Georgien Vid en presskonferens på tisdagsförmiddagen så avslöjade TV-bolaget GPB att de internt utsett Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz, en grupp känd för sin alternativa indie-style musik, att få representera Georgien i Eurovision Song Contest 2016.

TV-bolaget GPB efterlyser nu ett lämpligt bidrag till gruppen, specialskrivet till dem enligt följande kriterier: “melodic song structure of alternative and indie rock with electronic beats, synths and/or samples, and club orientation of post-disco dance music“. Intresserade låtskrivare kan, mellan den 15:e december och 8:e januari, skicka in sina låtar tillsammans med foto och CV till evrovision@gpb.ge.

De fem bästa bidragen kommer sedan att tas ut till en nationell final där en internationell jury och tittarna får rösta fram det bidrag som Georgien skickar till Stockholm.
(Källor: esckaz.com, eurovision.tv och esctoday.com)

Uppdaterat 2016-01-30:ESC-bidraget presenteras den 15:e februari
Uppdaterat 2016-02-16:Georgiens Eurovision-bidrag 2016


“EUROVISION 2016 Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz”
(youtube/Georgian Broadcaster – 2:14 – Dec 15, 2015)

Länkar till smakprov på låtar med Young Georgian Lolitaz:
Room“, Young Georgian Lolitaz
ID“, Young Georgian Lolitaz
(se även soundcloud.com för ytterligare låtar av gruppen)

Schlagerpinglan: Young Georgian Lolitaz, bestående utav Nika Kocharov (sång, gitarr), Giorgi Marr (bas), Levan Shanshiashvili (gitarrer) och Dima Oganesian (slagverk), är ett band som jag aldrig hört talas om tidigare.

Jag kan inte påstå att jag hoppar jämfota av upphetsning efter att ha hört lite av deras tidigare material, men jag är likväl lite försiktigt positiv då jag gillar friska fläktar som inte låter som “traditionell” Eurovision-musik, om det nu finns något som kan kallas för det.

Dessutom så ser jag fram emot ännu en nationell final, även om det i detta fallet innebär att samma grupp framför alla de tävlande bidragen. Med lite tur så kan det bli en riktigt intressant upplevelse. 🙂

För mer information om Young Georgian Lolitas, se esckaz.com.

Mer om Georgiens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Georgien i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz för Georgien 2016!”

  1. Johanna

    Jag älskade Georgiiens bidrag 2014 och hoppas på något liknabde. Eurovision behöver dessa alternativa band! Jag är positivt överraskad och hoppas att de nu lyckas välja en bra låt att toppa detta med!

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se