Ryssland Den 10:e december avslöjade TV-bolaget RTR att de internt utsett Sergey Lazarev att få representera Ryssland i Eurovision Song Contest 2016. Senare framkom även att Lazarev tagit hjälp av Philip Kirkorov, Dimitris Kontopoulos och Fokas Evengelinos för att få fram sitt tävlingsbidrag.

Resultatet av detta samarbete, d.v.s. Rysslands ESC-2016-bidrag, kommer att presenteras den 3:e mars. (Källor: esckaz.com, eurovision.tv och esctoday.com)

Schlagerpinglan: Usch… 23 långa dagar kvar innan man får veta om det ryska bidraget har någon chans att ta hem segern eller om Sergey Lazarev satt sitt hopp till fel låtskrivare. Inte för att jag tvivlar på Philipp Kirkorov och Dimitris Kontopoulos förmågor som låtskrivare men Ryssland har de senaste åren fått riktigt bra resultat med fredsballader… och det är inte riktigt den typ av låt som jag hoppas att de presenterar den 3:e mars. Det är väl bara att vänta och se och hoppas på det bästa. 🙂

Mer om Rysslands förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Ryssland i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Ryssland 2016: Lazarevs bidrag presenteras 3:e mars”

 1. Johan

  Även om jag självklart ycker att den typen av resonemang är helt sjuka så kan jag inte låta bli att oroa mig lite för att Ryssland skulle ta hem det. Nästa års tävling lär ju bli 14 deltagarländer varar 13 är ex-sovjet liksom; inte riktigt det man önskar sig kanske. Skulle nog kunna kasta in EBU och eurovision i en riktig krisperiod i värsta fall (vilket självklart vore fruktansvärt barnsligt och löjligt.)

  Men! Det ska bli riktigt kul att se vad de skrapat ihop. Ryssarna brukar ju kunna klämma topplaceringar även om bidragen inte alltid är felfria (en subjektiv bias spelar ju självklart in här), och jag vill nog tro att denna storsatsning kommer att löna sig i slutändan också.

  För övrigt lite besviken när jag hörde vad grekerna skickar. Lyssnade lite på tuben och det tilltalade mig inte alls speciellt mycket. Hoppas bidraget överträffar, iaf för min del!

 2. Johanna

  Äsch de flesta länder skulle komma även till Ryssland (däribland garanterat Sverige) Jag tror att det skulle bli minst 35 deltagarländer även om Ryssland vann. Och är Ryssland bäst kommer jag självklart rösta på de (dock tvivlar jag på att jag kommer tycka det med tanke på artisten) Röstade på Polina förra året och tycker fortfarande att hon var mycket bättre än Sverige (Yes, I said it)

 3. Johan

  Jag är nog inte lika övertygad som dig, Johanna. Men jag håller tummarna. Känns som ett typiskt SVT-dubbelmoralmove att få för sig att bojkotta om tävlingen skulle hållas i Ryssland. Vårat inflytande skulle säkert få andra nordiska länder att tveka och så sätt bollen i rullning. Men man vet ju aldrig, de kanske drar en Baku 2012 och bara passivt klagar under tävlingens gång?

 4. Schlagerpinglan

  @Johan, Trots att även jag tycker att det egentligen inte skulle spela någon roll så kan man inte bortse från att många ESC-fans förmodligen tvekar inför en resa till Ryssland och att de därför kanske inte gärna ger de högsta poängen till landet. Vad gäller TV-bolagen så tror jag däremot inte att det skulle vara fråga om något massavhopp om Ryssland skulle vinna. De är så pass vana vid samarbeten med “obekväma” länder, t.ex. vid OS och andra större arrangemang, och kommer att finnas på plats för att göra sitt jobb så länge de får betalt. Så länge inget land bestämmer sig för att göra en markering och, som du skriver, “får bollen i rullning” så borde det inte vara någon större fara.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se