Danmarks Eurovision-bidrag 2016

2016-02-15 (måndag)

DanmarkI helgen, närmare bestämt i lördags den 13:e februari, valde Danmark ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2016 genom den nationella uttagningen “Dansk Melodi Grand Prix 2016“.

Tio tävlingsbidrag framfördes och sedan var det upp till 50/50 jury- och tittarröster att utse tre superfinalister innan 100% tittarröster slutligen valde vinnaren. Slutresultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan.

Lyssna på Danmarks bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här:

“Soldiers of Love”, Lighthouse X final-framträdandestudioversion
(text & musik: Katrine Klith Andersen, Søren Bregendal, Daniel Lund Jørgensen,
Johannes Nymark, Martin Skriver
)

Resultatet av Danmarks “Melodi Grand Prix 2016”, 13:e februari:

Resultatet av super-finalen Tittarröster
1. “Soldiers of Love“, Lighthouse X 42%
2. “Never Alone“, Anja Nissen 36%
3. “Heart Shaped Hole“, Simone 22%

Resultatet av den första röstningsomgången:
Vidare till superfinalen: (ej i resultatordning)
Soldiers of Love“, Lighthouse X
Never Alone“, Anja Nissen
Heart Shaped Hole“, Simone
Ej vidare till superfinalen: (ej i resultatordning)
Rays of Sunlight“, David Jay
Breakaway“, Bracelet
Blue Horizon“, Sophia Nohr
The Wrong Kind“, Veronicas Illusion
Who Needs A Heart“, Kristel Lisberg
Break It Good“, Jessica
To stjerner“, Muri & Mario
(Källor: dr.dk och wikipedia)

Schlagerpinglan: Efter att ha sett de danska finalbidragen i efterhand så hittade jag till slut min överlägsna personliga favorit, något som jag hoppats på inför finalen. “Break It Good“ med Jessica övertygade dock inte de danska röstarna och fick sålunda ingen plats i superfinalen. Detta är visserligen inget jag sörjer alltför mycket då jag tycker att numret och speciellt scenkläderna hade behövt en riktig make-over för att fungera som en helhet.

Tyvärr så hittar jag även småsaker som skaver hos mina andra förhandsfavoriter, “Heart Shaped Hole“ och “Never Alone“, vilket gör att jag inte är speciellt upprörd över att inte heller de vann. Nej, det visade sig att hur förvånad jag än blev när jag i lördags hörde att Lighthouse X vunnit finalen så håller jag med tittarna helt. “Soldiers of Love” var det enda av de tio bidragen som kändes “rätt”, trots en ganska medioker låt.

För ovanlighetens skull så håller jag därför med det danska resultatet även om jag misstänker att det kan bli lite svårt för dem att ta sig vidare till finalen med en så pass kantlös låt, men med lite tur och lite uppiffning så kanske det kan gå vägen. Man kan ju alltid hoppas. Heja Danmark! 😀

Mer om Danmarks förberedelser inför ESC 2016 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Danmark i ESC 2016“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Danmarks Eurovision-bidrag 2016”

 1. Adri

  “Heart shaped hole” var den bästa låten, tyvärr parades det ihop med det sämsta liveframträdandet. “Never alone” hade helt ok framträdande röstmässigt, men rent visuellt för ögat lämnade det betydligt mer att önska.

  Även “The wrong kind” hade ett rätt svagt framträdande men tillskillnad från “Heart shaped hole” är “The wrong kind” den typen av låt som inte kräver starka röster så där var det inte ett lika stort problem, men fortfarande en besvikelse.

  Break it good är fortfarande en favorit, men precis som du säger var framträdandet inget att hänga i julgranen.

  De bästa framträdandena tillhörde enligt mig: “Blue horizon”, “Soldier of love”, “Breakaway” och “Who needs a heart” och ska man då para ett bra framträdande med en bra låt så tycker jag att vinsten skulle ges till antingen “Blue horizon” eller “Who needs a heart”. Jag blev faktiskt VÄLDIGT förvånad när Kristel inte gick till superfinal 🙂

  Jag var väldigt förvånad när “Soldier of love” vann men nu kan jag väl erkänna att framträdandet var en av de absolut bästa, men låten skulle behöva mer “edge” tycker jag

 2. Hannes

  Själv är jag jätte besviken, min absoluta favorit var “Heart shaped hole” men skulle blivit nästan lika glad om “Never alone” hade vunnit, förstår inte varför Danmark inte gick för dom? 🙁

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se