Inför kvällens ESC-shower

2016-02-21 (söndag)

Schlagerpinglan: I kväll, söndagen den 21:a februari, så kommer Ukraina att utse det bidrag som ska representera dem i Eurovision Song Contest 2016 medan Lettland fortsätter sin uttagning med semifinalen av Supernova 2016. Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen:

Söndagen den 21:a februari

Ukraina Ukraina, Nationell uttagning – Final:
Tid: kl. 18:00 CETPlats: eurovision.tv och youtube.com
Förutsättningar: 6 bidrag tävlar – 50/50 jury- och tittarröster utser vinnaren
Mer info / lyssna på bidragen: Allt inför Ukrainas nationella final

Lettland Lettland, “Supernova 2016” – Semifinal:
Tid: kl. 20:25 CETPlats: LTV1, supernova.lsm.lv och ltv.lsm.lv
Förutsättningar: 8 bidrag tävlar – fyra bidrag (2 jury- och 2 tittarvalda) går vidare
Mer info / lyssna på bidragen: Allt inför “Supernova”-semifinalen

Schlagerpinglan: I kväll hoppas jag i första hand att The Hardkiss vinner i Ukraina med sin “Helpless“ medan jag gärna ser att Justs, Markus Riva och Catalepsia tar sig vidare till finalen i Lettland.

När det gäller Lettland så har jag ganska höga förhoppningar om att alla tre kan ha chans att gå vidare medan jag är 99% säker på att Jamala vinner Ukrainas final. Inget är dock avgjort förrän slutresultatet kommer…. och ibland inte ens då. 😉

Jag önskar er alla en riktigt trevlig Eurovision-kväll 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


20 kommentarer till “Inför kvällens ESC-shower”

 1. Micke

  Bara två länder ikväll. Lugn kväll mot igår 🙂 Har redan sagt och kommer inte att ändra att det bara finns en vinnare för mig i Ukraina och det är “Helpless“, The Hardkiss.

  När det sedan gäller Lettland har jag inte lyssnat något men har inte kunnat låta bli att notera att “Heartbeat”, Justs är bidraget det snackas mycket. Blev därför ganska besviken när jag väl kom i kontakt med den. Hade väntat mig mer efter allt snack. Kanske växer till sig men just nu känns varken den eller något annat bidrag vara något som direkt tilltalar mig. Ska jag nämna någon så blir det “Damnation“, Catalepsia. Inte för att det är något fantastiskt utan mer i brist på annat. nej hoppet ikväll ligger i Ukraina på The Hardkiss

 2. Adri

  I Ukraina finns det ingen låt som gör något speciellt för mig så jag kommer bara reagera med “meh” oavsett vilken låt som vinner (det känns dock rätt avgjort redan, 1944 är ju låten på allas läppar, jag fattar den inte)

  I Lettland är det bara semifinal men där finns det bara en låt som borde vara nära ESC: “Heartbeat” med Justs. Frågan är om det ens är lönt att hålla i en semifinal och final, istället för att bara ge “Heartbeat” biljetten till Globen 🙂

 3. Micke

  Hmm! Har sällan känt mig så tom på kommentarer som när det gäller Jamala. Har inget gott att säga om bidraget men inte heller något ont. Det bara finns.

 4. Adri

  Har liknande känslor om “1944”, den ger mig verkligen ingenting. (Dock så är det ingen låt i Ukraina som väcker någonting inom mig så då kan ju Jamala lika gärna ta hem vinsten.)

 5. Schlagerpinglan

  Jag håller med angående Jamalas bidrag. Personligen känner jag inget, men om ukrainarna själva känner så starkt för det så bör de kanske välja det. Själv hade jag föredragit “Helpless”, men även om den skulle vinna så hade de förmodligen inte hamnat så högt upp på mina framtida ESC-listor.

 6. Johanna

  Känner samma. Inget jag verkligen gillar i Ukrainas final. 1944 är så hypad bland fansen (men det säger egentligen ingenting om slutresultatet)

 7. Micke

  Var inte SunSay diskad? Ja hellre Jamala än SunSay i alla fall men det är fortfarande The Hardkiss som gäller för mig

 8. Micke

  Är det tredje världskriget som har börjat eller vad tusan sysslar de med. Move on

 9. Schlagerpinglan

  @Micke, Njae… de har tydligen fått klartecken att få vara med. Om de vinner så ska de kontrolleras ytterligare en gång, så de är inte garanterat klara. Låten har ju trots allt funnits ute före den 1:a september.

 10. Micke

  Någon som tittar på Ukrainas uttagning som fortfarande håller sig vaken?

 11. Schlagerpinglan

  @Micke, Med vissa svårigheter, men nu börjar Lettland så då blir det lättare. Tror dock att Ruslana egentligen letar efter en ukrainsk version av “I love Belarus”, men förmodligen hade den inte varit tillräckligt pro-Ukraina den heller. Tråkigt när så mycket fokus läggs på att det ska vara en representant för Ukraina och att det inte räcker med att det är en “bra låt”.

 12. Schlagerpinglan

  Jamala vann till slut i Ukraina med sin “1944“, trots att The Hardkiss fick juryns högsta poäng. Lyssna på vinnar-bidraget här: https://www.youtube.com/watch?v=HtPHKrvlCVw

 13. Johan

  Det är ju fantastiskt vad få bidrag som hittills faller mig i smaken. Det här förstod jag inte alls mig på, men får se hur det utvecklas efter ett par lyssningar till.

 14. Micke

  Jag ber alla som gillar Jamala och hennes bidrag om ursäkt men det här är helt obegripligt för mig. Det är faktiskt inte själva låten som skaver mest i mig utan det är hennes röst. Tycker definitivt inte om den och jag vet inte med en annan bakom micken kanske låten lyft mer

  Men jag börjar ändå känna mig lite mer positiv angående detta året. Fyra bidrag på mitt pluskonto nu mot enbart två på minuskontot. De övriga åtta överlever jag 🙂

  1. Italien (8/10)
  2. Österrike (8/10)
  3. Bosnien-Herzegovina (8/10)
  4. Island (8/10)

  5. Georgien (6/10)
  6. Irland (6/10)
  7. Schweiz (5/10)
  8. Ukraina (5/10)
  9. Danmark (5/10)
  10. Albanien (4/10)
  11. Vitryssland (4/10)
  12. Malta (4/10)

  13. Spanien (1/10)
  14. Belgien (1/10)

 15. Johan

  Kul med språkvariation iaf! En återgång till lite mer språkdiversifiering, då fjolårets vara katastrofalt i den aspekten.

 16. Marcus

  Nu får ni f*n skärpa er! 1944 är (tillsammans med Suus) bästa låten som tävlat i Eurovision på snart ett decennium! Känslan hon frammanar tillsammans med den suggestiva, växande melodin gör att man börjar gråta varje gång! Sen är krimturkiska ett oerhört vackert och melodiskt språk!

  På tal om låtar som är meninglösa och intetsägande, hur kunde ni gilla Lisa Ajax igår? Noll utstrålning, noll karisma, noll melodi. Utspädd blandsaft som bäst.

 17. Micke

  Jag gråter också när hon “sjunger” men av helt annan anledning 🙂 Allvarligt talat så har vi olika sätt att närma oss låtar. Stämningen just när man hör låten första gången kan vara direkt avgörande. Det du hör i en låt Marcus kanske jag inte fattar ett skit av medan det kan vara det omvända i en annan låt. Det du tar till dig ska du ta till dig och det jag tar till mig ska jag ta till mig. Jag tycker exempelvis att Carola är Sveriges sämsta sångerska. Hon låter än idag som en liten flicka på 16 år vars röst ännu inte utvecklats. Andra ser det precis tvärtom som att hon har Sveriges bästa sångröst. Det har de all rätt i världen att tycka precis som jag det omvända. Angående denna Lis Ajax kan jg inte svara då jag varken sett eller hör henne.

  Älskar du Jarmala och hennes röst så fortsätt du med det. Det ska jag helt skita i. Helt din sak 🙂

 18. Micke

  Om en helt annan sak. Har fått flera påståenden om att detta skulle vara Serbiens bidrag i årets ESC. Förvånar mig för jag har inget hört om det. Vet du möjligen om det ligger någon sanning i detta

  https://www.youtube.com/watch?v=bu_1Nsle_Ms#t=126

 19. Micke

  För mig får det gärna vara Serbiens bidrag för det är en vacker låt

 20. Schlagerpinglan

  @Micke, Än så länge så har det inte kommit några officiella uttalanden, så det kan väl inte uteslutas att det kan vara det bidraget. Ibland visar sig ju rykten stämma, men inget är i alla fall officiellt än. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se