Schweiz SRF, TV-bolaget i Schweiz, har avslöjat de sex bidrag som kommer att tävla i finalen av “Die Grosse Entscheidungsshow 2016“, landets uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016, den 13:e februari.

Det var en expertjury som valde ut de slutliga sex finalisterna efter att de lyssnat på när 19 kandidater framförde sina bidrag live den 6:e december vid den numera traditionella Expertencheck. Här nedan ser ni resultatet samt länkar till artisternas live-framträdanden samt studioversionerna av bidragen:

Uppdaterat: Kaceo ersätter diskade Stéphanie Palazzo.

Resultatet av Schweiz Expertencheck, 6:e december

Vidare till finalen av Schweiz ESC-uttagning 2016, 13:e februari:
Italiensk-språkiga RSI (1 av 3 bidrag vidare):
Because Of You“, Theo (från Lugano) (livestudioversion)
Fransk-språkiga RTS (2 av 6 bidrag vidare):
Another World“, Bella C (från Winterthur) (livestudioversion)
Perché mi guardi cosi?“, Stéphanie Palazzo (från Onex-Genf) (livestudioversion)
Disque d’or“, Kaceo (ersätter diskade Palazzo) (livestudioversion)
Tysk-spåkiga SRF (3 av 10 bidrag vidare):
Half A Smile“, Vincent Gross (från Basel) (livestudioversion)
Feel The Love“, Stanley Miller (från Madrid, Spanien) (livestudioversion)
The Last Of Our Kind“, Rykka (från Meilen ZH) (livestudioversion)
Ute ur tävlingen:
Italiensk-språkiga RSI:
“Share love“, Nathalie Cadlini (livestudioversion)
“Elephant“, Elias Bertini (livestudioversion)
Fransk-språkiga RTS:
“Génération demain“, Loic Schumacher (livestudioversion)
“Flashback“, Stephanie Sandoz (livestudioversion)
“Left With An Idiot“, Gina von Glasow (livestudioversion)
Tysk-spåkiga SRF:
“The Reason“, Maika (livestudioversion)
“Ich bin ich“, Erica Arnold (livestudioversion)
“Holz vor dr Hütta“, Platzhirsch (livestudioversion)
“Asking Me Why“, Samuel Tobias Klauser (livestudioversion)
“Have A Little Faith In Me“, Evelyn Zangger (livestudioversion)
“Ooops!?!“, Sunanda (livestudioversion)
“No Boundaries“, Patric Scott (livestudioversion)
(Källa: srf.ch)

Schlagerpinglan: Jag följde “ESC-Expertencheck” under söndagen då bidragen framfördes live och kunde konstatera att det fanns en hel del givna favoriter i startfältet. När jag nu ser hur juryn dömt så undrar jag dock om vi följde samma show.

Av de tre uttagna RSI-bidragen var det endast ett som skulle gå vidare. Själv rankade jag “Elephant“ snäppet före “Because of you“ men får ändå se det som ett hyfsat val av juryn då de i alla fall valde en av mina favoriter. 🙂

Vad gäller RTS-bidragen, där två av de sex tävlande bidragen fick en finalbiljett, så var det endast “Génération demain“ som jag verkligen ville ha vidare. En bra låt som blir bättre för varje gång jag hör den och då artisten även visade sig vara ganska intressant live så var det en säker finalist i mina ögon… men tydligen inte hos juryn. Mina två reserver var “Disque d’or“ och “Another World“, men att jag fick med mitt tredjehandsval lindrar inte besvikelsen över att ha missat favoriten. 🙁

Till sist har vi då SRF-bidragen där hela tre bidrag skulle gå vidare av de tio uttagna. Bland dem fanns min största favorit som jag hade förhoppningar om att den skulle vinna hela uttagningen, d.v.s. “Holz vor dr Hütta“, men av någon anledning så fick de inte ens en finalbiljett. Visst, min andrahandsfavorit “The Last Of Our Kind” gick vidare, men då hon verkade så nervös och resten av mina alternativ, d.v.s. “No Boundaries“ och “Ooops!?!“, blev utslagna så har jag lite svårt att glädja mig över detta lilla tröstpris. 🙁

Sammanfattningsvis kan jag säga att de bidrag jag verkligen hoppades på åkte ut och fastän en del av mina halv-favoriter slank med till finalen så är det mest besvikelse jag känner när jag ser resultatet av juryns arbete. Förhoppningsvis dämpas besvikelsen med tiden så att man kan se finalbidragen med nya ögon när väl finaldagen närmar sig. 🙂

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


17 kommentarer till “Eurovision 2016: Lyssna på Schweiz sex finalbidrag”

 1. hej

  Jag känner mig ganska neutral, med lutning åt besviken, det var ingen av mina favoriter som gick vidare, men det är samtidigt ingen dålig låt i finalen, förutom “Feel the love” med Stanley Miller

 2. Johanna

  En av experterna sa ju vid flera tillfällen att låten inte spelade någon roll, utan rösten och framträdandet- plötsligt förstod jag varför det går dåligt för Schweiz i ESC nuförtiden!

 3. Micke

  Mitt intresse har som sagt avtagit enormt när det gäller Schweiz ESC 2016. I stort sätt alla bra låtar är borta men några avslutande ord om de sex finalisterna ska jag väl orka med. Frågan är om ni gör det 🙂 Tar dem i den ordning jag rankar dem:

  1. “Because of you“, Theo (Om man går efter studioversioner den i särklass bästa låten av dessa sex. Men allvarligt talat vad är det för mistlur man ställt upp i form av två snubbar som ylar i bakgrunden? Because of you ou ou ou ou. Vem tusan släpade upp dem på scen och kunde ingen slängt till dem lite kattmat för att locka bort dem?. Varför ändrar man från studioversionen där doakillarna låg mjukt i bakgrunden? Varför ändrar man överhuvudtaget? Även Theo tappade en del men det kan han nog rätta till)
  2. “Perché mi guardi cosi?“, Stephanie Palazzo (Egentligen skulle jag komma tillbaka om nån månad eller så för att ge mitt omdöme för jag vet fortfarande. Det finns en nerv och intensitet som tilltalar mig och jag älskar violiner som svävar över det hela. Men ändå? Det jag mest tvivlade på är borttvättat, vilket var hennes skrikande röst i studioversionen. Nu ligger hon och harmoniserar fan så mycket bättre med musiken. Den har verkligen något men den saknar också något)
  3. “Another World“, Bella C (Vilket var året som den här ratades som James Bondtema? Känns som något låtskrivaren specialskrivit till någon Bondfilm men som sedan ersatts av någon annan låt. Fattas bara halvnakna bondbrudar som fladdrar runt med pistoler för att fullkomna hela Bondkänslan. Absolut inget fel på låten men jag hoppas någon säger till Bella att tona ned ansiktsuttrycken)

  Nu kommer vi till de tre jag absolut inte ville ha i final:

  4. “The Last Of Our Kind“, Rykka (Har märkt att en del här tycker om bidraget så med respekt för det ska jag ta det lugnt. Det jag hoppas Innerligt för Rykka är att någon kan få ned hennes bultande hjärta när det väl gäller. Sällan sett någon så nervös. Stå på dig tjejen)
  5. “Half A Smile“, Vincent Gross (Är det här på allvar eller är det ett skämt med oss tittare? Framförallt driver expertjuryn med oss? Är de köpta eller vad säger de? Kanske lite oho oho oho oho oho oho. Känns som något möjligen Alexander bard skulle släppa igenom men då mest för att han kanske tycker killen är söt eller något. Nej du Vincent jag är ledsen jag förstår ingenting)
  6. “Feel The Love“, Stanley Miller (Tyvärr musiclovers jag kan sätta en peng på att detta blir Schweiz bidrag 2016. Av respekt för Schlagerpinglans blogg säger jag inte vad jag egentligen tycker om det. Jag trodde faktiskt deras bidrag till ESC 2006 skulle vara oslagbart i hemskhet och hallelujande men skulle denna vinna så får den faktiskt konkurrens om den titeln även om det låter omöjligt. Förresten jag tar tillbaka för så hemskt som Schweiz 2006 kan bara Österrike 2012 vara)

 4. Johanna

  Jag gissar att Rykka vinner detta och det skulle vara 1005 bättre än förra årets bidrag (ja, jag gillar fortfarande inte den låten och sista platsen var välförtjänt) med detta sagt så är det inte min kopp te och om någon av dessa mediokra låtar nu verkligen måste till ESC så hoppas jag det blir Theo isf. Schweiz kommer inte vara i in topp 10 i år (heller) kan jag säga utan att ett enda bidrag är valt…

 5. Johanna

  100% skulle det ju stå såklart!

 6. hej

  Johanna, de där du sade om att endast rösten räknas för experterna. Det innebär att de har missförstått mycket av tävlingen. Det heter “Eurovision SONG contest”, inte “only a Eurovision VOICE contest”.

 7. Micke

  Faktum är att det egentligen är tvärtom Johanna och HEJ. Grundtanken med ESC var att dela med sig av varandras musik, inte av sångare eller sångerskor. Sedan har det som i allt annat blivit med personkult. Frågar ni mig så är det jättetråkigt. Självklart är det bra om en sång bärs fram av en bra artist men det är låten som ska vara flygfärdig och inte tvärtom. Tack och lov är det inte lika illa i ESC än som det är i MF men det är väl tyvärr bara en tidsfråga.

 8. Johanna

  Det var ju bara vad experterna sa- jag håller absolut inte med! Tycker att själva låten är viktigast (sedan blir det självklart alltid bättre om tillhörande sångare/sångerska faktiskt kan sjunga så det inte gör alltför ont i öronen):-)

 9. Micke

  Jo, jag förstod att du inte höll med dessa experter Johanna 🙂

 10. Johanna

  Stephanie Palazzo har blivit diskad så nu har de tagit in Kaceo istället. Hyfsat bra val i min mening…

 11. Schlagerpinglan

  @Johanna, Ett steg i rätt riktning. 😀

 12. Lukas

  Stéphanie Palazzo har tydligen diskats då det visade sig att hennes låt varit utgiven 2013 (med en annan titel). Kaceo ersätter med Disque d’Or.

 13. Micke

  Kunde det inte ha varit “Feel The Love“, Stanley Miller som var diskad istället. Tycker extremt illa om den halleluja trudelutten. Årets i särklass sämsta bidrag i ESC hittills. Livrädd att den ska vinna

 14. Johanna

  @micke av någon konstig anledning tycks schlagerfansen gilla just den låten, men jag är på din sida.

  @schlagerpinglan Ja men verkligen, Disque d’or är ju snäppet bättre iaf!

 15. Lukas

  såg nu att Johanna hann före mig med rapporteringen… nåja, jag kommer iaf ställa mina förhoppningar till Disque d’Or, den tycker jag är rolig att lyssna på.

 16. Schlagerpinglan

  @Lukas, Jag tackar likväl dig för trots att jag visste om nyheten så hade jag glömt att uppdatera mitt inlägg, så i det här fallet så behövde jag tydligen upplysas två gånger. 😀

 17. hej

  Jag joinar Johanna och Micke och säger att “Feel the love” absolut inte ska framföras i globen. Helst vill jag att Bella eller Kaceo ska vinna men jag är ok med alla förutom just Stanleys låt.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se