Georgien För en tid sedan avslöjade TV-bolaget GPB att de internt utsett Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz att få representera Georgien i Eurovision Song Contest 2016 och att en expertjury valt ut de fem bästa bidragen av 100 inskickade, specialskrivna låtar.

I kväll presenterades de fem bidragen, se länkar till videoklippen nedan, och tittarna kan nu rösta på sin favorit mellan den 4:e och 15:e februari. Därefter läggs rösterna samman 50/50 med rösterna från en internationell jury och vinnarlåten, som Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz ska tävla med i Stockholm, presenteras i “Communicator” den 15:e februari.

De fem finalbidragen i Georgiens ESC-2016-låt-uttagning:
Sugar And Milk“, Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz
(t&m: Gia Iashvili)
Midnight Gold“, Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz
(t&m: Kote Kalandadze)
Right Or Wrong“, Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz
(t&m: Sandro Sulakvelidze)
Pain In My Heart“, Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz
(t&m: Giorgi Sikharulidze)
Weagree“, Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz
(t&m: Nika Kocharov, Vazha Marri)
(Källor: eurovision.tv och esctoday.com)

Schlagerpinglan: Jag har ännu inte lyssnat på någon av låtarna men efter en snabb titt på låtskrivarna så hoppas jag att “Weagree” visar sig vara det bästa valet. Det är trots allt något speciellt med låtar som artisterna skrivit själva, det blir lite mer “äkta” på något vis. Men, men…. mer om det i morgon. 🙂

Uppdaterat 2016-02-04:
Schlagerpinglan: Efter en första genomlyssning av bidragen så konstaterar jag att “Right Or Wrong” är det bidrag som hamnar överst på min lista medan “Pain In My Heart” får andraplatsen, då det egentligen var de enda låtarna som satte sig. De andra var mer som stämningsmusik, som visserligen var behagliga att lyssna på men, som inte kändes riktigt rätt för sammanhanget. Vi får väl se om ytterligare lyssningar kan få mig att ändra åsikt.

Mer om Georgiens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Georgien i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “Georgien 2016: Lyssna på de 5 finalbidragen”

 1. Johan

  Håller tummarna för “Right of Wrong” som har en sjukt intressant harmonik, samt “Weagree” som är lite härligt drömsk. Det här är ju hipstermusik ut i tåspetsarna och vanligen inget som tilltalar mig, men det ska bli väldigt intressant att se hur Eurovision reagerar på detta! När de skickade jazz fusion 2014 kom de sist, och risken är väl att detta är lite för “out there” för att tilltala någon bredare massa att slänga sig över telefonerna när det är tid för röstning. Hur som helst ett välkommet inslag!

 2. Johanna

  Jag gillar Sugar and Milk bäst följt av Weagree. Sedan kan jag känna att jag gillar soundet överlag…troligen blir det ingen final oavsett för att det är lite utanför boxen, vilket jag tycker är tråkigt då det är de låtarna som lever kvar längst i minnet efteråt

 3. Jompa

  En snabbkoll på låtarna och Midnight Gold fastnade bra. Lite härligt hipster-indie pop med skön känsla. Ser ut dock som den måste kortas ner lite dock. De andra låtarna har inte satt sig så jag tror inte att nån av dem skulle vara bra som ett första intryck.

 4. hej

  Så här står det till bland bidragen
  Midnight gold och Pain in my heart har jag båda lyssnat på men glömt bort.

  Right of wrong har jag också glömt bort, men jag minns att jag gillade den medan jag lyssnade på den.

  Weagree minns jag och jag tycker att den är ok.

  Och då återstår bara Sugar and milk, och den är min personliga favorit bland de 5 bidragen, men jag bryr mig för tillfället inte mycket om vilket bidrag som skickas till Stockholm.

 5. Micke

  Om jag lägger ut det så här säger det väl det mesta:

  1. Georgien
  2. Irland
  3. Albanien
  4. Vitryssland
  5. Malta
  6. Spanien
  7. Belgien

  Dels tycker jag att Georgiens bidrag låter intressant, dock inte lyssnat så mycket än så jag direkt vet, och dels säger det också en del om vad jag anser om standarden på de som är klara hittills 🙂

 6. Hannes

  Jag trodde inte att Georgian skulle ha några så bra val, men det är ingen låt som jag tycker är dålig, relativ bra uttagning tycker jag 😛 Min personliga favorit är “Weagree”

 7. Johanna

  @Micke Jag håller med dig. Oavsett vilken de väljer är alla dessa låtar bättre än samtliga färdiga bidrag….så ja, säger nog mer om de redan klara bidragen trots allt.

 8. Micke

  Jädrigt kul. Ser att ni alla har olika favvisar och alla har nämnts förutom en och det är min favvis Pain in my heart 🙂 Tycker alla har något men Pain in my heart är numero uno just nu i alla fall.

  1. Pain in my heart
  2. Sugar and Milk
  3. Weagree
  4. Right of Wrong
  5. Midnight gold

 9. Schlagerpinglan

  Här är min topplista efter en första genomlyssning:

  1. “Right Or Wrong“
  2. “Pain In My Heart“
  —-
  3. “Weagree“
  —-
  4. “Sugar And Milk“
  5. “Midnight Gold“

 10. Micke

  Fick just syn på en sak som inte är så positiv för dig och mig Schlagerpinglan. Har kollat lite på spekulationer, tips mm och enligt dessa ska Midnight Gold ligga bäst till. Minst bra som sagt men det skulle ändå vara bästa landet hittills 🙂

 11. Adri

  Efter en första genomlyssning ser min topplista ut såhär:

  1. Right of wrong
  2. Pain in my heart
  3. Weagree
  4. Midnight gold
  5. Sugar and milk

  Tror dock att oavsett vilken låt som vinner kommer de nog “göra om” den inför ESC, jag hoppas det i alla fall för det lät lite för “amatörproducerat” för ESC tycker jag. Men de gör nog om den, precis som Vitryssland och Albanien också gör så min ranking at the moment är bara preliminär 🙂

  Jag får lite (väldigt svaga) Radiohead-vibbar, men också lite, lite Nirvana faktiskt (eller rättare sagt påminner det lite om EN låt Nirvana släppte). Får helt enkelt 90-talsvibbar av alla låtar och det är ju bra 🙂

  Dock tycker jag att Malta, Spanien och Albanien är bättre, men Georgien lär (för tillfället i alla fall) hamna framför Irland, Belgien och Vitryssland på min lista i alla fall 🙂 rätt in i mitten på listan, ifall de väljer någon av topp 3-låtarna 🙂

  Sen kan så klart rankingen ändras tills den 15:e när bidraget faktiskt blir valt, detta är bara tillfälliga åsikter 🙂

 12. Daniel

  nej usch vilken smörja, jag gillar inte någon av låtarna.

 13. Patrik

  Efter att ha lyssnat igenom de 5 låtarna som den georgiska gruppen Young Georgian Lolitaz har så faller min absoluta smak på låten Weagree, och den kommer att fiska in en hel del poäng om det blir den låten som får representera Georgien.Man kan hoppas att publik och experter ger låten många poäng i samband med den slutliga showen”Communicator” i TV-huset i Tiblisi den 15 februari.

 14. Patrik

  De andra låtarna är också bra, får lite vibbar som påminner mig om 1996

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se