NorgeTV-bolaget NRK har avslöjat att de fått in närmare 1000 bidrag till “Melodi Grand Prix 2016“, Norges nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016.

Något datum för MGP-finalen har ännu ej meddelats men klart är att den kommer att innehålla 10 bidrag som utses av en fyra-persons-jury bestående av Pia Skevik (NRK P1), Marie Komissar (NRK P3), Jan Fredrik Karlsen (MGP:s musikansvarig) och Stig Karlsen (MGP:s projektledare). (Källor: esctoday.com och NRK på Facebook)

Schlagerpinglan: Det är inte bara Estland och Lettland som märker av en ökning av antalet insända bidrag till sina ESC-uttagningar utan även Norge fortsätter att ta emot allt fler låtar. Redan inför MGP 2015, då de fick in runt 800 bidrag, så var det en ökning med 30% och det fortsätter uppenbarligen att öka, vilket är roligt att se. 😀

Vi får väl se om det finns något bidrag bland de inskickade som kan förlänga Norges fina svit på tre topp-tio-platser i rad, nu senast Mørland & Debrah Scarletts åttondeplats med “A Monster Like Me“. Lycka till, Norge! 😀

Mer om Norges förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Norge i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se