Dami Im för Australien 2016!

2016-03-03 (torsdag)

Australien TV-bolaget SBS (eller egentligen Guy Sebastian och Conchita Wurst under den sistnämndas konsert i Operahuset i Sydney) avslöjade i dag, torsdagen den 3:e mars, att Dami Im är den internvalda artist som kommer att representera Australien i Eurovision Song Contest 2016. (Se avslöjandet på sbs.com.au.)

Dami Im, som är en koreansk-australisk singer-songwriter och även vinnaren av den femte säsongen av Australiens ”X Factor”, framförde sin version av ABBA:s “Waterloo” vid dagens presentation. Vilket bidrag hon kommer att tävla med i den andra semifinalen av ESC 2016 avslöjas däremot inte förrän den 11:e mars. (Källor: eurovision.tv och sbs.com.au)


“Smile”, Dami Im (3:06 – Aug 5, 2015) (Australiens ESC-2016-artist – EJ ESC-bidrag!)

Länkar till smakprov på andra låtar med Dami Im:
Alive“, Dami Im (debutsingel efter X Factor-vinsten)
Super Love“, Dami Im (topp-20-hit)
Gladiator“, Dami Im (topp-20-hit)

Schlagerpinglan: Följer man Eurovision Song Contest så behöver man egentligen inte titta på några av de många Idol-liknande programmen som poppar upp överallt då de bästa artisterna förr eller senare verkar leta sig fram till den “riktiga” tävlingen i alla fall. Grov generalisering, visst, men den fungerar för mig som inte tittar på talangjakter. 😉

Vad gäller Dami Im, som jag aldrig hört talas om förr, så gav hon mig riktigt bra vibbar då det aldrig skadar att sångerskan i fråga har en vacker och stark röst. Det mesta hänger dock (i de flesta fall) trots allt på låten och då vi ännu inte fått höra Australiens ESC-2016-bidrag så får väl spekulationerna om landets chanser i sin semifinals-debut vänta tills låten presenterats. 🙂

Som vanligt så rekommenderar jag wikipedia för mer information om den internvalda artisten.

Mer om Australiens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Australien i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Dami Im för Australien 2016!”

  1. hej

    Jag gillar faktiskt att titta på Idol, men melodifestivalen och Eurovision är långt bättre enligt mig.

    Även om jag inte följer X-Factor så känner jag till Dami via wiwibloggs

  2. Schlagerpinglan

    @hej, Jag tror att det är ganska många av oss som gillar MF och ESC som även följer Idol-liknande program och det är egentligen inte så konstigt då det trots allt är musik-tävlingar allihop – bara det att man följer en artists resa i stället för en låts. 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se