Inför kvällens ESC-shower

2016-01-22 (fredag)

Schlagerpinglan: I kväll, fredagen den 22:a januari, så kommer Vitryssland av välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2016 medan Malta kommit fram till semifinalen av sin nationella uttagning. Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen:

Fredagen den 22:a januari

Vitryssland Vitryssland, Nationell uttagning – Final:
Tid: kl. 20:00 CETPlats: Belarus 1, Belarus 24 och eurovision.tv
Förutsättningar: 100% teleröster utser en vinnare bland 10 finalister
Mer info / lyssna på bidragen: Allt inför den vitryska finalen

Malta Malta, “Malta ESC 2016” – Semifinal:
Tid: kl. 20:45 CETPlats: TVM och tvm.com.mt
Förutsättningar: 1 del teleröster och 6 jurydelar utser 14 finalister av 20 bidrag
Mer info / lyssna på bidragen: Allt inför “Malta Eurovision Song Contest 2016”

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Inför kvällens ESC-shower”

 1. Schlagerpinglan

  Efter att ha sett de tio finalisterna framföra sina bidrag i den vitryska finalen så är jag nu helt OK med fyra olika vinnare: “Flame“, “Geta zyamlya”, “Help You Fly“ och “Running to the Sun“ men bäst av alla var ändå öppningsnumret som framfördes av programledarna Olga Ryzhikova och TEO. 🙂

 2. Schlagerpinglan

  Ett tag såg det ut som att NAPOLI var på väg att vinna men det blev till slut IVAN som vann i Vitryssland med “Help You Fly”. 😀 https://www.youtube.com/watch?v=hUnRL5dExgc

 3. Micke

  Inget som direkt berör mig men ur detta var det klart bästa bidraget som jag ser det

 4. Johanna

  Jag är supernöjd! Ivan var min andrahandsfavorit efter Navi och jag visste ju typ att de inte skulle vinna ändå! Faktiskt min favorit såhär långt i Eurovision i år…

 5. Schlagerpinglan

  Ser man till de fyra bidrag som nu är klara för ESC 2016 så har även jag Ivan som nummer ett för tillfället. 😀

 6. Adri

  Jag tyckte att Vitrysslands final var så svag så oavsett vem som hade vunnit hade fortfarande varit den sämst valda låten hittills enligt mig.

  Tyvärr hjälper det inte att Vitryssland sen till och med väljer den låt som är sämst i den sämsta finalen. Nej, jag hoppas att låten antingen görs om näst intill helt och hållet (fast jag vet inte om det skulle hjälpa helt och hållet då jag även har problem med han som sjunger…)

  Nej det här var ju tråkigt, men som sagt… oavsett vem som hade vunnit hade som starkast fått en svag trea i betyg och det är ju inte så bra.

 7. Adri

  Ikväll har jag istället valt att rikta min uppmärksamhet till Malta… riktigt(!!!!) hög klass inser jag faktiskt.

  Innan tyckte jag de flesta var helt ok med två som stack ut extra positivt, men nu inser jag att faktiskt nästan alla låtar håller eurovision-klass. “Chameleon” är fortfarande ohotad favorit, men nu nio låtar in så är det faktiskt bara två låtar (“The Flame” Och “I love you”) som jag verkligen är emot.

 8. Schlagerpinglan

  @Adri, Smaken är ju som vanligt delad och själv tyckte jag att det fanns en del riktigt intressanta bidrag i Vitrysslands final och gav den därför högsta prio… men nu är det Malta för hela slanten och jag måste säga att mina intryck av en hel del av bidragen har höjts sedan tidigare i dag. 😀

 9. Schlagerpinglan

  Hmm… det verkar som att jag blir tvungen att avsluta Eurovision-kvällen tidigare än jag egentligen vill. Jag får återkomma i morgon med resultaten från Vitryssland och Malta (efter att jag sett Maltas semifinalister i efterhand). Ni andra får ha en fortsatt trevlig kväll. 🙂

 10. Klazze

  Ahhhh någon vitryssk vinst blir det ju inte.. Han får vara glad om han kommer till final.. Mer spännande med Maltas semi och final imorgon. Finns ju flera helt ok låtar där

 11. Johan

  Ojojoj så falskt karln sjunger. Gjorde ont i gehöret flertal gånger under det där framträdandet.

  Ännu ett år står jag besviken efter Vitrysslands urvalsprocess. Tvivlar på någon finalchans för detta.

 12. Maggan

  Hur gick det för Alive? Kom den till final?

 13. Schlagerpinglan

  @Maggan, Jepp, Alive gick vidare 🙂

 14. Hannes

  Jag hoppas STORT att Malta väljer Maxine och “Young love”, tror tyvär att de kommer gå på namn och välja Ira 🙁

 15. Johanna

  Maxine måste vinna på Malta- det är den enda som sticker ut ur detta bleka startfält. Och den är faktiskt riktigt bra (men när ska Malta skicka något riktigt bra igen, som de gjorde 2013 och 2014?)

 16. Adri

  Till skillnad från kommentaren ovan så tycker jag Maltas startfält är RIKTIGT starkt och i dagens final finns det bara två låtar som verkligen inte borde ha något med vinsten att göra (“The Flame” och “You’re beautiful”) men om någon av de andra tolv låtarna vinner så blir Malta min nya favorit av de valda låtarna.

  Min topp 3:
  1. Chameleon (Låten är riktigt jäkla bra och Ira är ju så proffsig. Det märks att hon är den största sångerskan av de som deltar)
  2. All around the world (Billig som tusan men kan inte låta bli att älska den)
  3. Young love (skulle verkligen sticka ut på ett bra sätt)

  Men om jag ska gissa så blir vinnaren “Kingdom” med Christabelle.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se