Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2015, inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer, relevanta infosidor och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Wien. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor:

Lettland
Land: Lettland deltagit 15 gånger – vunnit 1 gång: 2002
TV-bolag: LTV se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 2000 BrainStorm kom 3:a av 24 med “My Star

Lettlands ESC-resultat sedan två-semifinals-systemet infördes 2008:

2014: Cake to bake“, Aarzemnieki 13:e i semi 1
2013: Here We Go“, PeR 17:e i semi 2
2012: Beautiful Song“, Anmary 16:e i semi 1
2011: Angel In Disguise“, Musiqq 17:e i semi 2
2010: What For?“, Aisha 17:e i semi 1
2009: Probka“, Intars Busulis 19:e i semi 2
2008: Wolves Of The Sea“, Pirates Of The Sea 12:a i finalen


“Love Injected”, Aminata

Lyssna på Lettlands Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: Love Injected final-framträdandeofficiell videotext
Fler tolkningar av ESC-bidraget: officiell text-video (Tommy U & Tob Luii remix)video
live i Rigalive i Amsterdamlive i London
Makree remix[Ex] da Bass Radio Mix[Ex] da Bass Club Mix
Artist: Aminata twitterfacebookyoutubewikipedia
Artist-intervju/presentation-klipp: Intervju av esckaz.com (3:02 – 18:e april)
Intervju av wiwibloggs (3:02 – 14:e maj)
Intervju av eurovision.tv (1:47 – 16:e maj)
Intervju av eurovision.tv (1:45 – 14:e april)

Startnummer: nr 10 Semifinal 2 (21:a maj)
Låtskrivare: Aminata Savadogo (t&m)
Uttagning: TV-bolaget LTV utsåg sitt Eurovision-bidrag genom en lite omgjord nationell uttagning bestående av två deltävlingar, en semifinal och en final som hölls den 22:a februari. Av de från början 20 tävlande bidragen så fick endast fyra medverka i finalen, där 100% tittarröster skickade Aminata till Wien. Läs mer om finalen av Supernova 2015 här: “Lettlands Eurovision-bidrag 2015

Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Odds (2015-05-18): Vidare till final (plats 8 av 17) & topp-10 (plats 10) av de 40


Åsikter och spekulationer om Lettlands bidrag och chanser i Eurovision 2015:

Schlagerpinglan tycker: Inte till final LettlandLettlandLettlandLettlandLettland Betyg: 2 / 5
Detta måste vara ett av de bidrag som jag kämpar mest med att förstå mig på. Vore det inte för att jag vet att det finns personer som verkligen gillar det så hade jag givit upp för länge sedan. Allt jag hör är långa, jobbiga toner som aldrig verkar vilja ta slut. Nu vet jag ju dock att det slutliga framträdandet kommer att se bra ut, men det hjälper inte upp betyget som inte kan bli något annat än en tvåa.
Schlagerpinglan tror: Inte till final
Eftersom jag själv har svårt att se “Love Injected” som en trolig finalist så är jag förmodligen färgad av det i mina “förutsägelser”, men hur bra den än framförs och hur speciell den än är så tror jag inte att den kommer att tilltala tillräckligt många för att det ska räcka till. Lettland har dessutom inte varit i final sedan de skickade piraterna för sju år sedan och jag tvivlar på att Aminata kan göra ett lika stort intryck, hur säker sång och snygg scenshow hon än bjuder på.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Lettland: “Love Injected” – Aminata”

 1. Hannes

  mmmmmmm färgad ja :)))))))))

 2. Johanna

  Jag tror absolut att denna går till final (med det inte sagt att jag gillar den för det gör jag inte) Den har börjat kännas självklar det sista faktiskt…men hoppas att jag ar fel i det.

 3. Schlagerpinglan

  Med tanke på att den klättrat upp bland de 10 främsta på den totala odds-listan så tyder väl det mesta på att den går vidare… men vi får väl se. 😉

 4. Nathalie

  Den har absolut klättrat för mig, och ser gärna att den går vidare. Med det sagt är detta dock inte en låt jag lyssnar på fem, tio gånger om. Aminata har en bra röst, men det blir nästan lite huvudvärksvarning ändå för mig!

 5. Adri

  Asså jag hoppas att Lettland kan få ett respektabelt resultat i år. Inte bara för att jag älskar denna låt, också för att jag tror att det skulle göra så att Lettland skulle ta tävlingen mer på allvar (så som Nederländerna när de äntligen nådde final 2013).

  Jag hoppas innerligt att den går till final då det är min 5:e plats på min topp 40 och min 4:e plats i den andra semin. Med tanke på att den tävlar i den andra semin kan jag inte vara säker på finalplatsen dock. Det känns som ett typiskt 50/50 fall. Men jag gissar nog att den missar, men den enda förklaringen till det är att jag av tradition vet att mina favoriter ofta missar finalen. Om jag hade ogillat denna låt skulle jag säkert tro att den gått vidare. Men jag hoppas att den traditionen kan skrotas i år iom Lettland och jag är ändå mer hoppfull än vanligt. Jag ska i alla fall ge ett par röster till henne 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se