Spanien Schlagerpinglan: På måndag, den 1:a februari, avgörs “Objetivo Eurovisión“, d.v.s. Spaniens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016. Sex bidrag tävlar och vinnaren kommer att utses med hjälp av tittarna, en expertjury och en internationell jury.

Här nedan ser ni lite info om uttagningen i stort, startordningen vid finalen, länkar till bidragen samt mina personliga betyg av dem:

Allmänt om Spaniens nationella ESC-2016-final:
6 bidrag tävlar i finalen som avgörs den 1:a februari.
Showen kan ses via TVE, eurovision.tv och rtve.es kl. 22.15 CET.
Vinnaren kommer att få representera TV-bolaget RTVE och Spanien i ESC 2016.
Vinnaren utses av 40% tittarröster, 30% artistjury (Loreen, Edurne och Carlos Marín från Il Divo) samt 30% internationell jury.
Programledare för “Objetivo Eurovisión” är Anne Igartiburu medan Julia Varela sköter rapporteringen backstage.
Mellanakten kommer att innehålla ett framträdande av Loreen samt ett Eurovision-medley med D’Nash, Mirela, Coral, Brequette och Jorge González.
(Källa: eurovision.tv)

Spaniens “Objetivo Eurovisión”, 1:a februari:

Final-startfältet, startordningen, bidragen, artisterna och låtskrivarna: Schlagerpinglans betyg:
1.Un mundo más feliz“, Maverick (Maverick López)
text-videostudioversion & låttext
(Juan Magán, Darlyn Cuevas “DCS”, Luiggi Giussepe Olivares)
SpanienSpanienSpanienSpanienSpanien
Schlagerpinglan: Först ut av finalisterna är den första av två svängiga låtar på spanska med en manlig sångare och egentligen hade finalen kunnat avslutats redan där. Detta bidrag har inte bara alla de rätta ingredienserna utan även en liten dos av det där “lilla extra”. Sätter Maverick framträdandet också så kan det bli svårt för de efterföljande att överglänsa honom. Min absoluta förhands-favorit.
2.Say Yay!“, Barei (Bárbara Reyzábal)
text-videostudioversion & låttext
(Ruben Villanueva, Victor Pua Vivó)
SpanienSpanienSpanienSpanienSpanien
Schlagerpinglan: Även om “Say Yay!” är lite för gapig och gå-på:ig för min smak så finns det en energi i bidraget som jag inte kan förneka att jag gillar. Kanske det bidrag jag är mest intresserad av hur det kommer att presenteras, men i nuläget tror jag inte att den hamnar bland mina slutliga, personliga favoriter.
3.Victorious“, Xuso Jones (Jesus Segovia)
text-videostudioversion & låttext
(Andreas Öhrn, Peter Boström, Chris Wahle)
SpanienSpanienSpanienSpanienSpanien
Schlagerpinglan: Mitt första intryck av “Victorious” var allt annat än positivt då jag tyckte att det var en ointressant en-i-mängden-låt stöpt ur standard-Eurovision-mallen. Efter ett tag visade det sig att jag själv är en av de som faller för dessa enkla låtar och därmed bidrar till att det blir många “repriser” i ESC-uttagningarna. Nåja, fungerar det så fungerar det, men jag tror inte jag vill se låten som representant för Spanien… om inte framträdandet visar sig vara något alldeles extra. 😉

4.Días de alegría“, Salvador Beltrán
studioversionstudioversion & låttext
(Salvador Beltrán, Miguel Ángel Arenas ‘Capi’)
SpanienSpanienSpanienSpanienSpanien
Schlagerpinglan: En svängig, medryckande låt med text på spanska är precis vad jag efterfrågar från den spanska uttagningen och lika förvånad som jag är att “Victorious” klickade är jag att “Días de alegría” inte gör det. Visst gillar jag den, men jag älskar den inte. Vi får väl se vad ett tillhörande live-framträdande kan göra för helhetskänslan.
5.La vida sólo es una“, María Isabel (María Isabel López Rodríguez)
officiell videostudioversion & låttext
(David Santisteban)
SpanienSpanienSpanienSpanienSpanien
Schlagerpinglan: Hmmm… här har vi det bidrag som gjorde störst intryck på mig från början men som stadigt tappat mark och som jag numera upplever som ganska ointressant. Missförstå mig inte, jag gillar den fortfarande och hade placerat den högt upp i andra länders ESC-uttagningar men i ett sådant här starkt startfält så är det helt andra förutsättningar.
6.Now“, Electric Nana (Monica Vazquez)
text-videostudioversion & låttext
(Monica Vazquez)
SpanienSpanienSpanienSpanienSpanien
Schlagerpinglan: “Now” är förmodligen det bidraget i startfältet som jag har svårast att bestämma mig för vad jag egentligen tycker om det. Vissa gånger när jag lyssnar på den så får jag stänga av den för att den är alltför irriterande enformig. Andra gånger får jag starta den för att refrängen är så catchy att jag inte kan få ut den ur mitt huvud. Så, irriterande eller catchy eller båda delarna? Jag låter måndagens framträdande få avgöra.

Schlagerpinglan: I år har Spanien fått ihop ett mycket starkt finalfält som dessutom fått en alldeles egen kväll utan andra ESC-uttangningar som stjäl uppmärksamheten. Ibland verkar alla bitarna falla på plats och det är bara att glädja sig när det väl händer. 😀

Så här innan jag sett hur slutversionerna ser ut (och inte vet om artisterna kan sjunga sina bidrag live) så håller jag en liten tumme för att det blir Maverick som vinner “Objetivo Eurovisión” med sin “Un mundo más feliz“, men tror inte att jag hade blivit direkt missnöjd vem som än visar sig vinna. 🙂

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Spanien i ESC 2016“.Schlagerpinglan: Om allt går som det ska så kommer uppladdningen inför måndagens final bestå utav min egen version av spansk paella, men om så inte blir fallet så finns det en ganska trevlig backup-plan i form av tre sorters spansk nougat och lite passande spansk dryck. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Spanien 2016: Allt inför “Objetivo Eurovisión”-finalen”

 1. Micke

  Från första början har min favvis i Spaniens uttagning varit “La vida sólo es una“, María Isabel. Trodde jag hade gjort bokslut på Spanien 2016 men något har hänt. För varje gång jag lyssnade kände jag att intresset började avta allt mer. Där jag är just nu känns den faktiskt ganska ointressant.

  Vad kommer då bakifrån? Något som börjat poppa upp? Ledsen Schlagerpinglan men det är i alla fall definitivt inte “Victorious“, Xuso Jones. Finns det något år vi inte hört den här i ESC? 🙂 Nej den är solklar sexa för min del. Något annat då? “Now“, Electric Nana gör Victorius sällskap i direkt tråkiga bidrag som jag ser det. Det märkliga att jag kände mig så positiv till årets bidrag i Spanien till att börja med men något har hänt.

  Har tyvärr inte mycket mer positivt att säga heller om “Say Yay!“, Barei som känns som ett mistlurbidrag. “Días de alegría“, Salvador Beltrán däremot känns helt ok utan att verkligen ha något speciellt. Så är då trots allt fortfarande “La vida sólo es una“, María min favvis här? Nej det är den inte men jag gillar den fortfarande tro inget annat men inte på samma nivå som först.

  Istället är det ett annat bidrag som tagit spets för mig och är min solklara favvis. Det som är tråkig läsning är att den tydligen inte ligger så bra till i odds och liknande. As if I care. Den är i alla fall min favvis numera i Spanska uttagningen och bidraget jag pratar om är “Un mundo más feliz“, Maverick. Det är bidraget som vuxit mest och dessutom känns absolut mest spanskt.

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Då är i alla fall vi överens om vem som borde vinna, även om oddsen (som jag inte har koll på) kanske säger annorlunda. 🙂

 3. hej

  Min topp 6 för nuläget
  1. Barei
  2. Salvador Betran
  3. Maria Isabel
  4. Xuso Jones
  5. Maverick
  ————————-
  6. Electric Nana

  Av alla bidrag tycker jag att Salvas och Barei s är särskilt bra, medan det finns ett bra fack som består av Marias, Xusos och Mavericks bidrag, och så finns det ett “sådär” bidrag och det är Electric Nana, om det inte hade varit ett sådant startfält med så här bra låtar hade Electric Naña kanske kommit högre, men Electric Nana är med i fel nationell final.

 4. Adri

  Jag gissar att topp 2 kommer stå mellan Barei (om det håller live) och Maria Isabel. Eventuellt komplettererar Xuso Jones topp 3 även om jag själv verkligen inte vill se den i närheten av ESC.

  Hoppas:
  1-2: Barei
  1-2: Maria Isabel
  3. Maverick
  4. Salvador Batran
  5. Electric Nana
  6. Xuso Jones

  Gissar:
  1. Maria Isabel
  2. Barei (gissar att den live kommer ha vissa brister… tyvärr)
  3. Xuso Jones
  4. Electic Nana
  5. Maverick
  6. Salvador Batran.

  Jag tycker att Maria Isabel har en grymt bra låt absolut, men Bareis låt är mer intressant så jag vet inte vem av dom jag hejar på utan blir lika glad oavsett vem av dem som vinner (om nu det ens blir någon av dem, man vet ju aldrig såklart)

 5. hej

  Jag gör som Adri, och gissar hur det går:
  1. Barei
  2. Xuso Jones
  3. Salvador Betran
  4. Maria Isabel
  5. Maverick
  6. Electric Nana

  Min topplista ser likadan ut, bara att Maria Isabel hoppat ner 2 platser.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se