Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2015, inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer, relevanta infosidor och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Wien. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor:

Armenien
Land: Armenien deltagit 8 gånger – vunnit 0 gånger
TV-bolag: AMPTV se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 2006 André kom 8:a av 24 i finalen med “Without Your Love

Armeniens ESC-resultat sedan två-semifinals-systemet infördes 2008:

2014: Not Alone“, Aram MP3 4:a i finalen
2013: Lonely Planet“, Dorians 18:e i finalen
2011: Boom Boom“, Emmy 12:a i semi 1
2010: Apricot Stone“, Eva Rivas 7:a i finalen
2009: Jan Jan“, Inga & Anush 10:a i finalen
2008: Qele, Qele“, Sirusho 4:a i finalen


“Face The Shadow”, Genealogy

Lyssna på Armeniens Eurovision-bidrag & lär känna artisterna:

Bidrag: Face The Shadow officiell videotext
Artister: Genealogy officiell webbsidatwitterfacebookwikipedia
Artist-intervju/presentation-klipp: Intervju av esckaz.com (5:41 – 11:e maj)
Intervju av wiwibloggs (7:54 – 16:e maj)
Intervju av eurovision.tv (7:06 – 27:e mars)
“It’s Genealogy for Armenia” (0:55 – eurovision.tv – 30:e april)

Startnummer: nr 2 i Semifinal 1 (19:e maj)
Låtskrivare: Armen Martirosyan (m), Inna Mkrtchyan (t)
Uttagning: Den 16:e februari presenterade TV-bolaget AMPTV den första av sina sex internvalda artister men det var inte förrän den 12:e mars som den sista var avslöjad. Samma dag presenterades tävlingsbidraget “Dont Deny”, som sedan fick ändra titeln till “Face The Shadow” för att man inte ska tro att det har något med politik att göra. Läs mer om internvalet här: “Genealogy för Armenien 2015!” – “Armeniens Eurovision-bidrag 2015

Presentationer av bidraget och artisterna (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Odds (2015-05-18): Vidare till final (plats 6 av 16) & topp-20 (plats 19) av de 40


Åsikter och spekulationer om Armeniens bidrag och chanser i Eurovision 2015:

Schlagerpinglan tycker: Inte till final ArmenienArmenienArmenienArmenienArmenien Betyg: 2 / 5
Jag brukar gilla de flesta bidrag som Armenien skickar till ESC men i år så blev det, för att uttrycka det snällt, helt fel. Eftersom jag inte gillar att vara alltför negeativ så kan jag säga att jag tycker om tanken på att de samlat ihop artister från olika världsdelar som likväl har rötter i Armenien samt att de har starka röster och förmodligen även ett snyggt scennummer. När vi sedan kommer till det “icke-politiska” och själva låten så har jag däremot slut på de snälla orden och slutar därför här. Ingen finalist enligt mig.
Schlagerpinglan tror: Inte till final
Armenien brukar kunna ta sig till final men i år hänger det extra mycket på vad juryn och tittarna bedömer vara viktigast. De har en imponerande röd tråd i sitt bidrag, starka röster och förmodligen även ett riktigt snyggt framträdande. Men… även om man väljer att tro att det är en genuin fredslåt utan baktankar så går det (enligt mitt tycke) inte att komma ifrån att det inte är mycket till låt att tala om, utan det känns mest som ett konstigt hopkok. Eventuellt kan allt runtomkring uppväga avsaknaden av låt, men jag vill tro att det inte gör det.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Armenien: “Face The Shadow” – Genealogy”

  1. Johanna

    Den här blev mycket bättre live än jag hade väntat mig! jag gillar studioversionen men var orolig. Det är jag inte längre! Det kommer låta bra! Oavsett om det blir final eller inte så kommer detta att vaara en av de låtarana jag fortsätter lyssna på efter eurovision!

  2. Adri

    Detta verkar, tillsammans med Tjeckien och Lettland, vara en av dem låtar som man antingen har på sin topp 10 eller sin botten 10. Med andra ord så antingen älskar man den eller så hatar man den. Och precis som med Tjeckien och Lettland är jag på den sida som älskar låten. Jag älskar rösterna, refrängen är en av tävlingens bästa, älskar uppbyggnaden och bryggan till refrängen och framför allt så älskar jag det musikaliska kaos i slutet av låten. Det är mest den kaosiga delen som folk har klagat på men det är min favoritdel då en skriker, en sjunger opera och de andra gör nåt helt annat. Hur knas det än låter är det mitt favoritparti i hela låten. Men hur mycket jag än älskar denna låt så tror jag inte att tittarna uppskattar den tillräckligt och jag gissar att detta blir semins 12:e plats.

  3. Kerstin

    En av årets i särklass tristaste låtar som jag överhuvudtaget inte berörs av alls. Betyg 1/5.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se