Inför kvällens ESC-shower

2016-01-23 (lördag)

Schlagerpinglan: I kväll, lördagen den 23:e januari, så kommer Malta av välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2016 medan Ungern påbörjar sin nationella uttagning och Litauen fortsätter med sin. Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen:

Lördagen den 23:e januari

Ungern Ungern, “A Dal 2016” – Kvartsfinal 1:
Tid: kl. 19:40 CETPlats: Duna, Duna World, mediaklikk.hu och mediaklikk.hu
Förutsättningar: 10 bidrag tävlar – juryn röstar vidare 5 bidrag, tittarna 1
Mer info / lyssna på bidragen: Inför första “A Dal 2016”-kvartsfinalen

Litauen Litauen, “Eurovizijos 2016” – Show 3:
Tid: kl. 20:00 CETPlats: LRT, lrt.lt och lrt.lt
Förutsättningar: Jury- och teleröster hjälper 10 av 12 bidrag vidare i tävlingen
Mer info / se startfältet: Allt inför den tredje Eurovizijos 2016-showen

Malta Malta, “Malta ESC 2016” – Final:
Tid: kl. 20:45 CETPlats: TVM, eurovision.tv och tvm.com.mt
Förutsättningar: 1 del teleröster och 6 jurydelar utser vinnaren av 14 finalister
Mer info / lyssna på bidragen: Inför kvällens nationella final

Schlagerpinglan: För mig handlar ESC-kvällen främst om Maltas final, där jag i första hand hoppas på att få se antingen Corazón eller Christabelle som slutvinnare. 😀 De andra uttagningarna kommer att följas de också, men endast lite sporadiskt i mån av tid, beroende på vad som händer på Malta. Som tur är så böjar både Ungerns och Litauens deltävling lite tidigare än Maltas final, så än så länge har jag en hyfsad stor förhoppning om att kunna följa alla tre någorlunda väl i alla fall. 😀

Jag önskar er alla en riktigt trevlig Eurovision-kväll, hur ni än väljer att spendera den. 😀

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Inför kvällens ESC-shower”

 1. Schlagerpinglan

  Ungerns kvartsfinal är nu avgjord och följande artister gick vidare till semifinalerna:
  Freddie
  Benji
  Mushu
  Egy Másik Zenekar
  Reni Tolvai
  ByTheWay (tittarnas val)

 2. Schlagerpinglan

  Även Litauens deltävling är avgjord och följande två artister fick lämna tävlingen:
  Evelyn Joyce
  Deividas Žygas

 3. Micke

  Ungerns första kvartsfinal avklarad. Fyra av de sju bidrag jag gillade gick i alla fall vidare så hyfsat ändå. Freddie är dock solklar etta för mig från Kvartsfinal 1 då den jag tyckte var lika bra försvann:

  1. “Pioneer“, Freddie

  2. “Kötéltánc“, Benji
  3. “Kéne közös kép“, Egy Másik Zenekar

  4. “Free To Fly“, ByTheWay
  5. “Uncle Tom“, Mushu

  6. “Fire“, Reni Tolvai

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag har som sagt inte hört alla live-framträdandena utan återkommer med min rankning i morgon. Av de jag hörde så var Benji i en klass för sig… men som sagt, jag har inte hört alla än. (Jobbigt när man vill skriva men inte har tillräckligt på fötterna för att göra det. 🙂 )

 5. Micke

  Självklart återkom du när du har tid och lust 🙂

  Jag har inte hört de övriga 20 bidragen i Ungerns tävling men jag kan ju säga så mycket som att de får vara bra om de ska slå Freddie. Vida överlägsen alla vinnare i andra länder hittills

 6. Schlagerpinglan

  Då var även Maltas nationella final avgjord och det blev Ira Losco som vann med sin “Chameleon”, se finalframträdandet här:
  https://www.youtube.com/watch?v=UoU0JFdkP-4&feature=player_detailpage#t=25

  En inte helt fel vinnare, även om det inte var min absoulta favorit. Men, men… mer om det i morgon. 😀

 7. Adri

  Ira vann på Malta!! Enligt mig, en grymt bra nyhet. 😀

  Under semifinalen igår märktes lite tvivel under framtfädandet men ikväll bevisade Ira att hon VERKLIGEN var en värdig vinnare.

  Grymt snyggt och bra framträdande till en fantastiskt låt. Och den lär ju bara finputsas ännu mer innan tävlingen i Maj 😀 nu kan jag gå och lägga mig nöjd.

  Äntligen kan Malta få vara lika populär hos mig som de alltid är hos andra 🙂

 8. Schlagerpinglan

  @Adri, Grattis, nu hoppas jag bara att låten växer till sig för mig också så att jag kan höra det du hör. 😉 (Jag tycker alltså inte att det är en dålig låt, men jag saknar det där lilla extra som tydligen många hör.)

 9. Johanna

  HUR kan m an tycka att Ira’s låt är bra? Den låter som alla andra låtar som är stöpta i samma form och anpassade för eurovision. Den är ju skitdålig! (precis som Belgien också är i år) Nej jag förutspår redan nu att hon blir kvar i semifinalen ( brukar ha rätt i 95%av fallen)

  Malta har varit min stora besvikelse nu två år i rad efter två år med briljanta bidrag 2013 och 2014…nej….Irland är väl typ den enda som definitivt kan ha en chans på final såhär långt.

 10. Adri

  Att ha rätt i 95% av fallen betyder att man har fel i 5% så jag hoppas helt enkelt att denna låt blir en av de fem procenten du har fel i 🙂

  Sen hur man kan gilla låten kan jag inte svara på, olika åsikter haha 🙂 personligen är det helt enkelt en låt som passar mig.

  Sjukt proffsig sångerska som gör stabilt framträdande och framför allt är jag svag för poplåtar som är upptempo, men som undviker att vara sötsliskiga (såsom t. ex Belgiens är. Jag gillar Belgien också men det är 90% pga Laura 🙂 )

 11. Adri

  Sen tänker jag inte vidare mycket på hur bra det kommer gå för låten.

  Jag tänker mest på vad jag själv personligen tycker om låten så du KANSKE har rätt i att den kommer stanna i semin 🙂 för mig är det dock för tidigt att börja sia om finalchanser innan hela semins startfält är klart 🙂 när hela startfältet är klart kanske jag inte heller komma vilja ha den i final (dock väldigt svårt att tro för tillfället)

 12. Johanna

  @Adri Absolut!! Klart att man alltid har någon låt varje år som man inte tror på som tycks slinka med ändå utan att man förstår varför, det är det som är det fina med den här tävlingen. Menade inte att låta dryg förresten. Mest chocken över att folk tycks gilla något som jag inte ser något speciellt alls i:-) Och det är ju inte min genre alls…men den kanske växer till sig:-)

 13. Micke

  Johanna@ Jag förstår att man ibland kan bli så chockad av resultat för vissa bidrag att man säger sånt man aldrig ens skulle tänka sig egentligen 🙂 Jag gjorde det personligen igår kväll efter Ungerns kvartsfinal då det i mina ögon sämsta bidraget hittills i år i ESC gick vidare till final. Slängde ur mig nån skit till kommentar vilken jag ångrade direkt och bad Schlagerpinglan ta bort, vilket hon gjorde 🙂

  Har märkt att du och jag väldig ofta har liknande smak vad gäller bidragen. En fråga därför om Ungerns första kvartsfinal. Freddies låt Pioneer var när jag hörde den första gången och några därpå ett gott hantverk men inte mycket mer. Men jädrar så den växt för mig. Skulle den vinna så kan jag lindrigt sagt säga att jag är nöjd. Har iofs inte hört de kvarvarande 20 bidragen i de andra kvartsfinalerna men ändå. Vad tycker du och andra här å bloggen om den låten?

  Vad gäller Malta så orkar jag inte ens lyssna på vinnarlåten än. Jag hade två överlägsna favvisar men bägge rök i semifinalen. Vill inte lyssna på låten nu för då kommer jag att gå in med negativ inriktning och det är ju löjligt. Låten måste få en ärlig chans.

 14. Micke

  Ok nu ser jag vem det var som vann i Malta. Jisses är ett ord som passar bra 🙂 En av de två favvisar jag hade var just Ira Losco men det var hennes andra bidrag som jag personligen hade på en mycket högre platå en den som hon vann med. Men givetvis ska hon få en ny ärlig chans 🙂

 15. Johanna

  @micke Som vanligt har Ungerns uttagning flera riktigt bra låtar med hög kvalitet och igår tyckte jag att de låtar som gick vidare (möjligen med undantag för “fire”) verkligen förtjänade det (till skillnad från förra året när ALLA mina favoriter utom en åkte ut redan i första omgången)

  Min favorit igår måste nog ändå bli Benji, även om Freddie har mycket mer star quality (och också är riktigt bra) Så hoppas att de inte gör bort sig lika mycket som förra året i år igen:-)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se