ESC 2016 Schlagerpinglan: Efter att Cypern i går avslöjade vilket bidrag de tänker skicka till Stockholm i maj (men varken Malta eller Italien verkar ha officiellt bekräftade bidrag) så har vi i nuläget 13 klara bidrag till Eurovision Song Contest 2016. Det är väl lika bra att uppdatera topplistan innan veckans 8 finaler startar. 😀

Här följer en sammanställning av de bidrag som valts ut så här långt, presenterade i den ordning jag personligen rankar dem (med placeringarna från den ursprungliga topp-10-listan inom parentes):

Schlagerpinglans ESC-2016-topp-13, 2016-02-23:
1. (ny) Cypern Cypern: Alter Ego“, Minus One semifinal 1
2. (1.) Österrike Österrike: Loin d’ici“, ZOË semifinal 1
3. (2.) Schweiz Schweiz: The Last Of Our Kind“, Rykka semifinal 2
4. (3.) Vitryssland Vitryssland: Help You Fly“, Ivan semifinal 2
5. (4.) Spanien Spanien: Say Yay!”, Barei finalen
6. (ny) Bosnien och Hercegovina Bosnien och
Hercegovina:
Ljubav je”, Dalal & Deen feat. Ana Rucner and Jala semifinal 1
7. (6.) Irland Irland: Sunlight“, Nicky Byrne semifinal 2
8. (5.) Danmark Danmark: Soldiers of Love“, Lighthouse X semifinal 2
9. (ny) Island Island: Hear them calling“, Greta Salóme semifinal 1
10. (7.) Belgien Belgien: What’s The Pressure“, Laura Tesoro semifinal 2
11. (ny) Ukraina Ukraina: 1944“, Jamala semifinal 2
12. (9.) Albanien Albanien: Përrallë“, Eneda Tarifa semifinal 2
13. (10.) Georgien Georgien: Midnight Gold“, Nika Kocharov &
Young Georgian Lolitaz
semifinal 2

Schlagerpinglan: Enligt eurovision.tv (den officiella sidan) så har varken Italien eller Malta några officiella bidrag så tillsvidare så tar jag bort Ira LoscosChameleon” från listan och avvaktar med att ta med Francesca Michielin, även om allt i nuläget tyder på att det blir “Nessun grado di separazione“ som Italien skickar till Stockholm.

Det verkar som att de klara bidragen till ESC 2016 blir bättre och bättre för varje vecka. Efter att Vitryssland och Spanien var mina inledande “favoriter” så höjde Schweiz och Österrike ribban betydligt när de valde ut sina bidrag och nu står Cypern för det i särklass bästa bidraget så här långt, allt enligt min personliga smak naturligtvis. 😀 Roligt är det i alla fall när det går åt rätt håll, då det inledningsvis verkade lite dystert. 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


21 kommentarer till “Eurovision 2016: Schlagerpinglans topp-13 (så här långt)”

 1. hej

  Sedan kommer Albaniens bidrag att översättas till engelska

 2. Adri

  Har hört att Francesca vill framföra “Nessun grado di separazione” på engelska i ESC.

  Just jag har faktiskt oftast inget emot översättningarna i ESC men tycker det låter som en dålig idé. :/

 3. hej

  Jag vet, den låter ju så bra på italienska

 4. Micke

  Just nu har jag Italiens som etta men om hon skulle sjunga den på engelska tar jag ned den i botten till Spanien och Belgien. Mycket fel kan göras inom ESC men inget fel kan bli större än om ett italienskt bidrag framförs på engelska. Jag vägrar att tro att Italien kan sjunka så lågt

 5. hej

  Jag fick en idé baserad på en kommentar på Wiwibloggs. Man kan använda OGAE klubbarna i det nya röstningssystemet, om det i något fall skulle vara så att jury eller telerösterna inte funkar.

 6. Johanna

  Hon får INTE byta til engelska. Då åker hon ner i botten! Hoppas inte Italien sjunker så lågt!

 7. Jompa

  Tycker det är märkligt att folk kan dissa en låt utan att ha hört den bara för att den skulle vara på engelska. ESC är ingen språktävling vad jag vet. Ibland kan jag undra om vissa fans ens är musikintresserade ö.h.t.

 8. Johan

  Slänger in min topp 13 också! Det går som sagt åt rätt håll kvalitetsmässigt, men mina tvivel kan också bero på att jag inte hunnit lyssna nog mycket på bidragen (vissa har jag bara hört 1 gång). Ska bli intressant när det verkar som att många bidrag väljs på lördag, så efter helgen lär man ha en hel del att gotta sig i. Hur som, hittills så är min lista som följer:

  1. Bosnien & Hercegovina (7/10) – Här drar rappen ned betyget en aning. Snygga etno-balkanska cello-slingor och en gedigen sånginsats. Min fråga är dock: hur plastikopererad är Deen på en skala 1-10? 8?
  2. Albanien (7/10) – Är det bara jag som diggar detta? Återigen intressant harmoniväxling med en mycket kompetent sångerska, som det brukar vara från Albanien! Synd att de byter språk; Vi minns väl katastrofen 2014?
  3. Island (7/10) – Det märks att låten skrevs på engelska, för den flyter på så mycket bättre nu än på isländska. Oftast brukar jag ifrågasätta översättningar, men nu känns det som att en del frågetecken rätades ut.

  4. Cypern (6/10) – Kompetent, men inget som riktigt får bägaren att fyllas till bredden. Intresset dör som lite för snabbt för att den ska få mer än okej+ i betyg än så länge.
  5. Irland (6/10) – Stilren pop, påminner lite om Danmark 2009. Typisk mellanmjölks-kvalificerare som slutar på plats 15 i finalen. Helt okej, och jämfört med mycket skit som Irland skickat de senaste åren – riktigt bra!
  6. Belgien (6/10) – Förstår inte riktigt drevet mot detta. Lättillgänglig disco med kompetent sångerska. Fullt godkänt!

  7. Georgien (5/10) – Inte mitt förstahandsval, men inte det sämsta detta indiehipsterband kunde skickat. Tycker det är lite för pretentiöst och ganska jobbiga dissonans-partier som inte riktigt tillför harmoniskt utan snarare ska leka “in your face”-punkrock. Dock autentiskt och med faktisk instrument-kompetens!
  8. Danmark (5/10) – Helt okej pop, inte någon överraskning för att vara ett danskt bidrag.

  9. Ukraina (4/10) – Här har jag två klagomål: Hennes röst och uttal som gör att man blandar ihop partierna på Tatariska och Engelska. Det andra är det där tillgjorda konstnärliga som får bägaren att rinna över för många gånger för min del. Rona Nishliu lyckades balansera det perfekt 2012, här lyckas man inte riktigt.
  10. Spanien (4/10) – Jag önskar att deras placering 2014 äntligen inspirerat Spanien att hamna på rätt bana. Det här kommer inte att leverera någon placering på rätt sida av poängtavlan.
  11. Vitryssland (4/10) – Finns ganska många element som är rätt okej i låten, men han sjunger falskt live och ibland är det härlig skämskuddefaktor över hela “rock”-grejen. Är det repris av deras bidrag från 2009?

  12. Österrike (2/10) – Gammaldags med det märkligaste scenframträdandet på länge. Det här får Siegel-nerven i mig att implodera.
  13. Schweiz (2/10) – Genomfalskt. Det gör ont i gehöret.

 9. Adri

  Oj, Johan och jag har verkligen olika listor när man tänker att 3 låtar på min topp 5 är på hans botten 5. Anyways, här kommer min topp 13:

  1. Island (Många jämför denna med Never forget och majoriteten tycker denna är svagare. Jag tycker denna är ljusår bättre än hennes försök från 2012)
  2. Spanien (Till skillnad från kommentaren ovan så tror jag Barei kan ge Spanien en mycket respektabel placering. Detta känns tillräckligt orginellt för att sticka ut och ge poäng.)
  3. Schweiz
  4. Österrike (Men hon måste verkligen träna sin röst)
  5. Cypern
  6. Albanien
  7. Bosnien
  8. Danmark
  9. Belgien
  10. Irland
  11. Vitryssland
  12. Ukraina
  13. Georgien

 10. Adri

  Vill också påpeka att om Malta skickar “Chameleon” så skulle de för tillfället befinna sig på min fjärdeplats, och om Italien i slutändan skickar “Nessun grado di separazione” (på italienska) så skulle Italien få plats 7 eller 8.

 11. Micke

  Jompa i stort håller jag med dig om att man ska kolla hur det blir först men i detta fallet med ett italienskt bidrag på engelska. No way.

  Tänk dig att Francesca ringer upp en mängd personer och säger att hon ska bjuda på en brakmiddag för tusentals personer. Hon lockar med allehanda italienska läckerheter. Det vattnas i munnen bara man tänker på det. Man slickar sig om munnen och bara väntar på att den dagen ska komma. Framför sig ser man Crostini Toscani, Lardo di Colonnata, Bistecca alla Fiorentina, Panzanella och jag vet inte allt.

  En vecka innan middagen ringer Francesca plötsligt och säger att hon har fått en ide att servera något helt annat istället. Det hon istället vill ge sig hän åt är hot dogs och pulvermos. Man blir jättebesviken och alla som är inbjudna hoppas att hon inte menar allvar men hon står på sig och säger. “Alla dessa tusentals människor har inte ätit dessa delikatesser och känner inte riktigt till detta.” Men säger hon “Alla människor har ätit och förstår hot dogs och pulvermos så det är en säkrare middag att bjuda på. Dessutom har ni aldrig ätit detta när jag gjort det så det kommer definitivt att bli en succé.” Mat och dryckälskarna gråter blod men runt Fransesca samlas också en grupp människor som stödjer henne och menar på att det är en säkrare middag att bjuda på och plötsligt är hennes nya middag ett faktum.

  Italienska är världens vackraste språk när det gäller musik. Att skippa det och istället sjunga på engelska är ett av de största nedköpen man kan göra inom musik. I synnerhet inom ESC där grundtanken var att skapa kulturell förståelse och dela med sig av sitt eget lands “storhet” och sända ut budskapet om alla människors lika värde.

  Jompa du har all rätt i världen till din åsikt och den respekterar jag fullt ut men jag hoppas du även respekterar min. Just för tillfället rankar jag Italien som etta av de klara men om det blir engelska då är hon som sagt för mig i botten med spanien och belgien.

 12. Micke

  Kommer faktiskt inte ihåg om jag lagt ut den här förut men skit samma .-)

  MIN TOPP 10 AV ALLA BIDRAG SOM FORTFARANDE ÄR KVAR I TÄVLINGEN:
  1. MOLDAVIEN – “Vodă e cu noi“, Che-MD
  2. RUMÄNIEN – “Moment of silence”, Ovidiu Anton
  3. ITALIEN – “Nessun grado di separazione”, Francesca Michielin
  4. UNGERN – “Pioneer“, Freddie
  5. TYSKLAND – “Mystery Of A Blood Red Rose“, Avantasia
  6. TYSKLAND – “Ghost“, Jamie-Lee Kriewitz
  7. ÖSTERRIKE – “Loin d’ici“, ZOË
  8. TYSKLAND – “Masters Of Chant”, Gregorian
  9. TYSKLAND – “Solange Liebe in mir wohnt”, Luxuslärm
  10. FINLAND – “On It Goes“, Mikael Saari

  Dessa tio vandrar runt upp och ned hela tiden men alltid mellan 1-10. För mig är dessa tio särklassia än så länge. imorgon är det dags för Tyskland. Ser jag fram mot 🙂

 13. Micke

  Angående det senaste jag skrev. Kommentera gärna vad ni tycker om dessa tio oavsett om ni älskar dem eller hatar dem 🙂

 14. André

  Jag brukar inte lyssna på Eurovision-bidragen förrän Melodifestivalen är slut (japp, sån är jag) men nu kunde jag inte hålla mig borta. Jag tänker inte heller göra för stora utläggningar nu eftersom det är så mycket annat som fortfarande ska utses som tävlande och jag kan behöva fler lyssningar på låtarna. MEN två saker behöver jag iaf få sagt.

  1. CYPERN!! WOW!! Så himla roligt med en tung rockballad i Eurovision, det var alldeles för länge sen det var med en bra rocklåt i tävlingen. Jag gillar den verkligen! Både musiken, sången och uppbyggnaden. Det här går alltid hem i min bok. Bästa låten jag någonsin hört att Cypern tävlat med.

  2. Bosnien Herzegovina. Precis den sortens comeback jag önskade mig. Möjligtvis kunde de skippat rappandet men överlag är det en vacker och pampig balkanballad. Den sortens ballader som Bosnien alltid varit förebilder inom. Verkligen kul att de är tillbaka!

 15. Micke

  Andre: Två bidrag som ligger precis utanför min topp 10 🙂

 16. André

  Micke: Haha, du och jag har antingen tyckt väldigt lika eller olika under åren. Aldrig något mellanting 😛

  Bosnien kan jag förstå det är blandade reaktioner på (framförallt pga rapparen) men Cypern är jag förvånad över att du inte gillar mer, särskilt i tanke på att du precis som jag är rock-älskare i grunden 😛

 17. Micke

  Tror du missförstod mig Andre. Jag gillar båda bidragen men de är inte topp 10 för mig men strax utanför. Båda bidragen har en del som tyvärr drar ned dem för mig. Bosnien är ju solklart för det är ju rapparen som halvmördar bidraget. Obegripligt att de tagit in honom. När det gäller Cypern är det “take it on” partiet efter drygt 50 sekunder som även återkommer tyvärr.

  Funderar över en sak Andre: Vad tycker du om den här?

  https://www.youtube.com/watch?v=QSctyyx4EsQ

 18. Micke

  Mickes önskelista för helgen:

  AND THE WINNER IS

  Tyskland – “Mystery Of A Blood Red Rose“, Avantasia (Flera favvisar)

  Storbritannien – “Until Tomorrow“, Darline

  Norge – “Afterglow“, Laila Samuels

  Ungern – “Pioneer“, Freddie

  Finland – “On It Goes“, Mikael Saari

  Moldavien – “Vodă e cu noi“, Che-MD

  Slovenien – “Blue And Red“, ManuElla (Hört för lite egentligen)

  Ingen direkt favvis i varken Litauen eller Lettland

 19. André

  Micke: Ok, då missförstod jag dig faktiskt lite grann men förstår desto mer nu!

  Angående länken du visade: Inga större fel på låten. Bra sång och jag får känslan av rockmusikal när jag blundar och lyssnar. Något som drar ner låten är att det hela tiden kändes som om den stegrades och jag satt och väntade på en rejäl höjning, något form av klimax. Det kom dock inte vilket var lite synd. Jag skulle dock inte ha något emot att se låten i ESC med ett dramatiskt rockmusikalsinspirerat scennummer.

 20. Lukas

  I kväll är det tydligen också dags för Tysklands uttagning… hoppas hoppas HOPPAS att Avantasia tar hem det. Även om oddsen har dem som tvåa…

 21. Schlagerpinglan

  @Lukas, Jepp… om ca en-två timmar bör mitt inför-Tyskland-inlägg vara klart att läggas ut. Har lite annan info först som ska klaras av innan vi kommer fram till dagens höjdpunkt. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se