Schlagerpinglan: I dag, söndagen den 6:e december, kommer en expertjury att utse de sex bidrag som får äran att delta i finalen av Schweiz nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016. Här nedan ser ni vad som gäller inför dagen:

Söndagen den 6:e december

Schweiz Schweiz, “Expertencheck”:
Tid: kl. 13:10 CET (till ca 22:00 CET) – Plats: srf.ch och rsi.ch
Förutsättningar: 100% juryröster utser 6 finalister av 19 tävlande bidrag
Mer info / lyssna på bidragen: Allt inför Schweiz “Expertencheck”

Schlagerpinglan: Som sagt, först och främst hoppas jag att Platzhirsch lyckas övertyga juryn med sin live-version men skulle det inte ske så finns det gott om andra alternativ. 😀

Nu har även schemat för dagen presenterats, vilket underlättar om man inte vill missa när ens favoriter uppträder, och det hittar ni här.

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


43 kommentarer till “Inför dagens Expertencheck i Schweiz”

 1. hej

  Jag tippar att dessa går vidare från expert check:
  RSI: Because of you
  RTS: Generation demain
  Another world
  SRF/RTR: Lite svårt då jag inte hört alla låtar, men hoppas på Rykka, Platzhirsch och Sunanda

 2. Schlagerpinglan

  @hej, Jag ser gärna att du får rätt i din tippning, då det är ett resultat jag skulle kunna stå ut med. 🙂

  Jag har nu hört “Generation demain” framföras och skulle bli väldigt förvånad om den inte gick vidare. Mycket nöjd så här långt. 😀

 3. Schlagerpinglan

  Efter Kaceos framträdande så får jag nog höja mitt ursprungliga ganska låga betyg för “Disque d’or“. Den kan t.o.m. bli en av de jag hoppas tar sig vidare, men det beror på hur Bella C framför sitt bidrag.

 4. Micke

  Nio bidrag?

 5. hej

  Kan man se framträdandena i efterhand, jag som gillade Kaceo från början kanske då gillar den ännu mer efter framträdandet, som lyckades höja ditt betyg.

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Hmpf… ser inga nio bidrag. 😉 Jag tackar för din uppmärksamhet (och ändrar i texten ovan). Det är naturligtvis sex bidrag som utses till finalen och inget annat. 😀

 7. Schlagerpinglan

  @hej, Jag tror att det dröjde relativt länge innan framträdandena dök upp förra året, men förr eller senare lär man nog kunna se dem även i år. 🙂

 8. Micke

  Är på samma linje som HEJ:

  “Disque d’or“ balancerar för mig på gränsen att vara ett bra bidrag eller ett töntigt. Gillar grundkonceptet men hoppas de kan skala bort den lilla töntstämpeln. Missade tyvärr deras framträdande.

 9. hej

  Jag sade inte att Disque d’or är töntig, den är på min tredje plats, jag bara undrade om framträdandet var så bra att den lyckas gå om Platzhirsch och Sunada i min topplista. Men ja, jag håller ändå lite med dig om att låten i sig kan göras lite bättre.

 10. Micke

  Min stora skräck är att RSI ska släppa igenom SHARE LOVE men egentligen säger vibbarna att jag inte ska behöva oroa mig för det. Har inte hört en enda människa som vill att den ska gå vidare från RSI, däremot det omvända i massor. Men man vet aldrig. Nästan alla mina favvisar har redan försvunnit från årets uttagning i Schweiz

 11. Schlagerpinglan

  Vad gäller RTS så har jag Loic Schumacher vidare helt klart, men sedan är jag inte längre säker på att Bella C har min röst. I jämförelse med Kaceo så var det lite segt och enformigt. Men det är ju alltid svårt att jämföra ballader och uptempolåtar. Vi får se. 🙂

 12. hej

  Nu håller ju den sista från RTS på med att framföra sitt bidrag, kan du efter det skriva en topplista av alla bidrag så jag kan få en bild av hur bra framförandena är.

  Men jag håller med Micke om att jag absolut inte vill att Share love ska gå vidare då de två andra bidragen är fantastiska, och om Share love går vidare och kanske vinner tävlingen, då ryker min röst till Schweiz direkt, men jag är inte heller oroad

 13. Micke

  Hoppas jag inte stöter mig med någon nu men jag har bra et ord för bidraget “Left with an idiot” och det är USCH!!!!!!!!!!

  Finns absolut ingenting i det som…………………….. Nej jag avstår att säga mer

 14. hej

  Jag måste faktiskt säga att jag gillar låten “Left with an idiot” men karaktären som hon visar upp (vilket jag sade i ett tidigare inlägg) är ganska gnällig, vilket gör att jag blir lite glad för er skull om den inte går vidare. Dessutom finns det ett ungefär 7-8 låtar som låter bättre i mina öron.

 15. Micke

  @Hej, Nej jag menade inte att du tyckte “Disque d’or“ var töntig. Det var mina egna ord. Jag pratade om helheten i det du sa

 16. Schlagerpinglan

  @hej, Jag tror inte att det går att göra någon topplista vad gäller framförandena då jag tycker att alla framförde sina bidrag på ett väldigt bra sätt. Enligt mig var det ingen som direkt sänkte sitt bidrag.

  Jag gillade varken “Left With An Idiot“ eller Flashback“ innan juryspelningen men fastän ingen av dem gjorde något riktigt dåligt framträdande så var det ingen av dem som fick mig att ändra åsikt.

  Jag gillade både “Génération demain“ och “Another World“ innan juryspelningen och båda visade att de är värdiga finalister. Det enda som ändrade sig var min åsikt om “Disque d’or“ då Kaceo fick låten att kännas som en frisk fläkt, kanske lite väl “mycket” för en del men jag gillar när det händer saker. 🙂

  Kvar har vi Stephanie Palazzo som framförde sin låt stabilt och även hon är en värdig finalist… men jag tycker personligen att låten är lite för saktgående och intetsägande.

 17. hej

  Nu är jag hemma och kan se men det är paus, så jag väntar tills Natalie framför och tittar lite i kommentarsfältet.

 18. hej

  Se på expert check alltså

 19. hej (Från en annan dator)

  Nu såg jag Natalies framträdande och jag tyckte att framträdandet var ganska bra, men min åsikt är densamma som innan expert check.

 20. Schlagerpinglan

  @hej, Jag håller med. Hennes röst höll och hon tog de toner som hon var förväntade att ta, men det var ingen låt som fungerade för mina öron… för att uttrycka det snällt. Vet ännu inte hur de två resterande RSI-låtarna låter live men hoppas likväl på en av dem.

 21. hej (Från en annan dator)

  Nu när jag ser Theos framträdande måste jag säga att det var bra, men jag hade nog högre förväntningar, hoppas att Elias når upp dit, för hans låt är enligt mig bäst av RSIs kandidater

 22. hej (Från en annan dator)

  Nu när jag hör Elias framträdande tycker jag inte längre att jag blir lika glad om Because of you eller Elephant går vidare, nu hoppas jag helt klart på Elephant.

 23. Schlagerpinglan

  Inför juryspelningen så tyckte jag att Theos och Elias låtar var relativt likvärdiga (ev. en övervikt åt Elias håll) och efter att ha hört båda live-versionerna så tycker jag att båda hade lite skavanker men inte mer än att det fungerar, så jag är kvar på samma ställe. D.v.s. ett litet övertag för Elias men jag kan även stå ut med att se Theo som finalist.

  (Den korta versionen: Expertencheck-framträdanden fick mig inte att ändra åsikt. 😉 )

 24. Schlagerpinglan

  Stanley Millers framträdande var stabilt och kan mycket väl ge honom en finalplats. Själv är jag dock inte lika säker på att det är en av mina favoriter längre, var lite väl mycket gospel för min smak, men vi får se.

 25. Micke

  Alla bidrag tappar egentligen från studioinspelningen, vilket är helt normalt. En av få som höjt sig är Maika. Den blir bättre och bättre

 26. Schlagerpinglan

  @Micke, Jepp, det är helt normalt att bidragen låter bättre i studioversion än live rent ljudmässigt. Jag tycker likväl att de vi hört så här långt har skött sig förvånansvärt bra, det är ingen som jag tycker har slaktat sitt bidrag som man annars kan förvänta sig att i alla fall några gör när det gäller ESC-uttagningar.

 27. hej

  Fick nyss höra Platzhirsch framträdande, det var faktiskt bättre än mina förväntningar på hur det skulle låta live, nu hoppas jag bara att Sunanda gör ett bra framträdande och att mina favoriter går vidare.

 28. Schlagerpinglan

  Mmm… jag är också positivt överraskad av Platzhirsch framträdande. Mycket bättre än jag trodde det skulle låta. Hoppas på en finalplats så man får se om det går att förbättra det ytterligare lite till. 🙂

 29. Micke

  Tyvärr kom de inte överens med tekniker och jury så fan vet rent ut sagt. Hoppas innerligt att det inte påverkar

 30. Schlagerpinglan

  @Micke, Då blir det en extra nervös väntan inför presentationen av finalisterna.

 31. hej

  Ja, det blir en nervös väntan, men jag förstår inte varför det skulle påverka, det är väl framträdandet skulle påverka, det är ju framträdandet som räknas.

 32. Micke

  @Hej, helt överens med dig men tyvärr låter sig folk påverkas av andra faktorer ibland. Bara att hoppas att sånt inte händer här

 33. hej

  Nu framförde Sunanda Oooops!?! och jag tycker att låten passar Sunandas röst, hon känns som en modernare, kvinnlig Johnny Cash.

 34. Schlagerpinglan

  Efter att ha hört alla bidragen så hoppas jag att följande går vidare:

  RTS: Loïc Schumacher + antingen Kaceo eller Bella C

  RSI: Elias (eller ev. Theo)

  SRF: Platzhirsch + Rykka + Patric Scott (skulle Sunanda gå vidare i stället för Rykka eller Patri Scott gör det dock inte så mycket)

 35. Micke

  Bara att vänta till i natt då resultatet kommer 🙂

  Jag står fast vid mina bidrag. Bara synd att jag missade just de två bidrag som jag kände kanske kunde växa när man fick se det hela. “Perché mi guardi cosi?“, Stephanie Palazzo och “Disque d’or“, Kaceo. Den förstnämnda är utanför mina finalister så därför var jag extra intresserad

 36. Micke

  Det bidraget som växer mest för mig är utan tvekan “The Reason“, Maika.

  Jag trodde ärligt talat att det var en kille innan jag fick se det live. Hon har en mäktig pipa damen. När hon då sjunger U2 visar hon det än mer. Känns lite lamt i början men sen jädrar 🙂

  http://www.dailymotion.com/video/x2mgy64_maika-barbero-with-or-whitout-you-2012_music

 37. Micke

  Två av mina finalister gick till final medan två från mitt skräckscenario gick vidare. Så här rankar jag de sex finalisterna även om jag måste erkänna att jag tyvärr tappat intresset. Så många bra bidrag har ramlat bort på vägen.

  1. “Because of you“, Theo
  2. “Another World“, Bella C
  3. “Perché mi guardi cosi?“, Stephanie Palazzo
  4. “The Last Of Our Kind“, Rykka

  5. “Half A Smile“, Vincent Gross
  6. “Feel The Love“, Stanley Miller

 38. hej

  Jag har lite neutral åsikt kring låtarna som tog sig vidare, alla tre av mina favoritlåtar (Oooops!?!, Holz vor dr Hütta, Disque d’or) men ingen av de från mitt skräckscenario gick vidare (Share love, Generation demain, Flashback, Ich bin ich). Mina topp 6 i finalen är då
  1. Theo
  2. Bella C
  3. Rykka
  4. Vincent Gross
  5. Stephanie Palazzo
  6. Stanley Miller

 39. hej

  Alla tre låtarna åkte ut menar jag

 40. Micke

  Ok verkar som vi rankar ganska lika HEJ. Det är bara jag som lyft upp Palazzo två pinnhål. Fortfarande svårt att ranka den. Synd att jag missade den live. Inte överförtjust i den men det sitter en liten jäkel på min axel och hackar och säger till mig att den kan bli bra. Men nu lär jag ju få en ny chans att upptäcka det i så fall. De övriga fem ligger nog säkert på sina platser men Palazzo kan vandra.

  Min stora skräck (förlåt Schlagerpinglan :-)) har hela tiden varit Stanley Miller. Tycker lindrigt sagt inte om den men samtidigt sitter det ännu en jäkel på axeln som hela tiden sagt att den blir Schweiz bidrag till ESC 2016. “brrrrrr”

 41. Micke

  Kan inte riktigt släppa den otäcka känslan av att det som hände igår i sändningen mellan artister, jury oh tekniker kan ha påverkat utslagningen av Holz vor dr Hütta. Vill inte tro det men man har ju sett och hört ett och annat genom åren.

 42. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag vet att jag hade ett ganska högt betyg på Stanley Millers låt innan live-sändningen, men när jag hörde hur mycket gospel det var i live-versionen så åkte han bort från min favoritlista ganska snabbt. Därför hoppas jag verkligen att du har fel ang. vem som vinner för det är något i låten som stryker mig mothårs numera.

  Kan Rykka få till lite mer attityd och självsäkerhet i sitt framträdande så är hon förmodligen min favorit för tillfället… men får nog återkomma till det senare.

 43. Micke

  Ok då känner vi likadant om Stanley Millers bidrag då. Jag får riktiga obehagskänslor av den. Jag är allätare när det gäller musik. Har favvislåtar inom precis allt förutom gospel. Klarar bara inte skrikandet.

  Årets schweiziska uttagning har som vanligt varit rolig att följa. Dvs innan utslagningarna började. Har fortfarande inte riktigt lyckats få upp hakan från golvet efter chocken. Ta det i flertal för chock på chock menar jag. Först då när 175 bidrag skulle ned till nio hos RSF. Hade flertalet favvisar men alla utom en försvann och värre skulle det bli.

  Av de kvarvarande 19 bidragen gillade jag 4 st men idag finns bara ett kvar i tävlingen.

  1. “Holz vor dr Hütta“, Platzhirsch
  2. “The Reason“, Maika
  3. “Because Of You“, Theo
  4. “Elephant“, Elias Bertini

  De övriga fem i finalen då? Ett möjligen två skapliga men sen inget mer. “Another World“, Bella C och möjligen “Perché mi guardi cosi?“, Stéphanie Palazzo

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se