Moldavien TV-bolaget TRM har meddelat att ytterligare ett av de 24 bidrag som kvalat sig vidare till de två semifinalerna av “O Melodie Pentru Europa 2016“, Moldaviens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016, har dragit sig ur tävlingen.

Det har länge varit känt att gruppen Elle inte tänkte delta i Moldaviens ESC-uttagning, men likväl fanns deras låt “Tare” med när semifinalsindelningen presenterades för en tid sedan. Nu är det i alla fall officiellt: Elle är borta från tävlingen och ersätts av Vitalie Todirascu och hans låt “Belladonna“. (Källa: wiwibloggs.com)

Bidraget som dragit sig ur Moldaviens ESC-2016-uttagning:
Tare“, Elle studioversionlive-audition
(Youbesc Sound, Tania Cerga, Alla Donţu)

Ersättnings-bidraget:
Belladonna“, Vitalie Todirascu studioversionlive-audition
(Vitalie Todirașcu)

Schlagerpinglan: Eftersom avhoppet kändes ganska klart redan när Litesound drog sig ur tävlingen så kommer det officiella beskedet knappast som någon överraskning. Tråkigt är det i alla fall när ens favoriter en efter en drar sig ur och ännu sorgligare är det när det återigen verkar vara som en protest mot påstått fuffens bakom kulisserna.

Jag hoppas naturligtvis att dessa påståenden om att något av bidragen redan köpt segern bara är illasinnade rykten från några som insett att loppet är kört. Tyvärr så är det inte första året som dessa diskussioner förekommer i Moldavien, vilket ger en lite besk bismak till festligheterna.

Själv ser jag “Falling Stars“ med Lidia Isac som den självklara vinnaren av “O Melodie Pentru Europa 2016” och förhoppningsvis kan denna trevliga låt- och artistkombination vinna en övertygande och ärlig seger i finalen den 27:e februari. 🙂

De övriga semifinalbidragen kan ni lyssna på här medan mer om Moldaviens förberedelser inför ESC 2016 finns här: “Moldavien i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Moldavien 2016: ELLE är officiellt ute”

  1. hej

    Eftersom det nu är så mycket snack om fuskare, och det här inte är första gången i Moldavien tycker jag att TRM ska satsa på internval nästa år, eller starta en ny sorts nationell uttagning Jag har märkt även att sedan 2014 det plötsligt inte börjat gå så bra för Moldavien, och nu har ju Moldaviens uttagning gjort så att Anna Book blivit diskad från Mellon. Det finns helt enkelt många anledningar till att jag nu säger att Moldavien nästa år ska pröva att byta uttagning och bli lite risky. Det kanske till och med blir som när de bytte uttagning i Lettland. Då gick det hur bra som helst. Men i år kan de självklart köra igång denna uttagning.

  2. Schlagerpinglan

    @hej, På ett sätt håller jag med dig om att det bästa nog vore att de höll ett internval för då hade allt kunnat göras upp internt och ingen kunde klaga. Nu är det dock så att Moldavien brukar ha ett av de bästa startfälten och är den uttagning där jag hittar många av de låtar jag lyssnar på resten av året… så tanken på ett internval i Moldavien känns inte helt lockande. Något behöver de dock göra tills nästa år.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se