Bosnien och Hercegovina Precis som väntat så har TV-bolaget BHRT nu meddelat att de dragit tillbaka sin preliminära ansökan vilket innebär att Bosnien och Hercegovina förmodligen inte kommer att ställa upp i Eurovision Song Contest 2016.

De har fortfarande stora finansiella problem som gör att de ensamma inte kan bekosta ett ESC-2016-deltagande. De har dock fått en förlängd deadline till slutet av oktober vilket innebär att de är välkomna att återanmäla sig om de hittar sponsorer som kan hjälpa till med den ekonomiska biten. (Källor: esctoday.com och bhrt.ba)

Schlagerpinglan: Visserligen så innebär dagens nyhet att Bosnien och Hercegovina för tillfället inte längre är aktuell för ESC 2016, men så länge de själva meddelar att de inte givit upp hoppet så har inte heller vi någon anledning att göra det, hur mörkt det än ser ut. Visst var de i samma situation förra gången och då utan att hitta någon sponsor, men nu är det ett nytt år, nya förutsättningar och förhoppningsvis så har de större tur denna gång. Lycka till, BHRT! 🙂

I och med detta besked så har esctoday.com 36 länder på sin lista över “klara” ESC-2016-länder medan wikipedia har 38 länder på sin, se hela sammanställningen här.

Mer om Bosnien och Hercegovinas eventuella deltagande i ESC 2016 (samt resultat och länkar till landets fem senaste ESC-deltagande) hittar ni här: “Bosnien och Hercegovina i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Eurovision 2016: Bosnien och Hercegovina drar tillbaka anmälan”

 1. Micke

  Får man svära på din blogg? Orkar inte vänta på ditt svar så FY FAAAAN. Får be om ursäkt senare men detta var något av det värsta som kunde hända. Kan inte Sverige byta plats med dem istället?

 2. Hannes

  Nu är det ju så att om dom skulle vara med nästa år så skulle de behöva halvera lönerna åt deras arbetare hos BHRT och behöva ta bort schema lagda program som skulle gå samma tid som ESC :L Jag tycker att de borde vänta lite längre, om få deras ekonomi tillbaka. Synd, men man måste ändå tänka på arbetarna bakom det :p

 3. Hannes

  *och få deras ekonomi tillbaka

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Nöden har ingen lag sägs det ju och detta får väl räknas som en tragisk händelse. Med tanke på att de sökte sponsorer förra året så trodde jag faktiskt att de skulle ha lyckats att ordna det till 2016… men det ser ju knappast ljust ut. Synd på ett land med så mycket potential.

  @Hannes, Om det stämmer att deras eventuella medverkan skulle påverka deras anställda negativt så är jag helt med på att de borde avvakta tills det fungerar ekonomiskt. Bäst av allt vore det ju om det kunde lösa sig så att alla blev nöjda, för de har varit borta länge nu och vi är många som gärna vill ha tillbaka dem.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se