Ungern På lördagskvällen den 6:e februari avgjordes den tredje kvartsfinalen av “A Dal 2016“, Ungerns uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016. 10 artister framförde sina bidrag och de sex semifinalisterna utsågs i två röstningsomgångar:

Först räknades summan av de fyra jurymedlemmarnas (Pierrot, Zséda, Károly Frenreisz och Miklós Both) röster och de röster tittarna lagt via “A Dal”:s mobilapp (den femte jurymedlemmen) ihop för att utse de första fem semifinalisterna.

Därefter fick tittarna själva välja ut det sjätte semifinalbidraget bland de återstående fem bidragen genom att fortsätta rösta.

Här nedan ser ni resultatet samt länkar till artisternas framträdanden:

Resultatet av den tredje kvartsfinalen av Ungerns “A Dal 2016”:
Till Semifinal (jury- och tittarröster): Juryröster Tittarröster Summa
Trouble In My Mind“, Petruska 9+9+8+9= 35 p. 7 p. 42 p.
It Is Love“, Szilvia Agárdi 8+9+8+8= 33 p. 7 p. 40 p.
Már nem szédülök“, Parno Graszt 7+9+8+9= 33 p. 5 p. 38 p.
You Told Me You Loved Me“, B the First 7+9+7+8= 31 p. 5 p. 36 p.
Emlékkép“, Nika 6+9+7+7= 29 p. 5 p. 34 p.
Till Semifinal (tittarröster): Juryröster Tittarröster Summa
Seven Seas“, Olivér Berkes & Andi Tóth 5+7+9+6= 27 p. 7 p. 34 p.
Ute ur tävlingen: Juryröster Tittarröster Summa
Katonák“, Viki Singh 5+8+7+8= 28 p. 6 p. 34 p.
Love Kills Me“, Ív 8+7+7+6= 28 p. 5 p. 33 p.
Speed Bump“, Bálint Gájer 6+7+7+6= 26 p. 7 p. 33 p.
Come Along“, Júlia Horányi 5+7+7+6= 25 p. 6 p. 31 p.
(Källor: mediaklikk.hu och wikipedia)

Schlagerpinglan: Inför kvartsfinalen så handlade denna deltävling (för min del) främst om Szilvia AgárdisIt Is Love” och lyckligtvis så fick hon till ett övertygade live-framträdande under lördagens show. Efter att jag tittat igenom den i efterhand (mediaklikk.hu) så fick jag dock utöka min favoritlista med ytterligare några intressanta bidrag.

T.ex. så var jag lite överraskad över att kvartsfinalsvinnaren, “Trouble In My Mind” med Petruska, faktiskt tilltalade mig på något obeskrivligt sätt. Det är inget jag normalt lyssnar på… men det fungerade tydligen. 😀

Dessutom så är jag glad över att “Seven Seas” med Olivér Berkes & Andi Tóth gick vidare, även om jag tror att låten hade tjänat på att framföras som ett solo-numer med endast tjejen. Detta är dock lite komiskt då det från början var Olivér Berkes ensam som var anmäld. 🙂

Slutligen så hade jag även gärna sett att den medryckande “Speed Bump” med Bálint Gájer fått fortsätta till nästa nivå i tävlingen men att jag fick med tre av mina favoriter är något jag är väldigt nöjd med och låter bli att utmana ödet med onödigt gnäll. 😀

Mer om Ungerns förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Ungern i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Ungern 2016: Resultatet av “A Dal”:s tredje kvartsfinal”

  1. Johanna

    Både Petruska och B the first är ju helt briljanta. Bäst av alla i alla kvartsfinaler:-)

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se