Inför kvällens show i Litauen

2016-01-09 (lördag)

Schlagerpinglan: I kväll, lördagen den 9:e januari, är det dags för Litauen att dra igång “Eurovizijos 2016“, deras nationella uttagning av bidrag inför Eurovision Song Contest 2016 bestående av nio shower. Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen:

Lördagen den 9:e januari

Litauen Litauen, “Eurovizijos 2016” – Show 1:
Tid: kl. 20:00 CETPlats: LRT, lrt.lt och lrt.lt
Förutsättningar: 50/50 jury- och teleröster hjälper 5 av 8 bidrag vidare i tävlingen
Mer info / lyssna på bidragen: Allt inför den första Eurovizijos 2016-showen

Schlagerpinglan: Eftersom jag inte lyssnat på alla de åtta tävlande bidragen så kan jag i nuläget inte göra någon riktigt rättvis bedömning av låtarna, men likväl så är jag ganska säker på att Donny Montells bidrag hamnar högt upp på min personliga resultatlista. Men, men… det är nog klokast att se showen först innan man uttalar sig alltför säkert. 🙂

Mer om Litauens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Litauen i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Inför kvällens show i Litauen”

 1. Schlagerpinglan

  Efter att ha hört alla de åtta bidragen i show 1 så kan jag konstatera att det egentligen bara fanns en låt som jag tyckte riktigt bra om och det var “I’ve been waiting for this night“ med Donny Montell. Så bara den går vidare så är jag nöjd med resultatet. Måste jag välja ytterligare ett bidrag som jag vill rädda vidare så får det bli “Starlight” med Dovydas Petrošius.

 2. Adri

  Har Litauen bytt system i år? Det verkar som artisterna deltar med en utdelad låt i år eller är det som de två föregående åren att artisterna och låtarna deltar var för sig?

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, De har ett nytt system i år där artisterna tävlar i två grupper: antingen med en låt som de anmälde sig med eller med en låt som andra låtskrivare skickat in och som TV-bolaget tilldelat artisten. Det verkar m.a.o. som att artisterna och låtarna kommer att vara knutna till varandra under hela uttagningen… men helt säker kan man aldrig vara. 😉

 4. Johanna

  Tyckte det var hyfsat hög kvalitet (med litauiska mått mätt) och att Erica Jennings var den klarast lysande stjärnan. Tätt följd av Donny Montell och Behind the moon (som måste hem och träna lite engelska bara) De andra kan ju åka hem direkt….

  Och ja det verkar som att de har bytt från sitt tidigare röriga system. Detta är bättre och nu kan jag tänka mig att följa det lite om jag inte har något annat för mig:-)

 5. Schlagerpinglan

  @Johanna, Jepp, med litauiska mått mätt så var det faktiskt en riktigt imponerande start för det händer inte varje år att jag hittar ett bra bidrag med en gång. 🙂 Vad gäller Erica Jennings så var hon suverän som artist… men låten var inte riktigt min typ för tillfället. Den var dock så pass enformig att det är mycket möjligt att den gnager sig fast efter ett tag. 🙂

 6. Schlagerpinglan

  Resultatet av Show 1 (inkl. alla röstsiffrorna) hittar ni på wikipedia ( https://en.wikipedia.org/wiki/Lithuania_in_the_Eurovision_Song_Contest_2016 ) Själv väntar jag med att skriva om resultatet tills i morgon, då förhoppningsvis även länkar till showens framträdanden finns tillgängliga.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se