Marcel Bezençon Awards 2015

2015-06-06 (lördag)
ESC2015 Traditionsenligt så presenterades, strax före finalen av Eurovision Song Contest 2015, vinnarna av Marcel Bezençon Award 2015. (Det pris som 2002 som skapades av Christer Björkman och Richard Herrey och döpts efter Eurovisions grundare.)

För fjortonde året i rad så delades det ut priser vid en liten ceremoni, som ni kan se ett videoklipp från här. Vinnarna ser ni presenterade här nedan.

Vinnarna av Marcel Bezençon Awards 2015:
♥ Press Award: Il Volo, “Grande amore“, Italien
♥ Composers Award: Kjetil Mørland, “A Monster Like Me“, Norge
♥ Artistic Award: Måns Zelmerlöw, “Heroes“, Sverige
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Press Award ges till det bidrag som fått flest röster av det ackrediterade press-folket under evenemanget. Om jag varit med i Wien så hade dock min röst gått till Rysslands Polina Gagarina och “A Million Voices“, d.v.s. den som till slut fick ihop den mest imponerande helheten och min personliga 12-poängare i finalen.

Composers Award ges till det bidrag som fått flest röster av de deltagande låtskrivarna i finalen. Inte för att jag tycker att det är något fel med att Norge fick denna utmärkelse, men om jag själv skulle dela ut ett pris där själva låten var i centrum så hade jag förmodligen givit det till Montenegros Knez och “Adio”.

Artistic Award ges till det bidrag som fått flest röster av de internationella kommentatorerna och deras val har jag inget att invända mot. Att det var Sveriges Måns Zelmerlöw som gjorde det “största artistiska intrycket” på dem kan jag mycket väl förstå med tanke på hur (och av vem) “Heroes” presenterades på scenen. 😀

Mer om Marcel Bezençon Awards historia och forna vinnare hittar ni på wikipedia.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Marcel Bezençon Awards 2015”

  1. hej

    På tal om priser, Nederländerna vann Barbara Dex Award

  2. Schlagerpinglan

    @hej, Tackar. 😀

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se