Tjeckien TV-bolaget ČT har meddelat att Tjeckien kommer att delta i Eurovision Song Contest 2016. Hur de tänker välja ut sin(a) representant(er) och sitt tävlingsbidrag har de däremot ännu inte bestämt sig för. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: I fredags tog jag upp ryktet om att Tjeckien eventuellt var på väg att bekräfta sitt deltagande i ESC 2016, läs mer här, men hur hoppfullt det än kändes så var det alltför vagt för att det skulle inge alltför höga förhoppningar. Nu när uppgifterna kommer från esctoday.com, som brukar ha rätt om det mesta, så känns det lite mer säkert och gör att man kan vågar ta ut i alla fall lite av glädjen i förskott. 😀

Så här långt har esctoday.com uppgivit att 16 länder givit klartecken för Eurovision Song Contest 2016 medan wikipedia listar ytterligare 9 länder på sin lite mer optimistiska, provisoriska ESC-2016-lista. Hur väl det stämmer återstår att se men ni hittar allt uppradat på min Eurovision Song Contest 2016-sida som uppdateras efterhand som nya uppgifter framkommer. Observera att listorna endast är preliminära och att inget är klart ännu. Alla länderna har fortfarande möjlighet att både bekräfta och dra sig ur.

Mer om Tjeckiens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Tjeckien i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Tjeckien planerar att delta i Eurovision 2016”

  1. Lukas

    Glädjande att se att Tjeckien ändå håller fast vid det de sjöng om; “Hope Never Dies”. I övrigt ryktas det även att en av grannarna, Slovakien, mycket väl kan tänkas göra comeback 2016. Nånting jag också hoppas på.

    Både Tjeckien och Slovakien har för mig varit riktigt roliga länder att följa eftersom jag aldrig kan förutspå vad de kommer med. Exempel på detta kan vara Slovakiens senaste bidrag (“Don’t Close Your Eyes”) som är en av mina allra största favoriter i Eurovisions historia. Därför tycker jag oftast att det varit synd att de inte fått de resultat de förtjänat.

  2. Schlagerpinglan

    @Lukas, Ja visst är det roligt med länder som man inte riktigt vet var man har. Ibland blir bidragen kanske inte i ens egen smak, men det är i alla fall inte förutsägbart. 🙂 Hoppas att det stämmer att även Slovakien kommer tillbaka till tävlingen för de tillhör, precis som du skriver, en grupp med länder som är väldigt roliga att följa.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se