Spanien Det spanska TV-bolaget TVE har idag, precis som utlovat, avslöjat namnen på de sex artister som valts ut till Spaniens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016, se listan nedan.

Exakt när den nationella finalen kommer att avgöras eller när artisternas tävlingsbidrag släpps har TV-bolaget ännu inte avslöjat, men även de frågorna lär besvaras tids nog. I väntan på det kan ni här nedan bekanta er med artisterna via deras hemsidor, instagram, wikipedia-sidor samt youtube– och twitter-konton:

De sex deltagarna i Spaniens ESC-2016-uttagning:
Xuso Jones – (Jesus Segovia) spansk singer-songwriter född 1989
(tävlar med låt av Andreas Öhrn och Peter Boström)
(rtve.eswikipediawebbsidatwitterinstagramyoutubeyoutube)
Salvador Beltrán – spansk sångare född 1992
(tävlar med låt han skrivit tillsammans med Miguel Ángel Arenas ‘Capi’)
(rtve.eswikipediawebbsidatwitterinstagramyoutube)
Maverick – (Maverick López) spansk sångare född 1996
(tävlar med en låt skriven av Juan Magán, Darlyn Cuevas “DCS” och Luiggi Giussepe Olivares)
(rtve.estwitter)
María Isabel – (María Isabel López Rodríguez) spansk sångerska född 1995
(tävlar med låt skriven av David Santisteban)
(rtve.eswikipediatwitter)
Electric Nana – (Monica Vazquez) spansk singer-songwriter född 1987
(tävlar med låt hon skrivit själv)
(rtve.eswikipediawebbsidatwitterinstagramyoutube)
Barei – (Bárbara Reyzábal) spansk singer-songwriter född 1982
(tävlar med en låt av Ruben Villanueva och Victor Pua Vivó)
(rtve.eswebbsidatwitterinstagram)
(Källor: rtve.es, eurovision.tv och esckaz.com)

Schlagerpinglan: Precis som jag misstänkte så sade mig artisternas namn inte så mycket. 🙂 Jag kan dock tänka mig att en hel del känner igen María Isabel då hon tydligen vann JESC 2004 med “Antes Muerta Que Sencilla“.

Även om man kan utläsa en hel del om en artist bara genom att kolla runt lite på sociala medier och lyssna på lite av deras tidigare låtar så säger det likväl inte så mycket om deras chanser i tävlingen. Så här långt är jag dock positivt inställd och ser fram emot den dagen då de även släpper tävlingsbidragen. 😀

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Spanien i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Spanien 2016: Lär känna de sex kandidaterna”

 1. hej

  Jag kände till att Maria Isabel vann JESC, även om jag säkert är ganska yngre än er. Jag har faktiskt hört alla JESC-låtar genom tiderna, mest tack vare en 12 år gammal Kameratposten och ESC-Plus tävlingen Best of JESC som pågår varje höst sedan 2014. Jag ser hursomhelst fram emot att få höra bidraget av Maria, gärna något i stil med hennes låt Mira Niño som jag hittade av en total slump, här är låten: http://m.youtube.com/watch?v=BJhjus8VhbE

 2. Johanna

  Baserat på vad man kan hitta på youtube låter ju Electric nana överlägset mest intressanta. Hittade inget dåligt med de där- dock ett minus för att de (oftast) verkar sjunga på engelska…och spanska är ju att föredra enligt mig:-)

 3. Adri

  Då jag har unga småsyskon, syskonbarn och kusiner i min släkt har jag (tyvärr) sett en del av Junior Eurovision och av vinnarna jag hört (eller i alla fall kommer ihåg) så var ju Maria Isabel absolut bäst men jag vet inte hur mycket det säger om hennes 2016 års bidrag då det var 11 år sedan och jag tror (och framför allt hoppas jag) att man utvecklats på 11 år.

  De andra var främlingar för mig så det kan nog ändå bli intressant.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se