FinlandSchlagerpinglan: I kväll, den 20:e februari, är det dags för den tredje semifinalen av “UMK 2016“, Finlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016.

Här nedan hittar ni allmän fakta om den finländska uttagningen samt länkar till de sex bidrag som tävlar i tredje semifinalen, där tre bidrag tar sig vidare till finalen.

Allmänt om Finlands “Uuden Musiikin Kilpailu 2016”:
18 bidrag tävlar i “UMK 2016” som utser Finlands representant i ESC 2016.
Först avgörs tre semifinaler där tittarna röstar vidare tre bidrag från varje show.
I finalen den 27:e februari tävlar 9 bidrag och där lär även tittarna få utse vinnaren.
Programledarna för “UMK 2016” är Krista Siegfrids och Roope Salminen.
Se resultaten av föregående shower här: semifinal 1semifinal 2.

Finlands “UMK 2016” – Semifinal 3, 20:e februari:

Startfältet, bidragen, artisterna och låtskrivarna: Schlagerpinglans betyg:
Let Me Out“, Barbe-Q-Barbies
musikvideoyle.fisvenska.yle.fi
(Janne Saksa, Niki Westerback, Tracy Lipp)
FinlandFinlandFinlandFinlandFinland
Poom Poom“, Gušani Brothers
musikvideoyle.fisvenska.yle.fi
(Irfan, Gušani Brothers)
FinlandFinlandFinlandFinlandFinland
Pehmeiden arvojen vaalijat“, Lieminen
musikvideoyle.fisvenska.yle.fi
(Lieminen, P. Siitonen)
FinlandFinlandFinlandFinlandFinland
Liian kuuma“, Pietarin Spektaakkeli
musikvideoyle.fisvenska.yle.fi
(Pietari Kiviharju, Antti Hynninen, Totte Rautiainen,
Pietarin Spektaakkeli
)
FinlandFinlandFinlandFinlandFinland
Sing It Away“, Sandhja
musikvideoyle.fisvenska.yle.fi
(Sandhja, Milos Rosas, Heikki Korhonen, Petri Matara,
Markus Savijoki
)
FinlandFinlandFinlandFinlandFinland
Don’t Wake Me Up“, Tuuli Okkonen
musikvideoyle.fisvenska.yle.fi
(Michael James Down, Primoz Poglajen, Dimitri Stassos,
Tuuli Okkonen, Johnny Sanchez, Sara Ljunggren
)
FinlandFinlandFinlandFinlandFinland

Schlagerpinglan: Betygen här ovan talar sitt tydliga språk: Det är egentligen bara “Let Me Out“ som jag i nuläget känner att jag “måste” ha vidare till finalen. Får jag lov att rädda vidare ytterligare två bidrag så blir det “Sing It Away” och “Don’t Wake Me Up“.

Pää-Äijät visade dock klart och tydligt redan i den första semifinalen att det inte är studioversionerna av låtarna som tävlar, så mina riktiga favoriter väntar jag med att utse tills efter att jag sett hur de klarade sig live. 😛

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Finland i ESC 2016“.

Se även uppladdningarna inför kvällens finalIsland samt lördagens övriga deltävlingar i Ungern, Litauen och Estland.


Schlagerpinglan: Uppladdningen inför den tredje semifinalen förgylldes med hemlagad hjortronparfait, gjord på hjortronlikör från Finland, med havreflarn som krispigt tilltugg samt samma dryck från Finland i glaset. 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Finland 2016: Allt inför tredje “UMK”-semifinalen”

 1. Micke

  Den perfekta ESC-kvällen!

  Finns den? Ja den finns men den är knappast trolig men nog fan är det väl tillåtet att drömma, eller? 🙂 Kvällen innehåller två finaler varav en av dem inte ens är påbörjad för min del så att säga. Har inte lyssnat något överhuvudtaget än tyvärr på UKRAINA. Hoppas bara på att de bästa bidragen går vidare och det gör de givetvis en perfekt ESC-kväll.

  Så vad ska man då äta en sån här mastig ESC-kväll? Får väl börja med några öl och en bastu och sen en riktigt härlig gulaschsoppa så har man ju i alla fall rutat in två av länderna 🙂 Kom gärna med förslag från de olika länderna 🙂

  Final nummer två inträffar i vårt nordiska grannland ISLAND som i år har fyra bra, ett hyfsat och ett dåligt bidrag i final. Alltid nervöst när man godkänner alla bidrag förutom ett som vinnare. Därför skulle den perfekta kvällen i Island inledas med att “Spring yfir heiminn“, Þórdís Birna Borgarsdóttir & Guðmundur Snorri Sigurðarson så tidigt som möjligt ramlar ur. Sedan kunde man bara luta sig tillbaka och köpa vem som helst som vinnare 🙂 Helst dock “Raddirnar“, Greta Salóme Stefánsdóttir. Jag ser ju som vanligt helst att Island framträder med eget språk i maj men måste erkänna att främst Gretas bidrag funkar riktigt bra även på engelska.

  Vi har också några semifinaler att se fram emot varav en utspelar sig i UNGERN men där borde det vara spel mot ett mål. Kan det gå på något annat sätt än att “Pioneer“, Freddie går klockrent till final? Freddie jag tror du hade kunnat komma in i tomtedräkt och gått till final ändå för så totalt överlägsen är den här låten. Helt given finalist och för mig lika given vinnare i den kommande finalen. Enda bidraget jag hade kunnat köpa som vinnare om Freddie inte skulle vinna är Petruska. Härligt med lite annorlunda vinnare. Men varför pratar jag inte om dagens semifinal istället? Därför att Freddie is way better than all the rest. Inte nog med att hans låt är så bra de övriga är inget som tilltalar mig så jag bara väntar på final 🙂

  En annan semifinal utspelar sig i vårt grannland FINLAND där förhoppningsvis bidraget “Let Me Out“, Barbe-Q-Barbies tar snabbtåget till finalen. Redan när tåget anländer till perrongen gör tågpersonalen en sak helt klar. “Poom Poom“, Gušani Brothers behöver inte ens anstränga sig för den kommer aldrig att släppas på tåget eftersom något barntåg inte är påkopplat. Sedan kommer den stora nyheten för kvällen i UMK 2016. Man kryper till korset och erkänner att det blev fel i rösträkningen förra veckan i semifinal 2 då Cristal Snow utropades som finalist. Man ber honom om ursäkt och lovar honom en plats i UMK 2017 och då med en riktig låt. Istället kommer ersättaren att bli “Shamppanjataivas“, Pää-Äijät. Men den här gången kommer de att göra klart för de killarna att de inte uppträder inför dagisbarn, vilket de uppenbarligen trodde i sitt framträdande.

  Två semifinaler av värde kvar då varav den från LITAUEN är lika okänd för mig som finalen i Ukraina. Men en perfekt ESC-kväll ger givetvis de bästa bidragen till final. Sista semifinalen har vi då i ESTLAND. Med två favvislåtar i Estland och båda ikväll så blir det givetvis nervöst. Helt övertygad om att “Stories Untold“, Grete Paia går till final men tror tyvärr inte att den får sällskap av den mysiga “Sally“, Go Away Bird. Sluta larva dig nu Micke det här handlar ju om den perfekta ESC-kvällen och i den går givetvis båda till final och “Unikaalne“, La La Ladies lämnas utanför.

  Så har vi då kommit till kvällens slut tror vi alla men då plötsligt framträder el generalo himself Christer Björkman och kommer med ett uttalande. Inför 2017 lovar han att appen som gör att ingen över 25 år längre röstar i MF kommer att tas bort. Därefter tar han åter till orda och fastslår att de till år 2017 har gjort klart med mer kända artister. Artister som slår i alla åldersgrupper och inte bara bland kidsen. Mikrofonhungriga idoldeltagare är givetvis fortfarande välkomna men från och med nu är minimikravet att man ska kunna sjunga och inte bara gömma sig bakom robotdansare och förprogrammerad musik. Artist betyder åter igen artist och vi tittar mer på övriga ESC och inser att all musik behöver inte låta likadan, att alla sorters musik har sin del.

  Det kallar jag en perfekt avslutning på en perfekt ESC-kväll 🙂 Säkert någon här som blir förbannad på mig nu men snälla ni. Det handlade ju om den perfekta ESC-kvällen för min del. Jag är inte så jädra dum att jag tror på att den kommer att besannas 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Även om Ukraina haft sina semifinaler på lördagskvällarna så är det inte förrän i morgon, söndag, som deras final ska avgöras. Lite konstigt men väldigt bra då man kan ägna den lite extra uppmärksamhet. 🙂

 3. Micke

  Jag sitter med arbete just nu och lyssnar samtidigt på Ukrainas bidrag. Jag ska nog komma ikapp 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se