Schlagerpinglan: I kväll, måndagen den 1:a februari, kommer Spanien att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2016 genom den nationella finalen “Objetivo Eurovisión“. Här är vad som gäller inför kvällen:

Måndagen den 1:a februari

Spanien Spanien, “Objetivo Eurovisión” – Final:
Tid: kl. 22.15 CETPlats: TVE, eurovision.tv och rtve.es
Förutsättningar: tittare & två jurygrupper utser en vinnare av 6 tävlande bidrag
Mer info / lyssna på bidragen:Allt inför “Objetivo Eurovisión”-finalen

Schlagerpinglan: Som jag påpekat tidigare så kommer jag i första hand att hålla tummarna för att “Un mundo más feliz“ med Maverick vinner den spanska uttagningen… men om slutversionen av någon anledning inte skulle låta så bra som jag hoppas så finns det tack och lov ett flertal andra bra bidrag i startfältet, trots att det endast innehåller sex bidrag. 😀

Må bästa bidrag vinna och förhoppningsvis göra majoriteten av oss tittare nöjda. 😉

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Spanien i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “Inför kvällens nationella final i Spanien”

 1. Micke

  Hoppades och trodde att det bara var Xuso Jones jag skulle tycka illa om men tyvärr var det ett riktigt magplask att se och höra Barei. Usch vad jobbig den var. Yeey yeey yeey yee yeey. Mamma mia hundar pratar mat. Usch. Däremot var jag glad att se och höra Att Maverick satte sitt bättre än jag hade trott. Xuso Jones däremot räcker att säga att den hittills tävlar om att vara årets sämsta låt med Ungerns Reni Tolvai. Tänk att något sånt kan komma från Spanien. I hur många versioner har vi hört den genom åren?

 2. Micke

  Salvador Beltrán vad ska man säga om det bidraget då? Självklart ett plus att han skrivit den själv och sjunger på spanska. Faktiskt även ett litet plus live jämfört när man bara hörde studioversionen. Dock ett lite minus för hans lite bleka röst. Maria Isabel var min favvis inledningsvis när bidragen kom ut men sen dess har den tappat. Hoppades på ett lyft igen men det uteblev tyvärr. Dock fortfarande min tvåa om nu inte Electric Nana överraskar i sista bidraget. Nope Electric Nana överraskade inte. Självklart plus för att ha skrivit låten själv men den innehåller en heldöd vers som en bättre, svängigare refräng inte kan råda bot på.

  Nej efter min smak: MAVERICK SKA VINNA

  Med tanke på tro efter möjlighet: MARIA ISABEL SKA VINNA

 3. Micke

  Usch! Verkar som det är en klubb för inbördes beundran. De snackar mest om hur fantastiska de andra är

 4. Micke

  När det står mellan de två bidrag jag verkligen …………………… Säger inget mer med tanke på er som gillar dem. Sannerligen ingen bra början på ESC 2016

  Min topp hittills

  1. Irland (7/10) Kan vara tecknet på att Irland äntligen börjar ta tävlingen på allvar
  2. Albanien (5/10) Extrapoäng för eget språk. Ojämn låt med toppar och dalar
  3. Vitryssland (4/10) Bästa låten i deras startfält. Potential men något saknas för att knyta åt
  4. Malta (4/10) Artisten hade en bra låt i finalen men de valde tyvärr den här istället
  5. Spanien (1/10) Yeey yeey yeey yee yeey Yeey yeey yeey yee yeey Yeey yeey yeey yee
  6. Belgien (1/10) Avstår kommentar med respekt för de som tycker om bidraget

 5. Adri

  Yes! Barei vann! Bevis på att man inte ska döma bidrag på förhand. När låt-titlarna avslöjades och jag såg en låt som hette “Say yay!” så fruktade jag vad som skulle komma ur mina högtalare men det behövde jag uppenbarligen inte göra. Detta är en riktig glädjespridare och jag kommer sätta den högt upp min topp 43 kan jag redan avslöja.

  Kommer det gå bra i Europa då?
  Ingen aning, av två anledningar. Detta var bara låt 6 av 43 så än ska man inte förutsätta nåt + det faktum att jag förra året trodde att Edurne skulle vinna, och den kom 21:a så att förutsätta resultat är inte min starka sida tydligen haha. 😀

  Men jag är glad i alla fall och “Say yay!” kommer spelas mycket hos mig!

 6. Johanna

  Kan säga att efter att Spanien OCKSÅ gjort mig besviken så ser det ut att bli det sämsta ESC-året på typ…ja kanske 15 år? Och då trodde jag inte det kunde bli sämre än 2015 men tji fick jag…Får väl hoppas att några av internvalen är bra och att Tyskland väljer rätt låt åtminstone. Till Spanien säger jag: Say Nay!

 7. Adri

  Jag personligen tycker att 2016 verkar bli ett underbart år. Av 6 hittills valda låtar finns det ingen jag verkligen ogillar. Jag har till och med vant mig vid Vitrysslands låt som jag tyckte var katastrofal från början.

  Av 5 nationella finaler har mina favoriter vunnit två av dem, och det är ju nästan mer än vad det brukar vara på ett helt år så jag är väldigt hoppfull 😀 än är det dock bara 6 valda låtar så jag vill inte direkt lova mig själv att 2016 kommer bli ett grymt år, men so far so good tycker jag 🙂

  Vad gäller sämsta ESC-år så tänker jag direkt 2010-2011. Men även 2014 var ett ganska svagt år tyckte jag.

 8. Micke

  Gillar din positiva inställning Adri 🙂 Jag är dock på Johannas mer negativa linje. Självklart ger jag inte upp det är trots allt 37 bidrag kvar så än finns det hopp för 2016. Dock inte roligt när två av de sex hittills klara bidragen är bland det sämsta man någonsin hört i ESC och det säger inte lite det 🙂 (Det som gör saken än värre med dessa två var att artisterna gjorde saken än värre än det redan var med bidragen) Tre av de finalklara är bidrag som man kan stå ut med. Endast ett bidrag känner jag lite positivt om och det är inte för att låten är direkt bra utan mer för att det ger vibbar om att Irland äntligen tar tävlingen på lite allvar.

  Men Johanna inte tusan ska vi ge upp än 🙂 Det kommer bra bidrag ska du se. Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid. Det kommer det kommer. Men det är klart skulle Reni Tolvai och Ella Endlich vinna i Ungern och Tyskland då vet i tusan om inte jag också ger upp. Men så illa kan det väl ändå inte gå. Tyskland som har sju bra bidrag minst i sitt startfält kan väl ändå inte sjunka så lågt.

 9. Micke

  Glömde en sak som kunde förvärra det än mer. Vårt grannland Finland har många bra bidrag i år men tyvärr också ett par riktiga lågvattenmärken. Nog för att Finland är kända för märklig röstning men så illa kan det väl ändå inte gå att de röstar fram någon av Gušani Brothers eller Cristal Snow.

  Poom poom på er alla

 10. Schlagerpinglan

  Jag får sälla mig till det lite mer positiva gänget så här långt då jag inte direkt störs av något av bidragen som valts ut och fortfarande har en hel del favoriter kvar i några uttagningar. Mitt hopp om ett riktigt starkt ESC-år lever kvar. 😀

 11. Adri

  Min topp 6 hittills:

  1-2: Malta/Spanien (egentligen gillar jag nog Maltas låt lite mer men den har jag lyssnat lite väl mycket på under så pass kort tid så den tar jag lite paus från för tillfället så just nu är det nog Spanien men Malta kommer nog “vinna över” Spanien i slutändan för mig)

  3: Albanien (Mäktig låt och älskar när hennes röst blir hes i de höga tonerna. Hoppas de inte gör om låten helt och hållet)

  4: Irland (Låten är väldigt generisk och texten riktigt kass så jag borde tycka illa om denna låt, men jag kan inte hjälpa att jag faktiskt gillar den)

  5: Belgien (Älskar Lauras röst och henns scen-personlighet, verserna är också bra. Synd att refrängen är såpass svag bara.)

  6. Vitryssland (Har vant mig vid soundet lite, men ändå lämnar den inte ett vidare stort intryck. Men det är ingen 0:a fortfarande i alla fall)

  Ska 2016 fortsätta gå min väg blir vinnarna av de resterande nationella finalerna dessa (tvek på det men man får väl drömma 🙂 ) :

  Danmark: “Heart shaped hole” eller “Break it good”
  Finland: “Blazing fire”, “On it goes” eller “Good enough”
  Ungern: “Who we are”
  Litauen: “I’ve been waiting for this night” eller “If tomorrow never comes”
  Moldavien: “Tare” eller “Falling stars”
  Schweiz: “The last of our kind”
  Island: nästan alla är godkända kandidater men favoriten är “Raddirnar”
  Österrike: “Loin d’ici”
  Estland: “Supersonic”
  Norge: Precis som i Island är nästan alla godkända kandidater men min favorit är nog “Afterglow”.

 12. Micke

  Danmark: Inte hittat ett enda bra bidrag så här långt
  Finland: “Good Enough“, Annica Milán & Kimmo Blom
  “Let Me Out“, Barbe-Q-Barbies
  “On It Goes“, Mikael Saari
  “Shamppanjataivas“, Pää-Äijät
  Ungern: “Pioneer“, Freddie (I egen klass)
  Litauen: Inte hittat ett enda bra bidrag så här långt
  Moldavien: “Vodă e cu noi“, Che-MD (Totalt överlägsen)
  Schweiz: “Another World“, Bella C eller “Disque d’or“, Kaceo
  Island: “Raddirnar”, Greta Salóme Stefánsdóttir eller “Augnablik“, Alda Dís Arnardóttir
  Österrike: “Loin d’ici“, ZOË
  Estland: “Stories Untold“, Grete Paia
  Norge: Inte hittat ett enda bra bidrag så här långt

  Utöver dessa du nu tog upp ADRI finns ju då exempelvis Tyskland som i år har nästan hela startfältet fullt med vinnarkandidater.

  Årets sämsta låt alla kategorier finns även bland dessa och den håller hus i Schweiz: “Feel The Love“, Stanley Miller

 13. Adri

  Jag har faktiskt inte lyssnat på Tysklands kandidater… visste inte ens att dem hade släppts faktiskt 🙂 får väl ta och göra det.

  När du skriver “inte hittat ett enda bra bidrag så här långt”; är det för att du inte lyssnat på dem eller för att du helt enkelt inte tycker om kandidaterna för om det är att du inte gillar kandidaterna så kan man ju verkligen säga att vi tycker olika då jag tycker att (nästan!) hela Norges startfält skulle vara fullt godkända kandidater. Finns en kass låt (Anyway) och två lite “meh” låtar, (Into the fire och Traces) men sen sju bra låtar så jag tycker Norge har ett väldigt starkt startfält 😀 men som sagt, man tycker minst sagt olika och det är så det ska vara 🙂

 14. Micke

  Adri: Jag har bara lyssnat på Norges och Danmarks bidrag en gång. Blev tyvärr väldigt besviken och har inte hoppat på mer efter det. Ska självklart göra det för säkert kommer det att visa sig att någon eller några har vuxit till sig. Jag tycker jättemycket om fyra av Tysklands bidrag. Ytterligare tre tycker jag om. Woods of Birnam är väl ok, Laura Pinski har inte släppts än. Kvar finns då ett bidrag och Det är Ella Endlich och den tycker jag definitivt inte om. Nej Tyskland är numero uno för mig hittills i år 🙂 Gör jag en topp 10 så är minst fyra från Tyskland

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se