Österrike TV-bolaget ORF har avslöjat att Österrike kommer att utse sitt tävlingsbidrag i Eurovision Song Contest 2016 genom den nationella uttagningen “Wer singt für Österreich?“, där tio bidrag tävlar i en final fredagen den 12:e februari.

Nio finalister utses internt av Eberhard Forcher och ORF:s Eurovision-team medan den tionde finalisten väljs ut genom en speciell Facebook-omröstning i mitten av december.

De som är intresserade av att delta i Österrikes uttagning kan skicka in sitt bidrag till songcontest@orf.at senast den 11:e december. Ett antal av dessa bidrag kommer sedan att läggas upp på den officiella österrikiska ESC-facebook-sidan där det sedan blir det bidrag som får flest likes som går vidare till den nationella finalen den 12:e februari.

Schemat för Österrikes “Wer singt für Österreich?”:

11:e december deadline att skicka in bidrag till Facebook-uttagningen
december Facebookomröstning den 10:e finalisten ska utses via ESCOesterreich
12:e februari Final 10 finalister → 1 vinnare
(Källor: eurovision.tv, orf.at och esctoday.com)

Schlagerpinglan: Jag ser fortfarande “Facebook, Uh, Oh, Oh” (2013) som ett bevis för att Eurovision och Facebook är en mindre bra kombination och hade därför gärna sett att ORF tagit fram sitt wildcard på ett annat sätt. Men, men… det blev en nationell uttagning även i år så jag får väl låta den lilla detaljen passera utan alltför mycket gnäll. 😀

När det gäller resten av det österrikiska startfältet så har jag, som sagt, inga större önskemål men eftersom jag var ganska förtjust i Zoe (“My Heart Still Beats“ och “Quel filou“) 2015 så hade det kanske varit skoj att återse henne. 🙂

Mer om Österrikes förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Österrike i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se