Schlagerpinglan: Senare i dag (kl. 14:00 CET) kommer RAI att presentera de artister/bidrag som ska tävla i Campari-kategorin av Italiens Sanremofestivalen. Om det även innebär att de släpper tävlingsbidragen (som de gjorde med Nuove Proposte-bidragen) återstår att se.

Vad vi däremot vet är att ett flertal andra länder redan presenterat en hel del bidrag som man kan lyssna på i väntan på att uttagningsshowerna inför Eurovision Song Contest 2016 ska avgöras och det passar ju bra att göra en sammanfattning så här på Lucia-dagen. Gamla traditioner i all ära, men ibland kan det vara trevligt att lyssna på lite ny musik. 😉

Glad Lucia på er alla. 😀

6 länders ESC-2016-startfält man kan lyssna på så här långt:

Moldavien Moldavien – “O Melodie Pentru Europa 2016”
(Audition: 19/12 – Semifinaler: 23/2 + 25/2 – Final: 27/2)
Lyssna på de 47 inskickade bidragen här.

Albanien Albanien “Festivali i Këngës 54”
(Semifinaler: 25/12 + 26/12 – Final: 27/12)
Lyssna på de 30 semifinalbidragen här.

Vitryssland Vitryssland – nationell uttagning
(Final: 22/1)
Lyssna på de 10 finalbidragen här.

Malta Malta – “Malta Eurovision Song Contest 2016”
(Semifinal: 22/1 – Final: 23/1)
Lyssna på delar av de 20 semifinalbidragen här.

Schweiz Schweiz – “Die Grosse Entscheidungsshow 2016”
(Final: 13/2)
Lyssna på de 6 finalbidragen här.

Estland Estland – “Eesti Laul 2016”
(Semifinaler: 13/2 + 20/2 – Final: 5/3)
Lyssna på de 20 semifinalbidragen här.


Schlagerpinglan: Klicka på flaggorna ovan för mer information om respektive lands ESC-2016-uttagning, eller gå till “Eurovision Song Contest 2016”-sidan för en sammanfattning av alla de 43 ESC-2016-ländernas planer.

(Jag har även sett att det skulle ha gått att lyssna på en del av de inskickade bidragen till Lettlands “Supernova 2016” på soundcloud.com men den länken fungerar inte längre. Någon som vet om låtarna flyttats och i så fall vart?)

Uppdaterat 2015-12-14: Nu har alla de 20 semifinalbidragen i Estlands Eesti Laul 2016 släppts och jag uppdaterar listan/länkarna ovan.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Eurovision 2016-kandidater att lyssna på (så här långt)”

 1. Micke

  Som det känns just nu:

  MOLDAVIEN:
  “Voda E Cu Noi“, Che-MD (Helt överlägsen. Årets bästa låt överhuvudtaget så här långt)

  ALBANIEN:
  (Inget hittat än så länge)

  VITRYSSLAND:
  “Gyeta zyamlya (This land)“, NAVI (Alexey Gross bidrag sätter jag lika högt men plus för det förstnämnda då de sjunger på sitt eget språk)

  MALTA:
  (Precis som hos Albanien har jag inte hittat något bidrag jag tagit till mig. I alla fall inte än men det jag definitivt saknar är något som står ut som Malta brukar ha. Nu känns det som att tugga på en knäckebrödsmacka utan pålägg och för varje nytt bidrag hoppas på att man får något gott pålägg men man bara tuggar på genom samma macka hela tiden. Ingenting händer)

  SCHWEIZ:
  “Disque d’or“, Kaceo (Gillar egentligen Theos låt överlägset mest men då den live blev väldigt blek är jag osäker. Dels var han lite blek själv men främst var det bakgrundsångarnas nya stil som sabbade rejält. Årets sämsta låt överhuvudtaget finns i detta startfält genom Stanley Millers hallelujapekoral)

  ESTLAND:
  “Stories Untold“, Grete Paia (Har ju inte hört fyra av bidragen än men efter 16 av 20 släppta är detta bästa bidraget)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se