TjeckienPå frågan om Tjeckien kommer att delta i Eurovision Song Contest 2016 så svarade TV-bolaget ČT (i juni) att de ännu inte tagit något beslut. De ville först undersöka fansens intresse och kostnaderna för ett deltagande innan de beslutade sig.

Än har det inte kommit något officiellt besked, men efter att en tjeckisk ESC-sida i ett kort meddelande på facebook uppgivit att landet kommer att delta och att mer information kommer inom kort så spred sig hoppet som en löpeld på nätet. Tids nog vet vi om det stämmer eller ej. (Källor: escunited.com, escxtra.com och eurocontest.cz)

Uppdaterat: “ČT satsar på ett internval

Snabbfakta: Tjeckiens deltagande i Eurovision Song Contest:

debutår: 2007 – deltagit 4 gånger – vunnit 0 gånger

Tjeckiens samtliga bidrag och resultat i Eurovision Song Contest:

2015: Hope Never Dies“, Marta Jandová & Václav Noid Bárta (Internval) 13:e i semi 2
2014:
2013:
2012:
2011:
2010:
2009: Aven Romale“, Gipsy.cz (Internval + Nationell final) 18:e i semi 1
2008: Have some fun“, Tereza Kerndlová (Eurosong) 18:e i semi 2
2007: Malá dáma“, Kabát (Eurosong) 28:e i semifinalen

Schlagerpinglan: Det finns ett antal länder som jag hoppas lite extra på vad gäller deras bekräftelse att de dyker upp i Sverige 2016 och Tjeckien är definitivt ett av dem. Uppryckningen de gjorde efter sitt första tre-års-besök i tävlingen var imponerande men att det inte räckte till mer än futtiga 33 poäng i semifinalen kan nog få TV-bolaget att tveka både en och två gånger på en eventuell fortsättning. Förhoppningsvis tar de fasta på att tittarna faktiskt ansåg att Marta och Václav förtjänade en finalplats, se de uppdelade tittar- och juryrösterna här.

Hope Never Dies” var en av mina absoluta favoriter i årets ESC och jag håller tummarna för att Tjeckien skickar något minst lika bra till ESC 2016 och där får en revansch.

Jag avslutar, som vanligt, med ett önskemål inför ESC 2016 och vad gäller Tjeckien så är det enkelt: Jag hoppas att landet stannar i tävlingen och ger Marta och Václav chansen att “göra en Monetta”, för jag gillar verkligen de båda artisterna. Med en låt som tilltalar fler så kan det absolut ha en chans på finalen, för det kan omöjligt ha varit artisterna det var fel på 2015.

Mer om Tjeckiens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Tjeckien i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Eurovision 2016: Hoppfulla rykten angående Tjeckien”

 1. Micke

  Håller med om att det var märkligt att Tjeckien inte fick en finalplats. För mig en av de största växarna 2015. Tyckte den var urtråkig till att börja med men den växte sig allt starkare och hamnade topp 10 för mig till slut.

  I övrigt då? Bidragen de ställde upp med 2007-2009 var sannerligen inga höjdare. Eller? Nej inte om man går efter framträdanden i semifinalerna men när det gäller bidraget 2007 var det för mig annat innan semifinalframträdandet. Jag gillar den låten annars. Ingen kanonlåt men den har något. Live var den som sagt bedrövlig men så här låter den annars.

  https://www.youtube.com/watch?v=ZNXa_-AUej4

  Men Tjeckiens bästa bidrag är ändå från 2015, vilket gärna får toppas 2016 🙂

 2. Johanna

  Tjeckiens “problem” i år var att det var en duett tror jag, och i mina öron fanns det i ett hav av duetter flera andra som jag tyckte var bättre! Men hoppas verkligen att de kommer tillbaka för vi behöver Tjeckien i tävlingen! (Jag tippade för övrigt att Tjeckien skulle vara långt ifrån en finalplats i år)

 3. Hannes

  Jag vet inte, men deras bidrag kändes lite inkomplett för mig, fast jag tyckte däremot att deras live framträndande var bra och att de skulle ta den sista final platsen istället för Azerbajdzjan tillexempel. Jag hoppas i alla fall att de stannar och skickar något riktigt bra, de har de visat att de kan i alla fall 😛

 4. Schlagerpinglan

  Själv var jag helt förtrollad av Tjeckiens bidrag, både vad gällde låt och artister. Tyvärr så märkte man ganska tidigt att inte alla var inne på samma linje som mig och därför var väl inte deras finalmiss så konstig som jag egentligen tyckte att den var. Synd, men tävlingen går ju ut på att tilltala så många som möjligt och denna gången gick det inte vägen… bättre lycka nästa gång. För jag håller tummarna för att det verkligen blir en nästa gång redan 2016. 😀

  @Micke, Jag har nästan hela tiden tyckt att Tjeckiens tre första bidrag varit riktigt bedrövliga men på senaste tiden har jag faktiskt svängt lite vad gäller deras debut-bidrag… det var faktiskt betydligt bättre än vad jag först tyckte. Synd bara att det tog så lång tid för mig att komma fram till det.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se