ESC2015 Schlagerpinglan: Äntligen har vi kommit fram till finaldagenEurovision Song Contest 2015 ska avgöras efter nästan ett helt år av förberedelser. Hur overkligt det än verkar så är det faktiskt dags nu. 😀

Finalen startar inte förrän klockan 21:00 i kväll och för att underlätta den nästan outhärdliga väntan fram till dess så hade jag tänkt att under dagen koncentrera mig lite extra på de sju länder som är direktkvalificerade dit. Det blir även lite traditionell inför-finalen-fakta och naturligtvis den obligatoriska gissningen av vinnaren men först kan vi ju ta en titt på vad vi har att vänta oss i kväll, i form av en “snabbrepris” av de 27 tävlande bidragen i den ordning de uppträder i kväll:


“Recap of the 2015 Eurovision Song Contest Grand Final” (5:36 – eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Startordningen i finalen, samt länkar till alla bidragens semifinalsframträdanden, hittar ni här, medan den aktuella oddslistan finns hos oddschecker.com. 😀

Ni hittar mer information om repetitionerna på plats i Wien (inkl. det avslutande final-repet som startar kl. 13:00) här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Eurovision 2015: Finaldagen är här!”

 1. Hannes

  Hmmm, jag vet inte…men jag har en känsla att Belgien kan eller kommer vinna för någon anledning…

 2. Rebecka

  Jag tycker Spaniens framträdande påminner mycket om Loreens, typ en kille som slänger runt på henne så håret flyger. Dessutom är det ju samma låtskrivare. Hmm.

  Gillar inte att Tysklands tjej har börjat sjunga “fint” heller, gillade mer hennes kaxighet innan.

  Sedan gillar jag inte epilepsiblinket i Belgiens bidrag. Usch.

  Heja Måns!

 3. Johanna

  @Hannes det hade varit underbart om du har rätt tycker jag! En liten dark horse som dyker upp såhär i sluter av säsongen och dessutom en av de länder som var med från början så hade varit väldigt symboliskt!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se