Spanien Det är sedan tidigare känt att TVE, det spanska TV-bolaget, kommer att utse Spaniens bidrag i Eurovision Song Contest 2016 genom en TV-sänd nationell final med sex deltagande artister. Namnet på dessa artister lär avslöjas nästa vecka.

Avslöjandena kommer att ske på deras officiella webbsida och sociala medier mellan den 28:e och 31:a december. (Källor: rtve.es och esctoday.com)

Schlagerpinglan: När RTVE har något att presentera så är de väldigt glada för att dra ut på det så länge som möjligt. T.ex. så presenterades förra årets internval (“Amanecer” med Edurne) i små bitar åt gången. Denna gång har de efterlyst namn på artister som fansen tycker hade varit den perfekta artisten till Spaniens ESC-uttagning och sedan rapporterat om det på sin hemsida.

Bland de namn som förekommer i artikeln på rtve.es så hittar vi Xuso Jones, Raul Gomez, Maverick, Maria Isabel, Eva Ruiz, María Villalón, Lorena Gomez, Sara Serena, Brequette, Coral Segovia, Jorge Gonzalez m.fl. Ett roligt tidsfördriv kanske… men vilka artister som valts ut avslöjas, som sagt, inte förrän nästa vecka. 🙂

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Spanien i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se