Schweiz Italiensk-språkiga RSI har, precis som föregående år, i uppdrag att välja ut tre kandidater till Schweiz nationella uttagning av bidrag i Eurovision Song Contest 2016 och fram till den 26:e oktober tog de emot bidrag till sin interna regionsfinal som kommer att avgöras den 9:e november.

Då kommer tre jurymedlemmar att välja ut de tre bidrag som blir RSI:s representanter i den speciella juryspelning den 6:e december där de sex slutliga finalisterna ska utses.
(Källa: rsi.ch)

Schlagerpinglan: Trevligt att se att det inte bara är RTR/SRF:s online-uttagning som går framåt utan att även RSI håller sig till tidsplanen. Nu väntar vi bara på uppgifter från RTS, se nedan för en liten överskådlig snabbgenomgång av läget:

Schemat för Schweiz nationella uttagning av bidrag till ESC 2016
♥ 6:e december – Juryspelning (med 19 tävlande bidrag, en jury väljer ut 6 finalister)
10 bidrag från RTR/SRF (utses genom onlineuttagning, röstning 2:a – 16:e november)
6 bidrag från RTS (utses genom internval)
3 bidrag från RSI (utses genom internval den 9:e november)
♥ 13:e februari – Nationell final (med 6 tävlande bidrag, 50/50 jury- och tittarröster)
3 bidrag från RTR/SRF
2 bidrag från RTS
1 bidrag från RSI

Schlagerpinglan: Som sagt, trevligt att det rör på sig men samtidigt så hade det varit ännu bättre om de kunde avvakta med de båda internvalen tills onlineuttagningen är avklarad. Av erfarenhet så vet man att det brukar finnas ett antal riktigt bra bidrag där som av någon anledning inte går vidare och då skulle RTS och RSI kunna dra nytta av det. Men, men… det där med tycke och smak är en komplicerad fråga. 🙂

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Schweiz 2016: RSI väljer den 9:e november”

  1. Micke

    Med risk att bli tjatig 🙂 Kan faktiskt inte minnas när jag senast blev så otroligt påverkad av en låt i ESC som den schweiziska “RED”. Kan inte sluta lyssna. Den går oavbrutet nästan 🙂 Jag brukar inte bli påverkad så när det gäller ESC utan mer tycka det är en bra, häftig, vacker, mysig or whatever låt. Men det här är mer jag irl. Jädrar vad jag önskar att den här damen verkligen har detta underverk till röst även live.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se