Bosnien och Hercegovina Efter ett flertal turer där TV-bolaget BHRT både lämnat in och dragit tillbaka sin preliminära ansökan samt gått över sin förlängda deadline så kommer nu meddelandet att de ännu inte tagit något beslut angående Bosnien och Hercegovinas eventuella deltagande i Eurovision Song Contest 2016.

Beslutet kommer dock att tas inom kort och måndagen den 16:e november ska BHRT avslöja om Bosnien och Hercegovina kommer att skicka någon representant till Stockholm eller ej. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Tidigare i dag meddelades det att minst 41 länder kommer att delta i Eurovision Song Contest 2016 samt att den slutliga deltagarlistan snart ska avslöjas.

I skenet av det glada beskedet så kan man ju frestas att tro att Bosnien och Hercegovina är ett av de två länder som behövs för att komplettera esctoday.com:s bekräftade lista som för tillfället innehåller 39 länder, se här.

wikipedias spekulationslista finns även Rumänien medräknad så kan det vara så enkelt som att allt är klappat och klart nu då? Kanske, men inte helt säkert.

Det finns ett antal osäkra kort och först ut hittar vi Bulgarien, som visserligen finns med bland de bekräftade länderna, men som endast lämnat en preliminär ansökan och inte vill avslöja något om sitt beslut förrän efter JESC 2015.

Sedan har vi Kroatien som visserligen uppgivit att det är väldigt osannolikt att de kommer att ställa upp i ESC 2016, men något definitivt nej tror jag inte att de gav.

Även San Marino, som också hamnade på bekräftat-listan, lämnade ett ganska osäkert svar på frågan om de ska vara med eller ej och finns därför också med bland de osäkra korten.

Sist men inte minst har vi då Australien, som egentligen endast var med 2015 som en engångsföreteelse men där det ganska tidigt lutade åt att de eventuellt kunde få en permanent plats i tävlingen. Kan de måhända ha fått det nu?

Som synes så finns det många frågor och förhoppningsvis så är svaret att alla nämnda länder till slut beslutar sig för att vara med. Men, men… som vanligt får vi vänta och se. 🙂

Mer om Bosnien och Hercegovinas eventuella deltagande i ESC 2016 hittar ni här: “Bosnien och Hercegovina i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Eurovision 2016: Bosnien och Hercegovina meddelar snart sitt beslut”

 1. Johanna

  Det är väl garanterat Australien även om jag verkligen ogillar iden om en permanent plats för dem då det är en Europeisk tävling, med omgivande länder. jag sa direkt att det inte skulle bli en one-off så känns som ett säkert kort. SEdan hoppas jag så mycket på ett av mina favoritländer Bosnien 🙂

 2. Schlagerpinglan

  När det gäller de osäkra länderna så hoppas jag först och främst på Bosnien och Hercegovina och, förutsatt att San Marino och Rumänien är klara, Australien. Jag kan mycket väl förstå de som inte tycker att Australien bör ha en plats i tävlingen då det finns många argument mot det men jag tycker att de är så pass engagerade och seriösa att de tillför tillräckligt mycket för att motiviera sin plats i tävlingen. 😀 Vi får väl se hur det blir.

 3. Johan

  Är Libanon ett wildcard kanske? Misstänker att Australien lyckats förhandla sig till en plats i tävlingen, och tar de tävlingen lika seriöst som i år så är det mer än välkommet!

  Med tanke på den ekonomiska kollapsen som drabbar Bosniens public service-bolag har jag svårt att se hur de ska få ihop något förutsatt att inte en privat kanal går in istället. Svårt att spekulera om! Jättekul att vi ser ett ökande antal deltagarländer, kanske är vi påväg mot 42-43 nästa år? Good times!

 4. Adri

  Jag tvekar att Libanon är ett av länderna som kommer delta, även om jag personligen skulle tycka det vore lite kul med en debut i Stockholm 😀 Australien hoppas jag jättemycket på. The more the merrier sägs det så alla som kan delta borde ju vara med tycker jag men Bosnien och Kroatien känns rätt väck också så jag tror mest på Australien och Rumänien.

 5. hej

  Nu när reglerna har släpps med informationen att 26 länder deltar i finalen, tror jag att antingen måste Australien ta sig igenom semifinalerna eller så är de inte med nästa år.

 6. Schlagerpinglan

  @hej, Det finns dock ett tillägg i reglerna som lyder “Subject to a decision by the EBU in consultation with the Reference Group, the number of guaranteed places in the Final may be modified depending on
  circumstances” vilket ger dem tillåtelse att öka (eller minska) antalet garanterade platser i finalen.

  Hela pdf-filen med reglerna finns här:
  http://www.eurovision.tv/upload/press-downloads/2016/2015-10-28_2016_ESC_rules_PUBLIC_EN.pdf

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se