ESC2015 Schlagerpinglan: I kväll klockan 21:00 startar den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2015 och eftersom jag gjorde en gissning inför den första semifinalen så får jag göra detsamma inför denna.

Här nedan ser ni vilka tio länder som jag tror tar sig vidare till finalen från kvällens semifinal. (Med reservation för att jag kanske ändrar mig efter att ha sett själva showen.):

Schlagerpinglan tror på följande bidrag från ESC 2015 – Semi 2: (i startordning)
Montenegro Montenegro – “Adio”, Knez
Norge Norge – “A Monster Like Me“, Mørland & Debrah Scarlett
Tjeckien Tjeckien – “Hope Never Dies“, Marta Jandová & Václav Noid Bárta
Israel Israel – “Golden Boy“, Nadav Guedj
Lettland Lettland – “Love Injected“, Aminata
Azerbajdzjan Azerbajdzjan – “Hour Of The Wolf“, Elnur Huseynov
Island Island – “Unbroken“, Maria Olafs
Sverige Sverige – “Heroes“, Måns Zelmerlöw
Cypern Cypern – “One Thing I Should Have Done”,John Karayiannis
Slovenien Slovenien – “Here For You”, Maraaya

Schlagerpinglan: Av ovanstående länder så får jag väl räkna Azerbajdzjan, Sverige, Norge och Slovenien som relativt “säkra” medan de övriga alla har olika anledningar till att både kvala sig vidare eller eventuellt missa finalen.

Jag kan även se länder som Malta, Schweiz och Polen vara med och slåss om de sista finalplatserna men när det endast finns tio platser så får man dra gränsen någonstans. 😀

Mina personliga favoriter inför semifinalen, som jag hoppas tar sig vidare, är följande:

Schlagerpinglans hoppas på följande bidrag från ESC 2015 – Semi 2:
Tjeckien Tjeckien – “Hope Never Dies“, Marta Jandová & Václav Noid Bárta
Slovenien Slovenien – “Here For You”, Maraaya
Israel Israel – “Golden Boy“, Nadav Guedj
Montenegro Montenegro – “Adio”, Knez
Cypern Cypern – “One Thing I Should Have Done”, John Karayiannis
Sverige Sverige – “Heroes“, Måns Zelmerlöw
SanMarino San Marino – “Chain Of Lights”, Michele Perniola and Anita Simoncini
Schweiz Schweiz – “Time To Shine“, Mélanie René
Island Island – “Unbroken“, Maria Olafs
Norge Norge – “A Monster Like Me“, Mørland & Debrah Scarlett

Schlagerpinglan: Som synes så har jag gjort en minimal förändring i min topp-tio sedan genomgången efter de båda första repetitionerna (då jag nu även låter Norge få vara med bland de tio jag hoppas går vidare), här, men när det gäller de absoluta favoriterna så har inget förändrats. Jag ser fortfarande Tjeckien, Slovenien, Israel, Montenegro och Sverige (naturligtvis) som de länder som bara måste gå vidare för att inte fördärva hela kvällen. 🙂

Vad gäller min gissning av det riktiga resultatet så är det mycket möjligt att jag fördärvar mina chanser till ett bra resultat genom tro på Tjeckien och Montenegro (mot alla odds) och Israel (som inte verkar kunna ta sig till final längre) men jag vill verkligen inte tro att de riskerar att slås ut redan i semifinalen. Usch… att vara engagerad kan vara riktigt roligt ibland men när det kommer till själva omröstningsdelen så kan det bli lite väl spännande. Nåja, nu kan man bara hålla tummarna och hoppas på det bästa. 😀

Som vanligt så påpekar jag att mina gissningar inte ska tas på för stort allvar utan endast är tänkt som ett roligt tidsfördriv och inte bör användas som grund för några större vadslagningsbeslut. 🙂

Uppdaterat: Nu startar snart den andra semifinalen och jag önskar er alla en riktigt trevlig ESC-kväll med många personliga favoriter som går vidare till finalen. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


20 kommentarer till “Eurovision 2015: Dags att gissa semifinal 2”

 1. Johan

  Oh! Då var det dags då.

  Dessa tror jag lyckas kvalificera sig till lördagens final:

  Sverige – Självklar
  Azerbajdzjan – Självklar
  Slovenien – Självklar
  Norge – Självklar
  Cypern – Jag tror faktiskt det här är riktigt farligt. Men jag har haft fel förut också 😉
  Lettland – Håller även en liten hemlig tumme på detta. Skulle vara kul om Lettland fick kvala.
  Island – Också lite svårtippad, men nog finns det nog många Frost-fans där ute för att det här ska kvala?
  Montenegro – Åh vad jag hoppas! Snälla Europa!!!
  Polen – Kan lika gärna komma sist som Ungern 2008. Svårtippad
  Israel – Svårtippad

  Sen har vi då:

  Tjeckien – Det skulle inte förvåna mig om det blev Tjeckiens första finalplats, men jag har hört så lite positivt om dom utanför fankretsarna att jag sänker förhoppningarna.

  Litauen – Feel Good misslyckades i semi 1, kommer det lyckas nu? Har hört rykten om falsksång under generalrepetitionen vilket bådar på att juryn rankar det lågt. Tror inte folket placerar dessa bättre än plats 8-9 så jag gissar på att de får stå över denna gång.

  Schweiz – Den håller inte måttet tyvärr. Jag greppar inte henne eller låten i sig och tror inte nog många gör det varken bland publiken eller juryn.

  Malta – Den här är lite svårare att gissa, men det låter som att Amber har problem att sätta tonerna och överspelar till en medioker låt. Det brukar inte vara något framgångsrecept.

  Irland – Njae. Hon sjunger riktigt bra men låten saknar det där extra och vaggar som på bäst den vill. Miss i år för irländarna.. igen.

  Portugal – All heder för att de sjunger på portugisiska och skickar något inhemskt och annorlunda. Tyvärr inget som jag tar till mig eller förstår och allt känns lite malplacerat på något sätt?

  San Marino – Den största floppen i år om ni frågar mig. Bannlys Siegel, för att låna gamla låtar från 90-talets “kanske-låda” funkar aldrig. Kanske om ni försöker igen 2 gånger tills dess att tittarna tycker synd om er.

 2. ESC-Panelen (Robban)

  Jag hoppas innerligt att min storfavorit, Montenegro kvalificerar.
  I nuläget är medparten av låtarna i ESC-finalen på lördag ballader, så vore tacksamt om det går bra för uptempolåtarna ikväll. Heja Måns!

 3. Max

  Dessa tror jag tar sig vidare:

  Sverige
  Slovenien
  Cypern
  Azerbajdzjan
  Israel
  Norge
  Island
  Lettland
  Tjeckien
  Montenegro.

  Nu återstår det bara att se! 😀 Förra gången prickade jag in sju.

 4. Schlagerpinglan

  @Johan, Även jag har den uppfattningen att det tjeckiska bidraget har tagits emot ganska svalt av ganska många… men det är trots allt inte förrän nu det avgörs. Med ett bra framträdande så kan allt hända. Jag håller tummarna i alla fall.

  @Robban, Om jag själv skulle välja ut endast en favorit från dagens semifinal så hade det tyvärr blivit Tjeckien. Inte tyvärr för att det är ett dåligt bidrag utan tyvärr för att det känns alltför ovisst om de kommer att gå vidare eller ej. Hoppas på det bästa men vågar inte ta ut något i förskott.

 5. Nathalie

  Något svårare att tippa med tanke på ganska så få ex-sovjetiska länder i startfältet. Men jag gör ett försök.

  Dessa tio tror jag går vidare ikväll:
  Azerbajdzjan
  Sverige
  Norge
  Slovenien
  Island
  Polen
  Litauen
  Montenegro
  Lettland
  Malta el sömnpillret Cypern? Vad ska jag välja??? Tippar på Malta!

  Dessa tio vill jag ska gå vidare:
  Montenegro
  Tjeckien
  Sverige
  Slovenien
  Lettland
  Island
  Israel
  San Marino
  Malta
  Polen

  Förövrigt hoppas jag programledarna är lite mer professionella idag.

 6. Nathalie

  Inbillar mig att länder som Polen, Tjeckien, Litauen & Lettland ger varandra ganska så höga poäng, och med tyskarnas röster borde åtminstone två av dessa fyra bidrag ta sig vidare. Något säger mig att det i sådana fall blir Polen & Litauen, även om jag personligen föredrar Tjeckien & Lettland.

  Ja, vi får väl se.

  Förresten Pinglan, så tror jag inte att du har delat med dig med åsikter om programledarna. Vad tycker du om dem?

 7. Schlagerpinglan

  @Nathalie, Njae programledarna har jag inte skrivit så mycket om, dels för att det känns lite orättvist mot dem att de håller i en ESC-show bara någon månad efter jubileumsshowen (det går ju inte att komma upp i klass med Graham Norton och Petra Mede) och dels för att de kanske behöver bli lite varma i kläderna innan de kan bedömas rättvist. Så här långt så är jag tyvärr inte alls imponerad och får känslan av att de valts ut för att de är just damer, inte bra programledare… men det kan som sagt vara nerver med i spelet och förhoppningsvis så blir det bättre längre fram.

 8. Jan-Åke Dahlqvist

  Jag tror att följande tio bidrag går vidare ikväll:

  Sverige, tror det finns en ganska stor chans att Måns kan vinna finalen också.

  Slovenien, en av mina egna stora favoritlåtar i årets ESC. Blir besviken om inte Maraaya når finalen.

  Island, en låt som jag också gillar ganska mycket.

  Lettland, fast personligen tycker jag inte alls om låten.

  Israel, glad låt och jag tycker låten är ganska bra. Bör nå final.

  Montenegro, gillar att de sjunger på sitt eget språk. Det ser jag alltid som ett plus, och fast jag inte förstår texten, så gillar jag låten.

  Irland, begåvad tjej, men ingen låt jag fastnade för.

  Schweiz, låt som försvinner lite i mängden. Jag minns den inte. Når nog final på olika “ströröster”.

  Azerbajdzjan, ingen låt som jag fastnade för, men den kanske har något som jag missat? Jag tror den når finalen.

  Norge, ingen låt som fastnar, men jag tror det kan bli tillräckligt med poäng för att den ska nå final.

  De låtar som jag håller tummarna för lite extra ikväll är:
  Slovenien, Montenegro, Israel, Island, San Marino, (tyckte bidraget fick hård kritik, men jag tycker inte att låten är så dum). Slutligen tror jag att Sverige går vidare vare sig jag håller tummarna eller ej.

 9. Karin

  Jag tippar att Sverige, Norge, Slovenien, Israel, Azerbajdzjan, Island, Montenegro, Irland, Cypern och Lettland går vidare till final.

  Jag vill att Lettland, Norge, Cypern och Slovenien går till final. Speciellt Cypern. (Igår var det “speciellt Norge” och i förrgår “speciellt Lettland” – jag gillar alla tre lika mycket.)

  San Marino, Polen och Portugal vill jag inte se i finalen.

  Resten kan jag ha eller mista. (Sorry Måns)

 10. Lukas

  Min tippning är som följer

  1. Sverige (Framför allt om Måns verkligen sätter allting rätt)
  2. Slovenien (Deras samspel kan räcka långt, kanske till och med till Sloveniens bästa placering)
  3. Azerbajdzjan (Kommer gå vidare vad som än händer, tror jag)
  4. Norge (Min stora favorit, men är lite oroad om det nordiska fiaskot från semi 1 kan smitta av sig här med)
  5. Montenegro (Balkanballader är oftast ett säkert kort, speciellt med Zeljko Joksimovic som låtskrivare)
  6. Israel (Egentligen ingen favorit alls, men den kommer sticka ut.)
  7. Litauen (Vinner nog på att den är så cheesy)
  8. Island (Vågar inte tippa denna lika högt som tidigare av samma skäl som med Norge)
  9. Irland (Molly gör bra ifrån sig, och kan nå final nätt och jämt, skulle va konstigt med en final utan Irland om man frågar mig)
  10. Polen (Kan gå vidare på antingen startnumret och/eller sympatiröster)

  11. Malta (Hade det vart originalversionen på låten hade den nått mycket längre)
  12. Lettland (För skränig röst över en låt som i sig är helt tom)
  13. Tjeckien (Nackdelen kan bli att det uppfattas som för släpigt, men jag funderar på att ge en röst till Tjeckien ändå ikväll)
  14. Schweiz (Svår att få grepp om, och jag tror inte artisten själv verkar få grepp om låten heller)
  15. Cypern (Hur ska John kunna gå ut ur rutan?)
  16. San Marino (Tycker väldigt synd om duon, de hade nog klarat sig bättre med en annan låt)
  17. Portugal (*gäsp*)

 11. Johanna

  Dessa tror jag går vidare (vet att jag skrev innan men nu under rätt inlägg): Sverige, Norge, Slovenien, Cypern, Malta, Lettland, Island, Litauen, Israel och Azerbajdzjan.

  jag vill däremot slänga ut Lettland, Malta och Island och ta in Montenegro, Irland och Portugal istället.

 12. Daniela

  Min lista inför ikväll:

  1. Slovenien
  2. Sverige
  3. Azerbajdzjan
  4. Island
  5. Irland
  6. Israel
  7. Norge
  8. Polen
  9. Montenegro
  10. San Marino

 13. Micke

  En gång för några månader sedan vann ett mycket lovande bidrag den isländska finalen 2015. Strax därefter massakrerade de bidraget när de bestämde sig för att framträda med den på engelska istället. Ikväll blev det tyvärr än värre när de stackars tjejen uppvisade kvällens största falsksång. Himla synd om henne. kändes som det knappt kunde bli värre men det blev det. Azerbajdzjan lyckades med det konststycket när de lät två märkliga individer p golvet ta uppmärksamhet från sångare och låt.

  Annars blev jag glad när Tjeckiens artister än en gång presterade. Men bäst var som väntat Norge följd av Montenegro och en lite darrig sångerska för Slovenien

 14. davve

  Måns var överlägset bäst. Men helt klart en bättre semi än semi 1.

  Är svag för slovenien och Litauens bidrag.

  Tror det är en fördel för sverige att enbart vi och Norge gick till final från Norden. Medans ett helt gäng östländer från diverse fraktioner och västländer från en viss region gick till final. Sverige vinner nog på detta röstmässigt.

 15. Johanna

  8/10 i min tippning ikväll. Alltså tippade jag 16 av 20 finalister rätt och de jag hade fel på är jag så tacksam att jag hade fel på! Är sjukt glad att bli av med Island och Malta som jag stört miog på hela säsongen!

 16. Micke

  Tio av mina tretton favvisar är med på lördag:

  Min topp 10 på lördag:

  1. Norge
  2. Italien
  3. Frankrike
  4. Estland
  5. Montenegro
  6. Slovenien
  6. Rumänien
  8. Belgien
  9. Storbritannien
  10. Ryssland

 17. Sandra

  6/10
  Litauen?
  Cypern?
  Lettland?
  WTF :O
  Tjeckien borde ha tagit Cyperns plats

 18. Adri

  Kvällens största glädje: Lettland gick till final! 😀

  Kvällens största besvikelse: Island och Irland åkte ut.

  Kvällens största negativa överraskning: Min bottenkandidat från Cypern gick till final! (Allvarligt, hur?!)

 19. Johanna

  @Sandra Cypern var ju BÄST ikväll!!!

 20. Sandra

  Cypern var ju bäst, när det kommer till sömnpiller. Haha 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se