Spanien TVE, det spanska TV-bolaget, har avslöjat att de tänker utse Spaniens bidrag i Eurovision Song Contest 2016 genom en TV-sänd nationell final med sex deltagande artister vars namn snart kommer att avslöjas.

Finalen kommer att sändas i början av nästa år på TVE 1 och tittarna uppges få vara med och rösta på de deltagande artisterna, som alla lär vara kända av allmänheten och tävlar med egna låtar. (Källor: eurovision.tv och esctoday.com)

Schlagerpinglan: När det gäller Spanien så kan man aldrig så noga veta hur de tänker utse sina Eurovision-bidrag, se de senaste åttar årens val här, för de har visat sig variera kraftigt mellan internval och uttagningar i olika former. Det enda jag vet är att jag personligen föredrar de nationella uttagningarna där det finns mer än en artist att välja mellan, så denna gång ser jag fram emot Spaniens val lite extra. 😀

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Spanien i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se