Spaniens Eurovision-bidrag 2016

2016-02-02 (tisdag)

Spanien På måndagskvällen den 1:a februari valde Spanien ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2016 genom finalen av “Objetivo Eurovisión” där det stod mellan 6 tävlande bidrag.

Vinnaren utsågs med hjälp av 40% tittar-röster, 30% artist-jury-röster (Loreen, Edurne och Carlos Marín från Il Divo) samt 30% internationella jury-röster, se resultatlistorna och länkar till de tävlande bidragen nedan.

Lyssna på Spaniens bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här:

“Say Yay!”, Barei final-framträdandetext-videolåt-text
(text & musik: Bárbara Reyzábal, Rubén Villanueva, Víctor Púa Vivó)

Resultatet av Spaniens “Objetivo Eurovisión”, 1:a februari:
Placering, Bidrag, Artist: Internationella Juryröster* Studio-Juryröster** Teleröster Summa
1. “Say Yay!“, Barei 30 p. 36 p. 48 p. 114 p.
2. “Victorious“, Xuso Jones 24 p. 30 p. 40 p. 94 p.
3. “Días de alegría“, Salvador Beltrán 36 p. 16 p. 20 p. 72 p.
4. “La vida sólo es una“, María Isabel 18 p. 18 p. 32 p. 68 p.
5. “Now“, Electric Nana 15 p. 23 p. 28 p. 66 p.
5. “Un mundo más feliz“, Maverick 21 p. 21 p. 24 p. 66 p.

* Den internationella juryn bestod utav TV-, radio- och musik-proffs som TV-bolagen i Frankrike (France Télévisions), Italien, (RAI), Sverige (SVT) och Storbritannien (BBC) valt ut.
Studio-juryns röster**:
Placering, Bidrag, Artist Loreen Edurne Carlos Marín Summa
1. “Say Yay!“, Barei 12 p. 12 p. 12 p. 36 p.
2. “Victorious“, Xuso Jones 10 10 10 30 p.
3. “Now“, Electric Nana 8 8 7 23 p.
4. “Un mundo más feliz“, Maverick 7 6 8 21 p.
5. “La vida sólo es una“, María Isabel 5 7 6 18 p.
6. “Días de alegría“, Salvador Beltrán 6 5 5 16 p.
(Källa: en.wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Trots att det redan efter de inledande playback-minuterna stod ganska klart vem som lyckades att förmedla sitt bidrag bäst till publiken så tycker jag att jury-gruppernas spretiga poäng visade att valet inte var så självklart ändå, allt beror ju på vad man letar efter.

Studio-juryn med de tre artisterna gav minst poäng till Salvador Beltrán medan den internationella juryn hade honom som sin favorit. När det kom till tittarna så var det inte helt oväntat Barei som var favoriten och när även studio-juryn var inne på det spåret så var saken klar.

Själv är jag lite besviken efter att ha sett mina två favoritlåtar, om inte totalhavera så i alla fall, misslyckats med att imponera. Den som sade till Maverick att det är en god idé att bygga hela numret kring att han anser sig vara Guds gåva till allt som rör sig borde få sparken tillsammans med den som fick Xuso Jones låt att bli en kylig, ointressant sak.

Nej, varken “Un mundo más feliz” eller “Victorious” klarade live-provet i mina ögon och eftersom varken Salvador Beltrán, María Isabel eller Electric Nana hade tillräckligt intressanta låtar (återigen enligt min personliga smak) så återstod bara Barei och hennes “Say Yay!” för mig. 😀

Jag är m.a.o. ganska nöjd med hur den spanska finalen utvecklade sig och ingen är mer förvånad än jag, efter att mina inför-betyg inte riktigt pekade åt det hållet. Men, men… låten är medryckande och då Barei är som klippt och skuren för den så blev det trots allt en fungerande helhet som t.o.m. jag kunde uppskatta. Nu hoppas jag bara att resten av Europa också gör det. 😀

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2016 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Spanien i ESC 2016” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Spaniens Eurovision-bidrag 2016”

 1. hej

  Jag såg mycket fram emot den spanska finalen, men de flesta artisterna tycker jag föll platt igår kväll, efter liveframträdandena är detta min topp 6 i Objetivo Eurovision
  1. Salva Betrán
  (Kombinationen med bra låt och bra liveröst gjorde nu att jag förstod varför internationella juryn hade den favoriten de hade)
  2. Maverick
  (Jag håller med dig om att koreografin gjorde att han betedde sig som om han var guds gåva, men om man blundar så kan man säga att det inte var ett så dåligt framträdande i alla fall)
  3. Maria Isabel
  (En ok låt med ett ok framträdande)
  4. Barei
  (Kören ska bytas ut till en bättre, sedan kan Spanien kanske vinna ESC, men låten är fortfarande jättebra i mina öron)
  5. Electric Nana
  (Efter Salva och Maverick var detta bästa liveframträdandet igår kväll, men låten var ointressant)
  6. Xuso Jones
  (Inte en dålig låt enligt mig, eller dålig insats från Xuso, men kören och bakrunden förändrade låtens karaktär på ett dåligt sätt tyckte jag)
  Vad gäller min topp 6 i ESC så blev det så svårt att göra en, så jag gör 2, en utifrån liveframträdande(rösten) och en utifrån studioverision. Jag börjar med liverösten
  Irland N/A(Bara studioverisionen har släppts)
  2. Vitryssland
  3. Albanien
  4. Malta
  5. Spanien
  6. Belgien
  Nu baserat på studioverision
  1. Spanien
  2. Irland
  3. Albanien
  4. Vitryssland
  5. Belgien
  6. Malta

 2. hej

  Ursäkta, jag uttryckte mig lite fel, de flesta föll inte platt, jag menar att de bara var under förväntningarna efter studioverisionen.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se