Bulgarien TV-bolaget BNT har meddelat att de väntar tills efter Junior Eurovision Song Contest 2015, som de själva står värd för, innan de avslöjar om Bulgarien kommer att delta i Eurovision Song Contest 2016 eller ej.
(Källa: Eurovision Bulgaria Twitter)

Schlagerpinglan: Junior Eurovision Song Contest 2015, som ni kan läsa mer om på dess officiella hemsida junioreurovision.tv samt wikipedia, är planerad att hållas i Arena Armeec i Bulgariens huvudstad Sofia den 21:a november 2015.

Det dröjer därmed ganska länge innan vi får något svar på frågan om Bulgarien kommer att delta i Eurovision Song Contest 2016 eller ej. Jag har redan skrivit om mina tankar och förhoppningar angånde Bulgariens ESC-deltagande så jag har inte mycket mer att tillföra i ämnet förrän de avslöjar sitt beslut.

Skulle jag gissa så tycker jag att det känns som att de redan har beslutat sig för att säga nej och att detta bara är ett desperat sätt att få de ESC-fans som inte är intresserade av JESC att likväl hålla ett litet öga på tävlingen när man ändå väntar på besked.

Men, men… det skulle ju kunna vara så att de vill ha JESC 2015 avklarat så att de kan ha en stor presskonferens där fokus helt och fullt ligger på de stora planer de har inför ESC 2016. Vi får väl se. 🙂

Mer om Bulgariens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Bulgarien i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Eurovision 2016: Bulgariens beslut avslöjas efter JESC 2015”

 1. Lukas

  Enligt Esctoday ska Bulgarien redan ha bekräftat preliminärt deltagande. Vore väldigt kinstigt och framför allt kostsamt om de nu skulle byta fot i dansen kan man tycka.

 2. Lukas

  *konstigt skulle det ju vara. Stavar som en kratta på telefonen.

 3. Schlagerpinglan

  @Lukas, Det stämmer att de bekräftat ett preliminärt deltagande, men det gjorde de även inför ESC 2015 och det visade sig inte betyda något i slutändan eftersom de aldrig dök upp i Wien, trots att de även då flyttade fram sin deadline. Nu är det dock ett nytt år och nya förutsättningar och förhoppningsvis så kommer de till start.

 4. hej

  När vi ändå är inne på ämnet JESC så tänkte jag berätta min topplista för ögonblicket om alla låtar i årets upplaga av JESC.
  1. Armenien
  2. Ryssland
  3. Slovenien
  4. Serbien
  5. Georgien
  6. Malta
  7. Australien
  8. San Marino
  9. Nederländerna
  10. Albanien
  11. Makedonien
  12. Italien
  13. Irland
  14. Montenegro
  15. Bulgarien
  16. Vitryssland
  17. Ukraina

 5. Schlagerpinglan

  @hej, Jag är inte så insatt i JESC men om jag skulle lyssna igenom dem så vet jag i alla fall vilken ordning jag är intresserad av dem nu. 🙂

 6. Jonas

  Kan göra en topp tre.

  1. Irland- lite 90- talskänsla, the voice
  2. San Marino- sticker ut i ett annars segt startfält.
  3. Armenien- glädje

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se