 8 7 8 8
Montenegro MontenegroAdio
Nenad Knežević Knez
35 8 7 8 4 8

Schlagerpinglan: Efter tre avsnitt som inte alls föll mig i smaken så måste jag dock medge att det blev lite bättre mot slutet, men knappast tillräckligt för att ge “Inför Eurovision 2015” ett sammanlagt godkänt betyg. Nej, tacka vet jag gamla goda tiden då det fanns en riktig ESC-panel med riktiga tyckare som hade åsikter och inte bara vågade stå för dem utan även klarade av att förmedla dem.

Lyckligtvis har en av dessa panelmedlemmar, Thomas Lundin, fortsatt att ge de tävlande bidragen omdömen och betyg på sin blogg thomaslundin.info och där kan man nu se vad han tyckte om bidragen i den första semifinalen. (Jag tackar en av mina uppmärksamma läsare för tipset som förgyllde min förmiddag.) Betydligt mer givande för mig personligen än hela årets “Inför ESC”-program tillsammans, så jag hoppas att han kommer tillbaka och räddar SVT:s sjunkande skepp. 🙂

Mer om “Inför ESC 2015”-avsnitten hittar ni här:
“Inför ESC 2015” – del 1: Inför programmetResultatet av del 1
“Inför ESC 2015” – del 2: Inför programmetResultatet av del 2
“Inför ESC 2015” – del 3: Inför programmetResultatet av del 3
“Inför ESC 2015” – del 4: Inför programmet

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till ““Inför ESC 2015” – Del 4 – Resultat”

 1. Hannes

  Va? Sverige full pott? det var en överraskning 😉

 2. Hannes

  *silken

 3. Johan

  Okej, efter att ha läst att panelen rykte upp sig inför sista avsnittet så beslöt jag mig för att kolla in det på play under min lediga förmiddag. Vad tyckte jag då?

  Inledningsvis blev jag positivt överraskad! Kan det ha varit för att låtarna föll panelen i smaken och att de då tog sig tid att ge grundläggande motiveringar bakom sina poäng? Vissa bidrag som de inte tyckte (de röstar ju till 99 % efter grupptryck) kunde ändå få en godtycklig förklaring till varför så inte var fallet. “Kompetent men tråkig”, “Jag förstår konceptet, men jag gillar det inte personligen” osv. Christer fick ofta uttala sig sist och kommentarerna var korta och koncisa, något som inte tillförde så mycket. Tess kunde hålla sig från det där vidriga hånskrattet och barnsliga liknelser, Sarah tyckte jag höll måttet och Amparo kändes lite mer varm i kläderna även om hon fortfarande känns helt borta i sammanhanget. Sen har vi då Eric Saade…

  …suck…

  “Om man älskar musik kan man inte tycka om detta”.

  Ta in den meningen. Läs den igen, och igen, och igen och förstå vad han faktiskt menar med det uttalandet.

  Eric Saade har under denna programserie blivit ett av mina hatobjekt i pop-Sverige. Sådan vidrig attityd att man nästan kräks, för det var nära att jag gav upp när den kommentaren kom för 23:e gången. Han är alltså en kille på 20-bast som inte skriver sina egna låtar, saknar musikteoretisk extravagans, inte skolad i någon teknisk musikgenre utan bara en popkille i mängden – och han har mage att vräka ur sig något så fullständigt idiotiskt. Patetisk är vad han är. Hans inställning är motsatsen till vad hela tävlingen går ut på, vad MUSIK går ut på. Jag kommer hånskratta när han om 10 år gör desperata försök att vinna tillbaka Sveriges hjärta samtidigt som ungdomen sakta glider ur honom och förtvinar i B-kändisträsket. Han förtjänar inte att betitla sig själv som “musiker”, för han fattar verkligen ingenting.

  Sågningen mot Tyskland fick mig att må dåligt. Det var nog den vidrigaste mobbningen av ett bidrag jag någonsin sett i tävlingens historia. Christer Björkmans hånskratt när han berättar hur hon faktiskt vann, Erics vidriga attityd som vanligt och de övrigas stämmor som vred ur det sista lilla hoppet som fanns kvar om detta programs framtid. Fyfan säger jag, aldrig mer denna dynga.

  “Hon kan omöjligt vara en artist”
  “Älskar man musik så måste man hata det här”

  Jag skulle inte ha tittat på skiten. Jag förstår verkligen varför Micke fick nog.

 4. Hannes

  @Johan Håller med dig om vad som hände när det var Tysklands tur, men tycker inte att fem personer ska behöva få ett inflyttande till våra egna åsikter. Med det så betyder absolut inte att jag skyddar panelen för vad de sa och gjorde, men tycker att det är så synd att fem personer kan ge en sådan effekt på en person så de mår så dåligt att de slutar gilla vad de älska. :L

 5. Johan

  Nädå, känslan är temporär, ESC kommer jag förmodligen aldrig sluta älska :). De gör dock ett väldigt bra jobb på att suga ur glädjen och misshandla konceptet med tävlingen med deras självgoda översittaranda. Trist att Björkman verkar ha anslutit sig till den skaran på senare år.

 6. Ozzy

  Intressanta analyser ni kommer med, panelen påminner faktiskt om jantelagen och dessä arbetsplats där alla måste komma överens, ingen får ju sticka ut och skilja sig från mängden med sina åsikter. Sen som Johan skriver så måste man ju ifrågasätta kvalitén på vissa av åsikterna (ref Eric Saade)
  Den som väl säger mot gruppen får inte vara kvar på jobbet/panelen och blir omplacerad.

  Hade inte de haft en programtid att hålla sig inom hade de säkert än idag suttit och kompromissat om betyget för det första bidraget.

 7. Rebecka

  Jag tycker att Tyskland är ASBRA.

  Hon kanske inte sjunger asbra, eller låten kanske inte är så bra, men meningen med musik är enligt mig hur den får en att KÄNNA, inte hur bra ur ett musikaliskt perspektiv den är.

  Älskar man musik så tycker man inte om Eric Saade (skämt å sido hehe).

 8. Schlagerpinglan

  @Rebecka, Jag är inte så förtjust i just Tysklands bidrag men håller med till 100% i ditt resonemang. Det är inte en felfri artist eller en perfekt komponerad låt man letar efter när det gäller Eurovision, i alla fall är det inte det jag gör, utan jag tittar och lyssnar på bidragen och sedan hittar något som får en att KÄNNA något. Ibland kan detta bidrag ha en tveksam artist, löjlig text eller svag låt men det spelar ingen roll… tycker man om något så kan ingen skolad “jag-vet-bäst-musiker” säga att man “tycker fel”.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se