ESC2016 Martin Österdahl, exekutiv producent för ESC 2016, lär ha uppgivit att SVT kommer att lägga fram ett förslag till EBU inför Eurovision Song Contest 2016 som går ut på att flytta starttiden från klockan 21:00 till 20:00.

Detta framför allt för att även de yngre tittarna i östländerna ska kunna vara med och se showen, vilket är en förutsättning för att tävlingen ska locka nya, trogna tittare. (Källa: dn.se)

Schlagerpinglan: Vi verkar för tillfället att befinna oss i Eurovisions motsvarighet till sportens Silly Season och det finns mer spekulationer och rykten att rapportera om än riktiga fakta. T.ex. så tycker jag att ryktet (eller “scoopet” som vissa hellre vill kalla det) att Måns Zelmerlöw praktiskt taget är klar som programledare för Eurovision Song Contest 2016 låter riktigt bra och får förhoppningsvis anledning att återkomma till det när SVT väljer att göra sitt avslöjande. 🙂

Detsamma gäller detta förslag som låter väldigt bra men som ännu inte är ett faktum Jag har aldrig riktigt förstått meningen med att vänta till kl. 21 innan showerna drar igång och ser man det ur många östländers perspektiv så måste det kännas ännu mer oförståeligt.

Visst, det blir kanske lite tidigt för britterna att börja sin Eurovision-fest redan klockan 19, men det är nog ett mindre problem i sammanhanget. Jag håller i alla fall tummarna för att detta förslag både läggs fram och klubbas igenom. 🙂

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Eurovision 2016 med start redan klockan 20:00?”

  1. hej

    På tal om “Silly season” som du pratar om så hörde jag rykten att Olly Murs ska vara med i ESC nästa år.

  2. Hannes

    och att Monaco kommer komma tillbaka : D

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se