Schweiz Schlagerpinglan: Mellan den 28:e september och den 26:e oktober laddades det upp runt 170 bidrag till RTR/SRF:s online-uttagning, som är en av deltävlingarna som har till uppgift att sålla fram Schweiz tävlingsbidrag i Eurovision Song Contest 2016.

Sedan den 2:a november har allmänheten kunnat rösta på sina favoriter bland de uppladdade bidragen och i morgon, måndagen den 16:e november, klockan 08:00 går röstningstiden ut. Sedan kommer rösterna att läggas ihop 50/50 med en specialjurys röster innan vi får veta vilka tio låtar går vidare till nästa fas i uttagningen.

Jag har ju redan gått igenom och betygsatt alla de tävlande bidragen och sållat fram mina favoriter så det enda som återstår är att se om det finns några kända namn bland de hoppfulla, och det fanns det även denna gång:

Bidrag från några mer eller mindre kända ESC-namn:
♥ “Attitude”, Barbara Berta
(22:a för Schweiz i ESC 1997 med “Dentro di me”)

♥ “Take Me Far“, Omar Naber
(12:a i ESC 2005-semifinalen för Slovenien med “Stop“)

♥ “Have a Little Faith In Me”, Evelyn Zangger
(Schweiz nationella ESC-uttagning 2011 med “Who Do You Love“, en av deltävlingarna)

♥ “No Boundaries” – Patric Scott feat. Abdullah Alhussainy
(6:a i Schweiz ESC-uttagning 2012 med Fabienne Louves och låten “Real Love“ + bakgrundsångare 2014 för Sebalters “Hunter of stars“)

♥ “Citizens of the World“, Lidia Isac & David
(Moldaviens uttagning 2015: “I can’t breathe” & “Magia” med Glam Girls)

♥ “Closer To My Heart”, Ylva & Linda
(skrivit många ESC-kandidat-låtar och varit bakgrundsångerskor till bl.a. Janet i Vitrysslands ESC-uttagning 2014 med “You will be here“)

Schlagerpinglan: Om ni ännu inte röstat (alla har 4 röster var) och fortfarande inte har någon aning om vilka bidrag ni ska rösta på så hittar ni de “bästa” uppradade här. 😉

Så här kvällen innan de stänger röstningsmöjligheterna i onlineuttagningen så kan jag konstatera att jag hoppas på ett flertal låtar men att det endast är “Boom Boom“ med Gisel de Marco och “Holz vor dr Hütta“ med Platzhirsch som jag känner ett riktigt starkt engagemang för. Hoppas, hoppas, hoppas… 😀

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Schweiz 2016: Bidrag från kända namn”

 1. Gisel

  tack så mycket! Thank you for your support!! 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Gisel, Lycka till! Good luck! 🙂

 3. Micke

  Ok så “Boom Boom“ är din favvis då Schlagerpinglan. För mig är det ett av de mest svårplacerade bidragen. Jag har tre överlägsna favvissar och därefter ytterligare 8-9 som jag tycker är bra. Bland dessa har jag “Boom Boom“ men är den på plats 4 eller 12? Vet faktiskt inte. Det som oroar mig är att den andas för mycket Alcazar och det är aldrig bra i mina öron. Det positiva däremot är att den för mig är vida överlägsen deras bidrag.

  Även jag säger lycka till (Good luck) till Gisel och ber henne och alla runt henne att koncentrera sig på låten och få till ett bra framträdande. Please, please let us avoid ridiculous robot dancers moving around the singer in asymmetrical, inhuman movements. Concentrate on voice, music and a good performance. That’s all 🙂

  Kan de hålla sig till det så växer bidraget för mig men än så länge vågar jag inte ta ut något med det bidraget. Har hört bidrag förr som jag trott på ända tills jag fick se dem. Tänker främst på ett som kunde blivit riktigt bra men till slut fanns det inte ens en låt utan bara osymmetriska rörelser. Pitty.

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Rätt, även om “Holz vor dr Hütta“ är snubblande nära. Med tanke på att du inte verkar uppskatta Alcazar så misstänker jag, om “Boom boom” går vidare, att vi kommer att ha väldigt olika uppfattningar om huruvida det var ett “bra” framträdande eller ej. 😉 Förhoppningsvis får vi tillfälle att ta reda på hur det förhåller sig med den saken. 🙂

 5. Micke

  Vet du jag hade faktiskt trott att du hade fått en topp 3 vid det här laget. Jag känner ju definitivt inte dig så sätt men vi har ändå snackat musik här nu i ett antal år så till viss del känner jag att jag fått lite koll på din smak. Tydligen inte helt då eftersom jag var ganska säker på att “Because of you“, Theo skulle vara ett bidrag som skulle tilltala den lugna delen av din musiksmak. Silly me 🙂

  Jag har som sagt tre favvisar så här långt men det är först när man sett och hört det live som man verkligen vet. Angående mina tre har jag ju speciella funderingar

  “RED“, Dafina Eshrefi (Får hon till den grymma rösten även live)
  “Because of you“, Theo (Oroar mig inte direkt för polare i Österrike har sagt till mig att han håller)
  “Holz vor dr Hütta“, Platzhirsch (Hur ska de få till allt detta på scen?)

  Bara ett tillägg när det gäller Alcazar. Det är faktiskt inte framträdandet som spökar för mig när det gäller dem utan mer deras låtar.

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Jodå, jag har en åtta-tio låtar som jag hoppas tar sig vidare från onlineuttagningen (även “Because of you” gillar jag väldigt mycket men den tillhör RSI-uttagning) men just de två bidragen spelar i en liga för sig där jag blir ganska besviken om de inte går vidare.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se