Vitryssland TV-bolaget BTRC har avslöjat att finalen av Vitrysslands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016 kommer att avgöras den 22:a januari.

I förra veckan valde en jury ut de tio bidrag som tävlar i finalen, som detta år avgörs med hjälp av 100% tittarröster. Startordningen, samt länkar till de tävlande bidragen, ser ni här nedan:

Startordningen i finalen av Vitrysslands ESC-2016-uttagning, 22:a januari:
1. Flame“, Alexey Gross
2. Glory Night“, Sasha Zakharik
3. Not Alone“, Valeriya Sadovskaya
4. Radiowave (Ne Shodi S Uma) / (Don’t Get Crazy)“, Radiovolna
5. Turn Around“, The EM (Michael Soul & Egor Sharankov)
6. Gyeta zyamlya (This land)“, NAVI
7. How to Fly“, Alexander Ivanov
8. Pray for Love“, Anastasiya Malashkevich
9. Running to the Sun“, Kirill Yermakov
10. My Universe“, NAPOLI
(Källor: eurovision.tv och tvr.by)

Schlagerpinglan: Som sagt, jag väldigt glad över att en av mina vitryska favoritartister, Alexey Gross, tagit sig till final med en riktigt stark låt men jag är likväl inte helt övertygad om att det är det bästa valet för Vitryssland. Där jag hör en charmig sångstil kan andra mycket väl bara höra en svag sångare och det brukar inte ge så många pluspoäng när det väl gäller.

Men, men… i brist på det där självklara valet så är “Flame” fortfarande det bidrag jag håller högst, även om både “Gyeta zyamlya” och “How to Fly” är på uppåtgående (medan “Turn Around” och “Running to the Sun” som jag först tyckte verkade lovande tappar mark) hos mig för tillfället. Mycket kan dock fortfarande hända innan den 22:a januari. 😀

Mer om Vitrysslands förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Vitryssland i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Vitryssland 2016: Startordningen i finalen”

 1. Micke

  Inte lyckats hitta någon favvis bland de tio finalbidragen än så länge men fyra stycken känns som om de är lite över de övriga. Samtidigt är det två bidrag jag absolut inte gillar. De fyra jag fortfarande letar efter vinnaren bland är följande som jag lägger in i bokstavsordning:

  “Flame“, Alexey Gross
  “Gyeta zyamlya (This land)“, NAVI
  “How to Fly“, Alexander Ivanov
  “Pray for Love“, Anastasiya Malashkevich

  De två jag absolut inte vill vakna upp med som vinnare är: “Radiowave (Ne Shodi S Uma) / (Don’t Get Crazy)“, Radiovolna och “Turn Around“, The EM (Michael Soul & Egor Sharankov)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se