Ryssland Under gårdagens “Russian National Music Awards” så tilldelades den ryska superstjärnan Sergey Lazarev inte bara Performer of the year-priset utan han presenterades även som TV-bolaget RTR:s internval och är därmed den artist som får representera Ryssland i Eurovision Song Contest 2016.

Trots att det på Sergey Lazarevs hemsida står att läsa “I am looking forward to this exiting experience and I hope you will all love my song as much as I do.” så lär tävlingsbidraget ännu inte vara utvalt. De uppges dock ha flera bra bidrag att välja mellan, bl.a. ett av Filipp Kirkorov. (Källor: sergeylazarev.ru, esckaz.com, eurovision.tv och esctoday.com)

Uppdaterat 2016-02-09:Lazarevs bidrag presenteras 3:e mars


EUROVISION 2016 Sergey Lazarev” (youtube/Сергей Лазарев – 0:29 – Dec 10, 2015)

Länkar till smakprov på låtar med Sergey Lazarev:
Lost without your love“, Sergey Lazarev (“Live In Moscow”)
Slezy v moyem serdtse“, Sergey Lazarev (live-framträdande)
I love to hate you“, Sergey Lazarev (cover-framträdande) (alternativ 2alternativ 3)
Zachem pridumali lyubov“, Sergey Lazarev (“Dancing on Ice”-konståknings-framträdande)
Alarm“, Sergey Lazarev (live-framträdande)
Dazhe, yesli ty uydesh“, Sergey Lazarev och Yuliya Tereshchenko (live-framträdande)
Electric touch“, Sergey Lazarev (officiell video)
Take it off“, Sergey Lazarev (officiell video)
Flyer“, Sergey Lazarev (live-framträdande, Rysslands NF 2008)

Schlagerpinglan: Varje år sedan 2007, då jag först hörde talas om Sergey Lazarev, så har jag hoppats att Ryssland ska skicka honom till Eurovision. Visst, han gjorde ett försök i den inhemska uttagningen 2008 men det var på förhand dömt att misslyckas då han hade den inte alltför imponerande låten “Flyer” medan Dima Bilan hade superlåten “Believe“.

Men nu 2016 så verkar det som att min största Eurovision-önskan (vad gäller tävlande artister) går i uppfyllelse. För att detta inte ska spåra ut i något tonårs-fangirlande (det räcker med scenerna som utspelade sig här hemma när jag först nåddes av nyheten) så nöjer jag mig med ett lite stillsamt: Jippie! 😀

Nu hoppas jag att Sergeys tävlingsbidrag är så pass bra att han först och främst tar sig till final, men skulle det räcka till vinst så hade jag inte klagat. 😉 Visst, jag önskar även att ESC-publien visar respekt och låter bli att bua ut honom – men vad är oddsen för att det skulle hända? Folkvett är något man antingen har eller inte har och delar av den skenheliga ESC-publiken har redan bevisat att de inte ger mycket för Conchitas respekt-vädjan. Men, men… mirakel händer ju uppenbarligen så man vet aldrig. 😀

Mer information om Sergey Lazarev hittar ni, som vanligt, på wikipedia.

Mer om Rysslands förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Ryssland i ESC 2016“.

Uppdaterat:


Som planerat så kommer den specialbeställda ryska drycken att provsmakas i kväll, internvalet till ära. Till det så blir det ryska blinier med svensk löjrom, smetana, rödlök, dill och citron. Inget av tilltuggen kommer dock från Ryssland… men de är nära nog. 😉

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Sergey Lazarev för Ryssland 2016!”

  1. Johanna

    Av dessa klipp att döma är jag inte jätteimponerad men tänker vänta tills låten är klar med utlåtande. Den bästa av klippen var den han gjorde med tjejen (och hon var den stora behållningen där) Visst kan killen sjunga men inte min genre, men hoppas att han får en låt som inte låter som dessa klipp (och är på ryska för hans engelska är under all kritik)

  2. Schlagerpinglan

    @Johanna, Jag ser gärna att hans låt framförs på ryska, men det är nog till att önska sig för mycket. Enligt esctoday.com ( http://esctoday.com/107320/russia-kirkorov-kontopoulos-and-fokas-behind-sergeys-entry/ ) så är det Fokas Evangelinos, Dimitris Kontopoulos och Philip Kirkorov som står bakom låten som nu tycks ha valts ut, och det tycker i alla fall jag verkar väldigt lovande. 😀

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se