AustralienI dag avslöjade då äntligen EBU och TV-bolaget SBS att Australien kommer att få delta i Eurovision Song Contest 2016 och här följer några av sakerna som fastställts så här långt:

Australiens deltagande i Eurovision Song Contest 2016:

Det som från början var tänkt som ett ett-års-gästspel vid jubileumsåret 2015 möttes av så positiva reaktioner att Australien får lov att delta även 2016.
Det har varit tal om att Australien eventuellt kan bli permanent Eurovision-deltagare men något sådant beslut har ännu ej tagits.
Vid ESC 2015 fick Australien en plats direkt i finalen men vid ESC 2016 så får de tävla i en av semifinalerna om en eventuell plats i finalen.
Skulle Australien vinna ESC 2016 så får de arrangera ESC 2017 i Europa tillsammans med ett annat deltagarland. Ett Eurovision i Australien är m.a.o. fortfarande uteslutet.
(Källor: eurovision.tv och esctoday.com)

Schlagerpinglan: Det är knappast någon hemlighet att jag hoppats på ett ESC-2016-deltagande för Australien och följden blir att jag förmodligen kommer att gå runt med ett stort fånigt leende på läpparna hela dagen. 🙂 I nuläget är det inte mycket mer att säga än: välkommen tillbaka och lycka till, Australien. 😀

Mer om Australiens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Australien i ESC 2016“.

Så här långt har esctoday.com 40 länder på sin lista över “klara” ESC-2016-länder medan wikipedia har 41 länder på sin, se hela sammanställningen här.

Med tanke på att EBU avslöjat att det blir minst 41 länder i ESC 2016 så kan man kanske tro att det är klappat och klart nu, men så länge det finns osäkra länder så kan inget anses vara säkert.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Australien deltar i Eurovision Song Contest 2016!”

 1. Johan

  Med tanke på att Australien har ett betydligt större ESC-intresse än de flesta europeiska deltagarländerna så tycker jag det är självklart att deras gästspel ska få förlängas. Har stora förväntningar och vill redan nu lägga en hunka på att de faktiskt tar hem det här nästa år.

  Positiva nyheter för min del med andra ord! 🙂 Nu får vi hoppas att Bulgarien inte lämnar återbud utan faktiskt ställer upp. Nästa år ska bannemig Bosnien komma tillbaka också.

 2. Adri

  Hurra! Visserligen rätt förväntat att Australien skulle stanna (i alla fall nåt år).

  Sen hoppas jag precis som ovanstående att Bulgarien faktiskt också kommer till skott och deltar i Stockholm.

  Med lite tur så kanske Kroatien som faktiskt inte bekräftat någonting än också kommer delta 🙂 än är jag lite optimistisk 🙂

 3. Micke

  Inte lika överförtjust över detta beslut. Något i mig gillar inte riktigt detta att vi går utanför gränserna så att säga. Men nu är beslutet fattat och då är det bara att finna sig i det och hälsa Australien välkomna till tävlingen på samma villkor som alla andra länderna.

  HJÄRTLIGT VÄLKOMNA AUSTRALIEN

  Se nu bara till att få till bra låtar också så ska jag hålla på er som bara fan 🙂

  Sen håller jag precis som Johan alla jädra tummar i världen för att Bosnien kommer tillbaka snart

 4. Johanna

  Jag kommer i alla fall i och med detta beslut ha en säkrad sista-plats på min ranking. Jag vill inte ha Worldvision och detta är början på det. Dock sa jag exakt detta redan när deras så kallade “one-off” annonserades. Hjärtat i Esc började försvinna runt millennieskiftet och det blir värre för varje år…..

 5. Micke

  Jag håller tyvärr med dig Johanna. Alltså inte tyvärr för att det är du 🙂 utan för det du säger om att hjärtat börjar fladdra lite, precis som själen. Jag försöker anpassa mig men ibland går det bara för långt. Två saker som jag aldrig kommer att fullt ut acceptera är att live-orkestern är borta plus detta då att nästan alla sjunger på engelska. Varje land som sjunger på sitt eget språk får alltid ett extra poäng från mig. Liksom varje land som kör på sitt eget lands prägel över det hela.

 6. Johanna

  @Micke Jag håller med dig! Andra språk än engelska är alltid ett plus. Kankse anledningen till att Frankrike och Italien oftast ligger högt på mina rankingar…..

 7. Schlagerpinglan

  Vad gäller frågan om Worldvision så är jag inte alls intresserad av att t.ex. Kina och andra avlägsna länder skulle få vara med (inte ens som gäster) då det blir alltför omfattande. I så fall så hade det fått vara Eurovision-vinnaren som tävlar mot andra världsdelars vinnare… men det är ju snarare en följdtävling än ett utvidgande av Eurovision Song Contest.

  Att jag är för Australien är mycket p.g.a. det Johan är inne på, att de har ett sådant intresse och engagemang att det känns som att de tillför något till tävlingen. Men, som sagt, jag tycker att det bör stanna vid Australien så att tävlingen inte växer ifrån sig själv.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se