Sverige För att göra det så rättvist som möjligt, efter “Youniverse”-läckan, så har SVT beslutat sig för att (under 24 timmar) släppa smakproven på låtarna som tävlar i Gävles deltävling av Melodifestivalen 2016, d.v.s. den fjärde deltävlingen den 27:e februari, se länkar nedan:

Orsaken till denna generösitet är att 30 sekunder av Molly Sandéns bidrag hade legat uppe för lyssning på nätet men då varken Molly eller hennes skivbolag kunde hållas ansvariga för detta så löste man det på det här sättet i stället. Någon diskning av bidraget blir det därmed inte. (Källa: svt.se)

Lyssna på 30 sekunder av Melodifestivalen 2016:s fjärde deltävlings bidrag:
(endast från 16/2 kl. 17:00 och 24 timmar fram)
“Runaways”, Eclipse 30-sekunders-smakprovSVT:s Eclipse-sida
(Erik Mårtensson)
“Rollercoaster”, Dolly Style 30-sekunders-smakprovSVT:s Dolly Style-sida
(Thomas G:son, Peter Boström, Alexandra Salomonsson)
“Du tar mig tillbaks”, Martin Stenmarck 30-sekunders-smakprovSVT:s Martin Stenmarck-sida
(David Stenmarck)
“Killer Girl”, Linda Bengtzing 30-sekunders-smakprovSVT:s Linda Bengtzing-sida
(Mathias Kallenberger, Andreas Berlin, Linda Bengtzing, Dag Öhrlund)
“If I Were Sorry”, Frans 30-sekunders-smakprovSVT:s Frans-sida
(Oscar Fogelström, Michael Saxell, Fredrik Andersson, Frans Jeppsson Wall)
“Håll om mig hårt”, Panetoz 30-sekunders-smakprovSVT:s Panetoz-sida
(Jimmy Jansson, Karl-Ola Kjellholm, Jakke Erixson, Pa Modou Badjie, Njol Badjie, Nebeyu Baheru)
“Youniverse”, Molly Sandén 30-sekunders-smakprovSVT:s Molly Sandén-sida
(Molly Sandén, Danny Saucedo, John Alexis)

Schlagerpinglan: Detta kom ju som en liten överraskning men det är väl bara att tacka för möjligheten att stilla sin nyfikenhet, i alla fall en liten del av den. 🙂

Se även: “MF-Veckoschema” – “Mello-FAQ” – “Melodifestivalen 2016

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


22 kommentarer till “Melodifestivalen 2016: Extralyssna på fjärde veckans bidrag redan nu”

 1. hej

  Min topp 7.
  1. Frans
  2. Dolly style
  3. Linda Bengtzing
  4. Panetoz
  5. Molly Sandén

  6. Eclipse
  7. Martin Stenmarck
  Men jag kommer troligtvis glömma bort allt innan fjärde deltävlingen, utom “Håll om mig hårt” som verkligen sätter sig på hjärnan

 2. Adri

  1. Molly Sandén
  2. Dolly Style

  3. Frans
  4. Linda Bengtzing

  5. Panetoz

  6. Eclipse
  7. Martin Stenmarck

 3. Johanna

  Efter att ha snabblyssnat på dessa skulle jag säga att min topp just nu är

  1. Martin Stenmark
  2. Frans (oväntat)
  3. Eclipse
  4. Molly
  5. Panetoz
  6. Linda bengtzing
  7. Dolly Style (det mest repetetiva jag hört)

 4. Lukas

  Ja, givetvis så ska jag ju slå till med mitt omdöme och min 0-5 skala.

  1. Runaways – Den här var faktiskt lite svårare att bedöma än vad jag trodde. Givetvis om man placerar den jämfört med de andra är den givetvis en femma, men hade jag bedömt den i nåt annat sammanhang kanske jag inte rankat den lika högt… jag skulle nog behöva höra hela tror jag. Men som det ser ut nu klämmer jag ändå till en femma, rockfan som jag är.

  2. Rollercoaster – Ja, om jag hade svårt att bedöma Runaways… som en del andra avskydde jag verkligen Hello Hi som de tävlade med förra året. Verkar som jag måste ha plågats av den så till den grad att jag drabbats av likgiltighet. Däremot, enligt aftonbladets egna Tobbe Ek ska JEM ha varit tänkt att framföra låten från början. Det kanske förklarar saken. I slutändan sätter jag nog en etta.

  3. Du Tar Mig Tillbaks – Bättre än vad jag väntade mig. Jämfört med andra låtar som Stenmarck gjort känns den här lättast att relatera till. Martins bästa låt han tävlat med enligt mig, och därför jag den en fyra.

  4. Killer Girl – Okej… det här kändes väldigt… enerverande. Sorry Linda, du kanske är en killer girl, men i bemärkelsen av att det här var en mördande irriterande låt. Ett poäng!

  5. If I Were Sorry – Inte direkt min stil heller, men det är tur att han uppträder efter Linda, för då känns denna bättre än vad den kanske egentligen skulle va. Om Frans kan vara tillräckligt självsäker kanske han kommer vidare. Nånstans. Två poäng.

  6. Håll Om Mig Hårt – Snacka om överraskning, denna fick mig faktiskt att stå och stampa! Klart mycket mer slagkraftig och mer av ett glädjepiller jämfört med deras förra försök “Efter Solsken”. De kommer leverera en bra show igen, det känner jag på mig. Jag blev så överrumplad utav denna att denna faktiskt också får en femma!

  7. Youniverse – Denna ska tydligen vara en storsatsning då Molly Sandén tävlar med en låt som Danny skrivit… så därför blir jag faktiskt ganska besviken när jag hör den. Tror hon hade en större chans med en mer ordentlig powerballad istället för detta. Svag trea.

  Så här ser alltså min lista ut i rangordning;

  1. Eclipse
  2. Panetoz
  3. Martin Stenmarck
  4. Molly Sandén
  5. Frans
  6. Linda Bengtzing
  7. Dolly Style

  Och hur jag tippar…

  1. Molly Sandén
  2. Panetoz
  3. Eclipse
  4. Martin Stenmarck
  5. Frans
  6. Dolly Style
  7. Linda Bengtzing

 5. Schlagerpinglan

  Så här rangordnar jag själv bidragen efter några lyssningar:

  1. “Runaways”, Eclipse
  2. “If I Were Sorry”, Frans
  3. “Killer Girl”, Linda Bengtzing
  4. “Du tar mig tillbaks”, Martin Stenmarck
  5. “Youniverse”, Molly Sandén
  6. “Håll om mig hårt”, Panetoz
  7. “Rollercoaster”, Dolly Style

 6. André

  Som alltid säger inte 30 sekunder särskilt mycket och jag måste säga att när jag läser era kommentarer tror jag aldrig jag sett så många olika listor, vilket jag tolkar som att den fjärde deltävlingen kan bli väldigt jämn.

  Min lista ser ut såhär:

  1. Frans. Låter lite som en light-version av Passenger och det är en överraskning! Den låt jag nu är mest nyfiken på att höra i sin helhet.
  2. Eclipse. Rock är jag alltid svag för och det här låter lovande.
  3. Molly Sandén. Hade och har höga förväntningar på Molly och ser henne som en vinnarkandidat. Jag ska inte dra för stora slutsatser efter bara 30 sek men just nu får jag ändå säga att jag är lite besviken. Inte dåligt men inte heller något man säger “Wow” åt.
  4. Panetoz. Låter väldigt svängigt och som en hit. Refrängen fastnar. Bättre än deras låt 2014.
  5. Linda Bengtzing. Verkligen inget nyskapande. Kaxigt och typisk Bengtzing-låt. Inte min favoritgenre dock.
  6. Dolly Style. Låter som en förbättring från “Hello hi” vilket i och för sig inte är någon större merit enligt mig. Låter dansant men håller inte i konkurrensen.
  7. Martin Stenmark. Förvånad över det jag hör. Låter som en gammaldags låt med en långt ifrån unik text. Låter väldigt mycket dansband över det hela och långt ifrån Martin Stenmark. Inget för mig.

 7. Adri

  Molly har ju fått minst sagt ljumma reaktioner så man ska nog inte se henne som den garanterade vinnaren man trodde hon var när artisterna presenterades i höstas. Detta kanske betyder att Ace Wilder har en chans trots allt 😀

  Som sagt, än är bara 30 sekunder av studioversionen men ändå.

 8. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag hoppas ju på Ace (eller kanske Isa) men tror inte att det går att räkna bort Molly än. Med en riktigt påkostad scenshow så kan Youniverse säkert bli riktigt imponerande den med. Ska bli intressant att se hur det slutar.

 9. Adri

  Nej man ska absolut inte räkna bort Molly, men i höstas när artisterna avslöjades så påpekade många att hon skulle vinna och att alla andra “skulle tävla om andraplatsen” och just den känslan har inte jag kvar i alla fall. Hon är fortfarande en absolut möjlig kandidat dock 🙂

 10. Micke

  Hej igen! Har inte hängt med på ett par veckor nu så jag har en hel del att ta igen. Skönt då att jag är ledig i fyra dagar 🙂

  Börjar med en förhoppning om att så många som möjligt av mina sex “krypa i kroppen av obehag” bidrag är borta. Belgiens vann ju tyvärr men de andra fem kan väl vara borta 🙂 Tysklands tävling vet jag har inte varit än iofs. De sex jag pratar om även om jag inte vill är.

  BELGIEN – “What’s The Pressure“, Laura Tesoro
  FINLAND – “Poom Poom“, Gušani Brothers
  FINLAND – “Love Is Blind“, Cristal Snow
  SCHWEIZ – Feel The Love“, Stanley Miller
  TYSKLAND – “Adrenalin”, Ella Endlich
  UNGERN – “Fire“, Reni Tolvai

  Värst av alla är Stanley Miller

  Kollar på din kalender vilka som haft final

  Österrike: (Jag vet vilken som vann och det var det klart bästa bidraget 🙂 “Loin d’ici“, ZOË.
  Schweiz: Bryr mig inte efter att denna försvann “Holz vor dr Hütta“, Platzhirsch. Alla bra i Schweiz uttagning är ju borta.
  Danmark: Känns lite som med Österrike men inte på samma sätt. Min favvis hos Danmark är inte lika bra men helt överlägsen bland all mellanmjölk där. Pratar om “Heart Shaped Hole“, Simone. Vann inte den så börjar jag oroa mig för våra grannars välbefinnande

  Nu jädrar ska jag lyssna ikapp. I synnerhet när det gäller San Remo som brukar vara överlägsen ESC och så hoppas jag Rumäniens bidrag har kommit. Brukar alltid finnas nån pärla där.

 11. Micke

  Det land som hittills mer än andra haft ett överlägset bidrag i sitt startfält är Ungern. Den är inte bäst bland allt men mil före allt annat i sitt land. Jag pratar om “Pioneer“, Freddie. Hoppas verkligen att den är kvar.

 12. Schlagerpinglan

  @Micke, Grattis, då har du en hel del av både glada nyheter och besvikelser att se fram emot m.a.o. 🙂 Jag har ännu inte uppdaterat alla länderna efter 10-shows-lördagen, då jag inte bara vill få ut resultaten utan verkligen sitta ner och njuta av showerna, i den mån det är möjligt, men de kommer tids nog. 🙂

 13. Isabell

  Oops! Hann med att lyssna på fjärde veckans bidrag endast 2 gånger… Sen gick det inte mer! 🙁
  Har i alla fall fått ihop en eventuell rangordning, men en parentes för Molly vars låt jag endast hört en gång!!

  1. Martin Stenmark
  2. Eclipse
  3. Molly Sandén
  4. Panetoz
  5. Frans
  6. Dolly Style
  7. Linda Bengtzing

  Ja, känner mig mycket tveksam till denna lista eftersom jag endast hunnit lyssna såå lite på låtarna. Den enda jag känner mig någorlunda säker på är Martin Stenmark! Vilken skön, härlig Stenmark-låt det lät som! Hoppas mycket på det bidraget!! 🙂

 14. Micke

  Schlagerpinglan jag skriver på fel ställe jag vet och gillar du det inte så ta bara bort det. Inga problem. Anledningen är att jag inte vill veta några resultat från de senaste veckorna. Österrike vet jag men i övrigt inget. Jag vill bilda min egen uppfattning om bidragen och dra slutsatser utifrån det.

  Vet du jag har redan hittat ett kanonbidrag och det i Rumänska uttagningen. Den smällde till i skallen på mig direkt. Skulle vara kul att veta vad andra här tycker om den. Bidraget är “Moment of silence“, Ovidiu Anton. Wow äntligen något att ta tag i 🙂 Har också som vanligt riktigt bra vibbar direkt med låtarna i San Remo festivalen

 15. Schlagerpinglan

  @Micke, inga problem. Vad gäller “Moment of silence” så finns den med bland de fem bidrag jag genast fick upp ögonen för i den rumänska uttagningen. Lite maffigt annorlunda som skulle kunna göra sig riktigt bra live. Hoppas på det bästa. 🙂

 16. Micke

  Har kollat lite på våra grannars framfart. Tänker främst på Finland och Island. Imorgon tänker jag kolla på hur det har gått men tar hur jag hoppas först 🙂

  ISLAND: Allt som kan kallas bra ligger i semifinal 1 förutom ett och ett halvt bidrag. Från Semifinal 1 hoppas jag främst på “Raddirnar“, Greta Salóme Stefánsdóttir men även “Óstöðvandi“, Karlotta Sigurðardóttir och “Hugur minn er“, Erna Hrönn Ólafsdóttir & Hjörtur Traustason

  Från Semifinal 2 är det givet med “Augnablik“, Alda Dís Arnardóttir. Med tar jag också “Á ný“, Elísabet Ormslev men sedan blir det svårare. Vill inte ha med någon mer därifrån men måste jag välja blir det “Óvær“, Helgi Valur Ásgeirsson.

  Sedan ska då juryn ta med ett extrabidrag och det måste komma från Semi 1 och då tar jag nog “Fátækur námsmaður“, Ingólfur Þórarinsson. Huvudsaken är att inte “Spring yfir heiminn“, Þórdís Birna Borgarsdóttir & Guðmundur Snorri Sigurðarson kommer med.

  FINLAND: Jisses Schlagerpinglan jag undrar hur du känner nu? Såg ditt favvisbidrag från tävlingen. Det var även en av mina fyra favvisar men jag vet inte jag efter det framträdandet. Du vet vilket bidrag jag menar

  Jag kan inte ta ut så som jag gjorde med Island. Det viktiga är att tre bidrag går vidare och att två andra försvinner djupt ned i underjorden.

  Vidare hoppas jag:
  “On It Goes“, Mikael Saari
  “Let Me Out“, Barbe-Q-Barbies
  “Good Enough“, Annica Milán & Kimmo Blom

  Ute för all framtid hoppas jag:
  “Poom Poom“, Gušani Brothers
  “Love Is Blind“, Cristal Snow

  Har inte hunnit kolla på Norge än men om jag minns rätt tyckte jag bäst om
  “Afterglow“, Laila Samuels

  Vad gäller Danmark så kan bara “Heart Shaped Hole“, Simone ha vunnit. Allt annat känns mest som att universum bytt bana eller liknande.

 17. Schlagerpinglan

  @Micke, Jo tack jag vet vad du menar, och det var en oförglömlig upplevelse. Jag ska inte fördärva spänningen för dig utan återkommer med fler kommentarer efter att du kommit ifatt. 🙂

 18. Micke

  Vet inte hur långt Norden har kommit än men så här ser jag på det där jag befinner mig just nu.

  TILL FINAL SOM JAG VILL

  Danmark – “Heart Shaped Hole“, Simone
  Finland – “On It Goes“, Mikael Saari
  Island – “Raddirnar“, Greta Salóme Stefánsdóttir
  Norge – “Afterglow“, Laila Samuels

  Till final som jag ABSOLUT INTE VILL

  Danmark – “The Wrong Kind“, Veronicas Illusion
  Finland – “Poom Poom“, Gušani Brothers eller “Love Is Blind“, Cristal Snow
  Island – “Spring yfir heiminn“, Þ B Borgarsdóttir & G S Sigurðarson
  Norge – (finns ingen riktig katastroflåt även om det finns många tveksamma)

  Just nu är mina ESC-öron lite trötta efter att ha lyssnat ikapp men nu ska jag senare idag uppdatera mig om vad som hänt 🙂

  Mikael Saaris bidrag växer mer och mer för varje gång även om den har lång väg till den fantastiska låt han tävlade med för ett par år sedan.

  Ska jag göra en slutlig gissning så tror jag min danska favvis har störst vinstchans. Hur ska den kunna förlora i det svaga danska startfältet. Tror även Saari har vinstchans men en liten jävel sitter och knackar mig på axeln och oroar sig för att en del röstar för att han inte vann sist när han borde gjort det. Hoppas verkligen det inte är så. Han ska vinna för att han är bäst i år, vilket han är. Min favvis i Island tror jag är en stark vinnarkandidat. Tyvärr tror jag inte på min favvis i Norge.

  Angående mina skräckbidrag är jag egentligen bara rädd för det isländska. De finländska kan i min värld inte ha skuggan av en chans och inte heller det danska.

  Ok nästa gång ska jag vara uppdaterad 🙂

 19. Micke

  Ok nu har jag lite bättre koll. Jag trodde inte det fanns en möjlighet på miljonen att danska folket skulle kunna hitta något annat bidrag än Simones men undrens tider är tydligen inte över. Helt obegripligt för mig då jag kände att alla bidragen förutom Simones var hämtade längst ned i någon källare undangömda för allmänheten. Än värre då när det gäller det finska folket som tydligen röstat vidare Cristal Snow till final. Kan nån komma och hjälpa mig plocka upp hakan från golvet?

  Nej till mer positiva saker. Det schweiziska folket genomskådade Stanley Millers hallelujakupp och det ungerska Rene Tolvais……………….. I rest my case. Italien har som vanligt ett starkt San Remo där jag hittade flertalet bra alternativ. Det som till slut hamnade i ESC är ett bra alternativ även om det fanns ett par starkare bidrag som jag ser det.

  Jag lägger ut två listor här. Dels hur jag rankar de finalklara bidragen och dels hur jag rankar bidrag som fortfarande är kvar i ländernas uttagningar.

  FINALKLARA (De två första gillar jag skarpt, de två sista ogillar jag skarpt)

  1. Italien
  2. Österrike

  3. Irland
  4. Georgien
  5. Vitryssland
  6. Schweiz
  7. Albanien
  8. Malta
  9. Danmark

  10. Spanien
  11. Belgien

  MIN TOPP 10 AV ALLA BIDRAG SOM FORTFARANDE ÄR KVAR I TÄVLINGEN:
  1. MOLDAVIEN – “Vodă e cu noi“, Che-MD
  2. RUMÄNIEN – “Moment of silence”, Ovidiu Anton
  3. ITALIEN – “Nessun grado di separazione”, Francesca Michielin
  4. UNGERN – “Pioneer“, Freddie
  5. TYSKLAND – “Mystery Of A Blood Red Rose“, Avantasia
  6. TYSKLAND – “Ghost“, Jamie-Lee Kriewitz
  7. ÖSTERRIKE – “Loin d’ici“, ZOË
  8. TYSKLAND – “Masters Of Chant”, Gregorian
  9. TYSKLAND – “Solange Liebe in mir wohnt”, Luxuslärm
  10. FINLAND – “On It Goes“, Mikael Saari

  Dessa 10 är klart före allt annat. Fanns två som låg lika bra för mig men de har båda åkt ur och dessa var

  SCHWEIZ – “Holz vor dr Hütta“, Platzhirsch
  GEORGIEN – “Pain In My Heart“,Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz

  Två bidrag som man blir på gott humör av. Den förstnämnde tror jag att jag vet varför den försvann så märkligt. Den sistnämnde ersattes av det sämsta alternativet istället

 20. Adri

  Micke: jag var också lite upprörd över Simones förlust i Danmark… fram tills att jag såg live-versionen. Tråkigt att den bästa låten är den som tyvärr fick det sämsta framträdandet. Så jag måste ändå försvara danskarna i att Simone inte riktigt var värd vinsten. Betyder det att Lighthouse X var värd vinsten? Absolut inte. Hade jag fått bestämma hade Sophia Nohr eller Kristel Lisberg vunnit, men ingen av dem tog sig ens till superfinal 🙁 Hade inga förhopningar om Sophia Nohr men är uppriktigt förvånad över att det gick så kasst för Kristel Lisberg.

  Angående Finlands röstning håller jag med dig om att Cristal Snow borde åkt ut i Finland, jag fattar inte hur Ylona kunde åka ut. I Finlands svaga tävling var hon absolut en av dem bästa, men jaja Saara Aalto och Mikael Saari finns kvar så mitt hopp för Finland är inte heeelt dött i alla fall.

 21. Micke

  Adri jag erkänner jag har inte sett hennes framträdande utan grundar allt på studioversionen. Men vad skulle kunna berättiga hennes förlust? Stod hon på öronen och slog sig kraftigt. Fick en tablett som visade sig var felaktig och innehöll helium istället? Jag förstår inte 🙂

 22. Sckedock

  Hej

  Min lista efter att ha lyssnat i 30 sek:

  1. Rollercoaster – Dolly Style.
  Äntligen en låt med lite fart. En bra melodi som sätter sig på hjärnan och jag känner mig glad. En förbättring av förra årets låt och en solklar kandidat till finalen.

  2. Youniverse – Molly Sandén
  Bra låt, men låter som de flesta andra låtarna. Några andra som kan räknas in till Mollys skara är Oscar Zia, Isa, mfl.

  3. Håll om mig hårt – Panetoz
  Jag älskar dessa killar, men tyvärr är detta nog deras sämsta låt hittills. Dock får de extra poäng för att de är ett så härligt gäng.

  4. If I Were Sorry – Frans
  Låter som de flesta andra låtar som spelas på radio just nu. Ganska tråkig, men helt ok.

  5. Du tar mig tillbaks – Martin Stenmark
  Ljuv stämma, men en låt som passar bättre på svensktoppen.

  6. Runaway – Eclips
  Rockig låt som The Pudels ungefär. Ingen låt jag skulle välja att lyssna på själv. Har dock aldrig varit någon rockare.

  7. Killer Girl – Linda Bengtzing
  Inte en av hennes bästa låtar.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se