ESC2015 Schlagerpinglan: I kväll klockan 21:00 startar finalen av Eurovision Song Contest 2015 och några timmar senare så får vi äntligen veta vem som kommer att stå som den slutlige segraren.

Det är väl bara att inse att efter mina gissningar av semifinalerna (7 rätt av 10 vid den första semifinalen och 8 rätt av 10 vid den andra semifinalen) så är chansen inte speciellt stor att jag ska lyckas förutse kvällens vinnare, men för skoj skull så gör jag likväl ett försök. 😀

Schlagerpinglan tror på följande topp-10 i Eurovision Song Contest 2015:
Australien 1. Australien Tonight Again”, Guy Sebastian
Ryssland 2. Ryssland A Million Voices“, Polina Gagarina
Italien 3. Italien Grande Amore”,Il Volo
Sverige 4. Sverige Heroes“, Måns Zelmerlöw
Estland 5. Estland Goodbye To Yesterday“, Elina Born & Stig Rästa
Belgien 6. Belgien Rhythm Inside“, Loïc Nottet
Norge 7. Norge A Monster Like Me“, Mørland & Debrah Scarlett
Grekland 8. Grekland One Last Breath“, Maria-Eleni Kyriakou
Montenegro 9. Montenegro Adio”, Knez
Azerbajdzjan 10. Azerbajdzjan Hour Of The Wolf“, Elnur Huseynov

Schlagerpinglan: Som synes så slutade mitt velande med att till slut utse Australien till trolig segrare med Ryssland, Italien och Sverige hack i häl, men jag kan knappast säga att det är något jag är övertygad om. Det hela hade varit mycket lättare (nåja, marginellt i alla fall) om man visste vad de på förhand finalklara länderna har att bjuda på. Men, men… nu blir det ju lite överraskningar på finalkvällen också och det är ju alltid skoj. 😀

När det gäller vilka bidrag jag hoppas på så är det däremot ingen tvekan då jag har en överlägsen stor-favorit och en hel hög med stora, personliga favoriter, se listan nedan. Så länge det blir ett av dessa bidrag som vinner så kommer jag att kunna se tillbaka på tävlingen som väldigt lyckad. 😀

Schlagerpinglans personliga favoriter i finalen av Eurovision Song Contest 2015:
Ryssland 1. Ryssland A Million Voices“, Polina Gagarina
Estland 2. Estland Goodbye To Yesterday“, Elina Born & Stig Rästa
Montenegro 3. Montenegro Adio”, Knez
Israel 4. Israel Golden Boy“, Nadav Guedj
Australien 5. Australien Tonight Again”, Guy Sebastian
Italien 6. Italien Grande Amore”,Il Volo
Frankrike 7. Frankrike N’oubliez Pas”, Lisa Angell
Slovenien 8. Slovenien Here For You”, Maraaya
Belgien 9. Belgien Rhythm Inside“, Loïc Nottet
Sverige 10. Sverige Heroes“, Måns Zelmerlöw

Schlagerpinglan: Ja, om några timmar så vet man om det var gissningslistan eller önskelistan som mest liknar slutresultatet. Hur det än slutar så hoppas jag på en riktigt spännande omröstning. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


18 kommentarer till “Eurovision 2015: Dags att gissa vinnaren & utse favoriter”

 1. Johanna

  Jag hoppas att din personliga favorit vinner istället för den du tror (jag tror också Australien men det skulle isf vara det värsta som kan hända anser jag) Men som sagt, snart vet vi!

 2. Johan

  Jag kommer att avrunda mina gissningar lite!

  Vinnarkandidaterna:

  Sverige
  Italien
  Ryssland

  Övriga topp 10:

  Belgien
  Norge
  Estland
  Australien
  Azerbajdzjan
  Israel
  Slovenien

  11-15:
  Lettland
  Montenegro
  Cypern
  Grekland
  Spanien

  16-20:

  Albanien
  Armenien
  Litauen
  Serbien
  Rumänien

  21-27:

  Georgien
  Polen
  Frankrike
  Tyskland
  Österrike
  Ungern
  Storbritannien

 3. Micke

  Schlagerpinglan: Varför kunde du inte sagt till mig att skärpa till mig när jag hoppade av för ett tag sedan? Hade jag inte gjort det hade jag varit i Wien nu. Attans. Jag var så jädra less på allt det här att jag tidigarelade min resa och nu är jag här när jag borde ha varit där. Skojar givetvis med dig men det är skit att jag ändrade 🙂

  Jag räknar nog tolv bra bidrag nu när jag lyft upp Grekland och Serbien:

  1. Norge
  2. Italien
  3. Frankrike
  4. Montenegro
  5. Estland
  6. Belgien
  7. Slovenien
  8. Rumänien
  9. Ryssland
  10. Storbritannien
  11. Serbien
  12. Grekland

  Cypern är ibland däruppe och ibland i botten

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Problemet med att vara så engagerade som vi är är ju att när man väl stöter på motgångar så tar man de lite väl hårt och kan göra lite drastiska saker, men å andra sidan så har vi desto roligare när det väl går bra. 😀

  I torsdags kväll var jag övertygad om att det var ett riktigt dåligt år för mig (eftersom Tjeckien åkte ut) och började fundera på varför jag lägger så mycket tid på det… men nu när jag ser lite mer “nyktert” på det så har jag hela åtta av mina ursprungliga tio topp-tio-bidrag i final… vilket faktiskt är riktigt bra. Ibland gäller det att ta ett steg tillbaka och ta ett djupt andetag innan man gör något förhastat. 😉

 5. Micke

  Men visst är det konstigt. Nu pratar jag inte om att dessa är mina favvisar men man tar ju till sig låtar olika. Jag tyckte det var flertalet bidrag som höjde sig enormt men alla förutom Serbien och Grekland rök rakt av. Tjeckien var ett av de som höjde sig live. Schweiz ett annat. Portugal ett tredje och fler som jag just nu glömt. Men vad hjälpte det?

  Jisses jag höll på att glömma en som höjde sig och faktiskt gick vidare. Montenegro

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, De bidrag som jag kommer att komma ihåg som de som förbluffade mig mest från semifinalerna 2015 (förutom Rysslands och Tjeckiens fantastiska insatser) är utan tvekan Portugals och Greklands. De tjejerna visade att det inte spelar någon roll hur påläst och engagerad man är – det är de tre minuterna på scen som räknas, inget annat. 😀

 7. Micke

  Håller med. Blev extra glad just under Portugals framträdande. Låten och tjejen har fått så mycket skit men jädrar rent ut sagt vad hon presterade. Hon ägde ju scenen som få ens om någon under semifialerna. Vet du vad jag är räd för? Att många var inställda å fikapaus eller toapaus eller nåt och helt enkelt missade framträdandet

 8. Karin

  Min önskelista, numera helt baserad på om jag blir positivt berörd på något sätt när jag lyssnar: Vill jag dansa eller sjunga med? Blir jag glad eller tankfull eller börjar jag rentav gråta en skvätt?

  Jag har ingen solklar vinnare, så om någon av följande vinner blir jag nöjd:
  Norge, Lettland, Cypern, Belgien, Litauen.

  Fem till för att fylla på till topp 10:
  Australien, Storbritannien, Georgien, Ungern och Grekland.

  Grekland kommer med enbart för att Maria-Eleni sjunger så fantastiskt bra. Jag kommer aldrig ihåg hur melodin går, men jag njuter av att lyssna på hennes sätt att sjunga den. Konstigt? Kanske. Men man gillar musik av så många olika anledningar, eller hur?

  Lycka till med tippandet allesammans och ha en härlig kväll!

 9. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag är rädd att du kan ha rätt, för jag tror inte att någon egentligen väntade sig något sådant… i alla fall inte jag. Det krävs dock att man sitter kvar och tittar och i alla fall försöker engagera sig… och det är kanske inte alltid alla gör, av naturliga skäl.

  @Karin, I fallet med Grekland kan jag inget annat än att hålla med till 100%. Själva låten är jag inte så värst förtjust i men när hon framförde den så satt jag som förtrollad… så att Eurovision skulle vara enbart en tävling för låtar är inget jag kan skriva under på. Gillar man något så gillar man det, oavsett anledning. 😀

 10. Kerstin

  Inte länge kvar nu tills det börjar. Jag hoppas på en nagelbitare vid omröstningen så det inte blir så där att ett bidrag börjar håva in höga poäng efter poäng och det i princip är avgjort innan ens hälften av länderna avgett sina poäng. Jag hoppas givetvis på en vinst för Belgien då det varit min favorit ända från början. Belgien, Ryssland och Sverige är mina favoriter ikväll men tvingas jag tippa en vinnare så tror jag faktiskt att Sverige tar hem det här och blir vinnare av ESC 2016. Nu hoppas jag att du Schlagerpinglan och alla andra schlagervänner får en fin ESC kväll.

 11. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Med tanke på hur Belgien klättrat på listorna de senaste dygnen så är det inte helt otroligt att din önskan kan gå i uppfyllelse men det är fortfarande så mycket som kan hända och förhoppningsvis så blir det just så spännande som det verkar kunna bli. 😀 Även jag önskar dig (och alla andra) en riktigt trevlig kväll. 😀

 12. Daniel

  När nu Tjeckien åkte ut går mina röster till Israel ikväll.

  Men om jag gissar slutsegrare så tror jag på Italien.

 13. Jonas

  Ska komma med min obligatoriska lista. Skrev den tidigare i dag. Fundera lite fram och tillbaka gjorde en ändring på Belgien och Estland. Igår trodde jag inte på Sverige men när man ser hur röstningsordningen är, tror och hoppas jag på Sverige. Är säkert lurad, blir säkert Australien som vinner. En mix av odds personliga åsikter och historik ligger bakom listan. Montenegro har inga bra odds men den låten älskar jag bara. Ett mästerverk. Samma kompositör har alltid slutat två eller tre i esc. Tror inte på seger för dem men en betydligt bättre plats än vad oddsen säger.

  1. Sverige
  2. Italien
  3. Ryssland
  4. Montenegro
  5. Australien
  6. Belgien
  7. Estland
  8. Azerbadjan
  9. Israel
  10. Spanien
  11. Slovenien
  12. Norge
  13. Serbien
  14. Storbritannien
  15. Georgien
  16. Lettland
  17. Rumänien
  18. Armenien
  19. Grekland
  20. Cypern
  21. Österrike
  22. Polen
  23. Albanien
  24. Frankrike
  25. Tyskland
  26. Ungern
  27. Litauen

  Då återstår bara att önska er alla en trevlig eurovision kväll.
  Må bästa sång vinna. Mvh Jonas

 14. Jan-Åke Dahlqvist

  Jag försöker mig på att gissa vilka som blir Topp-10 ikväll:

  1. Sverige
  2. Australien
  3. Italien
  4. Ryssland
  5. Storbritannien
  6. Estland
  7. Slovenien
  8. Spanien
  9. Lettland
  10.Israel

  Själv gillar jag bidragen från Slovenien, Estland och Rumänien.

 15. Schlagerpinglan

  @Jonas, Det där med att man velar fram och tillbaka känner jag igen. Efter att jag fått klart min lista så var jag redo att flytta upp Italien till förstaplatsen men beslöt mig för att hålla kvar vid min första tanke… börjar man väl att ändra sig så kan man hålla på tills nästa final. 😀

  Montenegro måste bara trotsa oddsen, om inget annat för att det är den enda Balkanballaden i startfältet och jag inbillar mig att det finns ganska många länder av de 40 röstberättigade som borde gilla sådant. (Fördoms-varning javisst, men det är ju inte för inte som just den sortens bidrag kommer från Balkan och inte Norden.)

 16. Daniela

  Min lista (en kompromiss mellan tro & önskan) lyder som följer:

  1. Sverige
  2. Italien
  3. Ryssland
  4. Australien
  5. Estland
  6. Polen
  7. Norge
  8. Slovenien
  9. Israel
  10. Ungern

  Jag vill tillägga att det tog relativt länge innan jag anslöt mig till skaran av fans som ser Måns som den självklara vinnaren. När han vann Melodifestivalen såg jag visserligen vinnarpotentialen i både honom som artist och framträdandet, men tyckte att själva låten var högst medelmåtlig. Det stora “genombrottet” för min del inträffade lite oväntat när jag första gången såg den textade förhandsvideon till låten. Vad som hände kan jag inte riktigt förklara, men plötsligt kunde jag förstå hela låtens budskap och storhet på ett helt annat sätt – och ja, plötsligt var den bara den där stora vinnaren även för mig. Jag tror dessutom att det var ett smart drag av SVT att sända ut den enkla textade förhandsvideon (även om majoriteten av publiken inte verkar ha varit lika trögfattad som mig… 😉 ), för det gör troligtvis att det unika framträdandet nu får så mycket större wow-effekt. Så ja, sammanfattningsvis: Heja Sverige, jag hoppas och tror att ni redan nästa år på nytt får en chans att visa hur ESC ska arrangeras!! 😀

 17. Micke

  Fyyyyyy Faaaaaaaa va mäktig Frankrike var å sicken pipa damen har. Underbar bakgrund

 18. Jonas

  Wow 5 rätt brukar inte sätta mer än två eller tre. Satte vinnaren det är viktigast. Yes Sverige vann. Australien, Estland, Israel och Grekland satte jag också. Ryssland och Italien plassetade jag i omvänd ordning. Ytterligare fyra länder bomma jag med en placering. Norge och Azerbadjan skulle också behöva byta plats, där var dock felet fyra platser. Men jag är riktigt nöjd med mitt tips! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se