ItalienTV-bolaget RAI har nu bekräftat att Italien kommer att delta i Eurovision Song Contest 2016. De har däremot inte avslöjat om de kommer att använda sig utav Sanremofestivalen 2016 för att utse sin representant och/eller tävlingsbidrag. Mer info kommer m.a.o. senare. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Som jag skrivit tidigare så kommer Sanremofestivalen att arrangeras mellan den 9:e och 13:e februari och säkerligen bli en musikalisk upplevelse, oavsett om det har något med Eurovision att göra eller ej.

Hur som helst så känns det i alla fall lugnande att ha fått det bekräftat att Italien stannar kvar i tävlingen, för man vet aldrig. Kunde de hoppa av förr så kan de göra det igen. Förhoppningsvis så fortsätter de att skicka riktigt bra bidrag som får välförtjänta höga placeringar så att de inte tröttnar, för det känns nästan som att Eurovision behöver Italien mer än vad Italien behöver Eurovision. Eller så är det bara något som de vill få det att se ut som. 😉

Mer om Italiens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Italien i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Eurovision 2016: Italien har bekräftat deltagande”

  1. Micke

    Säger bara AMEN till det du säger. Italien är numero uno när det gäller ESC så är det bara. Så jädra tomt det skulle vara utan dem. Så tack för att ni är med oss även 2016.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se