Inför kvällens ESC-shower

2016-01-30 (lördag)

Schlagerpinglan: I kväll, lördagen den 30:e januari, så kommer Litauen och Ungern att fortsätta sina nationella uttagningar av bidrag till Eurovision Song Contest 2016 medan Finland sänder någon form av inför-program där man lär koncentrera sig på de tävlande bidragens musikvideor. Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen:

Lördagen den 30:e januari

Ungern Ungern, “A Dal 2016” – Kvartsfinal 2:
Tid: kl. 19:40 CETPlats: Duna, Duna World, mediaklikk.hu och mediaklikk.hu
Förutsättningar: 10 bidrag tävlar – juryn röstar vidare 5 bidrag, tittarna 1
Mer info / lyssna på bidragen: Inför andra “A Dal 2016”-kvartsfinalen

Litauen Litauen, “Eurovizijos 2016” – Show 4:
Tid: kl. 20:00 CETPlats: LRT, lrt.lt och lrt.lt
Förutsättningar: Jury- och teleröster hjälper 5 (eller 8) av 10 bidrag vidare i tävlingen
Mer info / lyssna på bidragen: Inför den fjärde Eurovizijos 2016-showen

Finland Finland, “UMK 2016” – Inför-program:
Tid: kl. 20:30 CETPlats: YLE TV2, areena.yle.fi och yle.fi
Förutsättningar: En jury tittar på UMK-videorna, bästa videon utses
Se videorna / lyssna på bidragen: Lyssna på de 18 “UMK 2016”-bidragen

Schlagerpinglan: Då mina finska språkkunskaper begränsar sig till ett par enstaka fraser och ord, och jag endast är intresserad av resultatet av omröstningen, så kommer jag att ägna lördagskvällen åt de båda andra uttagningarna.

Mina förhoppningar inför kvällen är främst att Karmapolis & Böbe Szécsi och Laci Gáspár tar sig vidare från Ungerns “A Dal” medan jag i första hand gärna ser att Donny Montell, Rūta Ščiogolevaitė och Eglė Jakštytė går vidare i Litauens “Eurovizijos”.

Jag önskar er alla en riktigt trevlig Eurovision-kväll, hur ni än väljer att spendera den. 😀

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


17 kommentarer till “Inför kvällens ESC-shower”

 1. Schlagerpinglan

  Efter att ha hört de tio kvartsfinalisterna framföra sina bidrag i Ungerns uttagning så får jag skriva om min favoritlista. Kállay Saunders Band var klart bäst av de alla och klättrar upp som ohotad etta på min personliga lista i Ungern så här långt. 🙂 Svårt att tro att det var samma låt som jag lyssnat på inför showen, ett bra framträdande kan tydligen göra underverk för hur bra man tar in en låt. 🙂

 2. Schlagerpinglan

  Kvällens resultat:

  Ungern:
  Följande 5 gick vidare tack vare juryn:
  Kállay Saunders Band – Who We Are (41 points)
  Gergő Oláh – Győz a jó (39 points)
  André Vásáry – Why (39 points)
  Laci Gáspár – Love And Bass (37 points)
  Karmapolis & Böbe Szécsi – Hold On To (36 points)

  Följande bidrag gick vidare tack vare tittarna:
  Passed – Driftin’ (34 points)

  Följande bidrag röstades ut ur tävlingen:
  Anna Patai – Colors (32 points)
  Maszkura és a Tücsökraj & Sika Finuccsi – Kinek sírjam (32 points)
  Group’N’Swing – Szeretni fáj (31 points)
  C.E.T. – Free (27 points)

  Litauen:
  Alice Way och Behind the Moon röstades ut
  de övriga 8 är kvar i tävlingen

 3. Johan

  Kallay Saunders drämmer till med en låt som är en klass högre än hans bidrag 2014, och det är sällsynt att en artist återvänder med en starkare låt än en tidigare vinnarmelodi! Jag hoppas verkligen att Ungrarna korar han och hans band som vinnare, för det där är en riktigt bra dänga. Välskriven och med härlig och drivande dynamik!

 4. Schlagerpinglan

  @Johan, Mmmm… även om jag aldrig riktigt föll för låten i dess studioversion, trots många lyssningar, så kan jag inget annat att hålla med. Live-framträdandet förändrade allt för mig och nu är den, så här långt, överlägsen i den ungerska uttagningen, i alla fall för mig. Roligt när artister och låtar kan överraska. 🙂 Jag måste även tillägga att jag aldrig gillade hans förra ESC-bidrag och är därför dubbelt överraskad. 😀

 5. Schlagerpinglan

  För er som är intresserade så finns alla röstsiffrorna från Litauens show på wikipedia https://en.wikipedia.org/wiki/Lithuania_in_the_Eurovision_Song_Contest_2016

  Jag återkommer, i vanlig ordning, med resultaten i både Litauen och Ungern i morgon.

 6. Micke

  För mig kändes det nästan som att alla tio bidragen i kvartsfinal 1 var bättre än de tio i kvartsfinal 2. Vad gäller Kallay Saunders är det ju i alla fall skönt att han inte har ett lika dåligt bidrag i år som sist. Tack för det. Tre av de tio bidragen får mer än en två på en tioskala och de gick i alla fall vidare. Nej nu ser jag fram mot kvartfinal 3 som håller bättre standars så som kvartsfinal 1 🙂

 7. Micke

  Torsdagen den 25 februari blir nog den mest intressanta för mig på väg fram till maj månad då allt går i mål. Just den dagen har Tyskland sin final och det är väldigt hög klass. Missa inte den råder jag er 🙂 Hittills har jag hört åtta fulla versioner av de tio bidragen och sex av dem tycker jag om, de flesta tycker jag mycket om. Den sjunde är ok Woods of Birnam medan jag tycker illa om den åttonde Ella Endlich. De två kvarvarande är Gregorian och Laura Pinski. Är det möjligen någon som vet om de går att hitta någonstans?

 8. hej

  Micke, Gregorians har jag hittat(30 sekunder), då är det bara Laura Pinski kvar.
  Här är addressen: https://m.youtube.com/watch?v=nq13_4Bqi1k

 9. Micke

  Hej: Tack för tipset. Kul att höra lite av den åtminstone även om det alltid är svårt att greppa den typen av musik på snuttar. Men det lät lovande i alla fall. Kul om det då blir minst sju bra låtar av tio och bara en dålig. Inte MF direkt 🙂

 10. Micke

  Jisses fick just syn på vad mer som händer inom ESC den dagen 25 februari. Inte nog med att Tyskland har final det har även Moldavien som i mina ögon har årets hittills bästa låt i sin tävling. Dessutom Storbritannien som jag hoppas tar tävlingen på allvar, inte alltid fallet.

 11. hej

  Jag ser också fram emot den 25 februari, för det är då jag hoppas (och kanske tror) att nästa ESC vinnare koras (Avantasia)

 12. Micke

  Inte mig emot 🙂

 13. hej

  Jag lyssnade lite på alla bidrag och har gjort en preliminär topplista
  1. Avantasia
  ——
  2. Jamie Lee
  3. Gregorian
  4. Joco
  5. Keøma
  6. Axel Diehl
  —–
  Resten av bidragen
  Jag vill helst att Avantasia ska vinna, den var bra redan första gången jag lyssnade på deras låt. De andra bidragen som jag placerat var bra, särskilt Jamie Lee och Gregorian. De jag inte placerat är en ganska bra väg bakom.

 14. Johanna

  @Micke Har inte Storbritannien sin uttagning den 26 februari dock? Eller är det något annat jag missat den dagen?

 15. Micke

  Jag som snurrade till det Johanna. Blandade ihop dagar och Moldavien och Storbritannien. De förstnämnda har jag bara semifinal då och sistnämnda precis som du säger den 26 februari 🙂 Sorry.

  Men det viktiga är Tyskland 🙂 Eller håller du kanske inte med?

 16. Schlagerpinglan

  @Micke, Även jag ser fram emot den 25:e februari lite extra, då jag för en gångs skull hittat en riktigt bra låt (och slipper dubbel-låt-tävlandet som jag aldrig gillade) i den tyska finalen. Dessutom så är ju Moldaviens uttagning (som vanligt) fullpackad med riktigt bra låtar. 😀

 17. Johanna

  @Micke Jodå Tyskland har en bra uttagning i år (fast jag hör till skaran som brukar gilla Tysklands uttagning, även om de tre år i rad har valt fel vinnare i den)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se