ItalienTV-bolaget RAI har avslöjat att vinnaren av Sanremofestivalen 2016 (Campioni-kategorin) kommer att få erbjudandet om att få representera Italien i Eurovision Song Contest 2016. Precis som Il Volo 2015 så får 2016-vinnaren även välja ut landets ESC-bidrag.

RAI meddelar även att de kommer att live-sända finalen på deras huvudkanal Rai 1, något de inte gjort sedan de stod värd för tävlingen 1991. Sedan de gjorde comeback i tävlingen 2011 så har Rai 2 stått får live-sändingarna men det ökade intresset för ESC i Italien har tydligen fått RAI att göra förändringar i schemat. (Källor: eurovision.tv och esctoday.com)

Schlagerpinglan: Efter att tidigare idag ha behandlat Frankrike, som det inte alls går särskilt bra för, så är det uppfriskande att läsa om ett Big Five-land som faktiskt lyckats göra succé i tävlingen. Samma förutsättningar men ändå så olika resultat. För inte kan det bara vara språket (eller oron att de åter kommer att lämna tävlingen om länderna inte röstar på dem) som ger Italien ett sådant försprång?

Hur som helst så ser jag fram emot Sanremofestivalen 2016 (som ni kan läsa mer om här) ännu mer nu när man vet att ESC-artisten förmodligen kommer att finnas i startfältet. 😀

Mer om Italiens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Italien i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se