Vitryssland Efter två dagar av auditioner där strax under 90 artister fick framföra sina bidrag framför en jury avslöjade TV-bolaget BTRC i dag vilka 10 bidrag som valts ut till finalen av Vitrysslands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016 som preliminärt är planerad till den 15:e januari.

Här nedan hittar ni länkar till artisternas liveframträdanden vid auditionerna, en del av studioversionerna samt namnen på de låtskrivare som ligger bakom finalbidragen.

Uppdaterat: Finalen av Vitrysslands ESC-uttagning kommer att avgöras den 22:a januari, se startordningen här.

Finalisterna i Vitrysslands nationella ESC-2016-final:

How to Fly“, Alexander Ivanov (Aleksandr Ivanov)
(Victor Drobysh)
liveaudition studioversion
Flame“, Alexey Gross
(Eugeny Oleynik, Julia Bykova, Renee Pozzi)
liveaudition studioversion
Pray for Love“, Anastasiya Malashkevich
(Anastasiya Malashkevich, Alexandra Popkovich)
liveaudition studioversion
Running to the Sun“, Kirill Yermakov
(Leonid Shirin, Kirill Yermakov, Natalia Tambovtseva)
liveaudition studioversion
Not Alone“, Valeriya Sadovskaya
(Valeriya Sadovskaya, Roman Kolodko)
liveaudition studioversion
Radiowave (Ne Shodi S Uma)“, Radiovolna
(Vlad Chizhikov, Roman Kolodko)
liveaudition studioversion
Gyeta zyamlya (This land) (Geta zyamlya)”, NAVI
(Artyom Lukyanenko, Kseniya Zhuk)
liveaudition studioversion
Turn Around“, The EM (Michael Soul & Egor Sharankov)
(Maxim Aleinikov, A. Yatsevich)
liveaudition studioversion
Glory Night“, Sasha Zakharik
(Alexandra Zakharik, Mariya Kirdun)
liveaudition studioversion
My Universe“, NAPOLI
(Leonid Shirin, Natalia Tambovtseva)
liveaudition studioversion
(Källor: esckaz.com och eurofest.by)

Schlagerpinglan: Som vanligt så finns det en del kända namn bland finalisterna, se listan nedan, men även bland de som inte tog sig vidare så kände man igen ganska många.

De som stod ut mest var förmodligen zombie-bandet Sweet Brains och deras “Dance like zombies” men precis som 2015, då de missade finalen med “Run Away“, så tog det slut för dem redan efter auditionerna. Ett annat bidrag som gav stora reaktioner var DROZDY med “Uvezu v derevnyu” (se även videon) och hade det inte varit för just gåsen de hade med sig på scenen så hade jag gärna sett dem i finalen, för bidraget var trots allt charmigt på något sätt. 😀

Som vanligt så fanns det även en del låtar av svenska låtskrivare men ingen av dem lyckades ta sig vidare denna gång. Personligen tyckte jag att både Ylva och Linda Persson, som varit med och skrivit “Dragonfly” (“Prityazhenie”) åt Janet (se även studioversionen), och Sweden Songs, som låg bakom “My Mind On You” med Shir (se även studioversionen), hade riktigt intressanta bidrag som hade kunnat lysa upp finalen. Men, men… är det en nationell uttagning så är det.

Kända namn i Vitrysslands nationella ESC-2016-final (+några av deras ESC-försök)
Alexey Gross Stand as one” (5:a 2015) – “One way love” (4:a 2013)
Anastasia Malashkevich Don’t save my name” (2:a 2015) – “Runaway” (6:a 2014)
Valeria Sadovskaya Summer love“ (8:a 2015)
NAPOLI My dreams” (6:a 2015) – “Stay With Me” (8:a 2014)

Schlagerpinglan: Ett av mina önskemål inför Vitrysslands uttagning var ju att Alexey Gross skulle ta sig till final med en riktigt bra låt och jag känner väl att den önskan nästan är uppfylld. Jag gillar “Flame” men hur mycket jag än skulle vilja det så kan jag inte i nuläget säga att det är det självklara valet för Vitryssland 2016. Vi får se efter ytterligare några lyssningar.

Annars så har jag ett gott öga till ett flertal av de andra bidragen, främst “Turn Around” och “Running to the Sun“, men jag låter alla de nykläckta finalbidragen växa till sig innan jag försöker mig på någon närmare analys av startfältet. 🙂

Mer om Vitrysslands förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Vitryssland i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Vitryssland 2016: Lyssna på de 10 finalbidragen”

 1. Johanna

  Efter en lyssning tycker jag att det enda bidraget som inte är på engelska är överlägset mest intressant, alltså NAVI. Sedan har vi Alexey Gross och Alexander Ivanov som jag också fastnade för. detta kommer säkert ändras när jag lyssnat lite mer men i nuläget hoppas jag vi får en låt på ryska till ESC!

 2. Schlagerpinglan

  @Johanna, Det sades inför uttagningen att de speciellt sökte efter låtar med vitrysk text (inget krav men ett plus) men tyvärr så verkar de inte ha följt de direktiven i slutändan. Alternativt så kan de icke-engelska låtar jag föll för under auditionerna ha varit på ryska och inte vitryska, vilket kan vara svårt för ett utländskt öra att höra skillnaden på. Jag hoppas i alla fall på rysk-aktiga bidrag både från Vitryssland och Ryssland, om de så bara slänger in några rader för sakens skull. Som det ser ut så vågar man ju inte hoppas på alltför mycket.

 3. Hannes

  Skit också, ville att Zombie bandet skulle vidare :L

 4. Adri

  Ett väldigt svagt startfält i mitt tycke men låtarna “My universe” och “Running to the sun” är acceptabla representanter där jag också tycker att “My universe” är snäppet starkare, men är jag ensam om att tycka att den svagt påminner om “Gravity” från 2013? Samma atmösfär liksom? 🙂

 5. Schlagerpinglan

  @Adri, Inte heller jag var alltför imponerad av de låtar de valde ut… men med lite finputsning så kan det nog bli en hyfsad final i alla fall. 🙂 Jag hade inte reagerat på likheterna i känslan vad gäller “My universe” och “Gravity” men nu när du nämner det så… de är definitivt i samma område och spelar. Intressant iakttagelse. 🙂

 6. Johanna

  Ah det var DÄRFÖR jag kände direkt att jag inte gillar “My Universe” Jag hör nämligen till skaran som tyckte att “Gravity” var extremt över-hypead. För mycket Disney för min smak…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se