Rysslands Eurovision-bidrag 2016

2016-03-05 (lördag)

RysslandI kväll, lördagen den 5:e mars, klockan 18:45 kommer TV-bolaget RTR att presentera det bidrag som Sergey Lazarev ska representera Ryssland med i Eurovision Song Contest 2016. Musikvideon till det aktuella bidraget, “You Are The Only One“, har dock redan släppts, se länk nedan.

Uppdaterat: Se det ryska bidraget presenteras ev. redan kl. 18:30 CET via Rossija 1.

Lyssna på Rysslands bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här:

“You Are The Only One”, Sergey Lazarev musikvideo
(text & musik: Dimitris Kontopoulos, Phillip Kirkorov, John Ballard, Ralph Charlie)

Schlagerpinglan: Som sagt, allt sedan 2007 då jag startade denna blogg så har jag hoppats att vi en dag ska få se Sergey Lazarev i Eurovision Song Contest, så man kan väl lugnt påstå att jag varit väldigt nervös inför denna första genomlyssning. Lyckligtvis så var det ett lättsmält popbidrag och inte en smäktande ballad som mötte mina öron, så de värsta farhågorna besannades inte och därmed kan jag nu pusta ut och känna mig riktigt nöjd. 😀

Första gången jag hörde “You Are The Only One” så var jag lite tveksam till om det verkligen kunde vara ESC-2016-vinnaren… för inledningsvis så gav det inte mig några direkta wow-känslor. Ju mer jag lyssnar på den så märker jag dock att den växer till sig väldigt snabbt. Räknar man dessutom in att det är Sergey som ska leverera ett live-framträdande där de knappast tänker spara på krutet så är jag relativt säker på att det i slutändan kommer att vara Ryssland som hamnar högst upp på min personliga lista.

Jag är dock lite orolig för att SVT/EBU återigen ska försöka sätta käppar i hjulet för min favorit, som de gjorde 2003 när Ukrainas Zlata Ognevich inte fick igenom sin fantastiska scenshow utan fick nöja sig med en jätte när hon framförde “Gravity“ i Malmö.

Likväl så är jag övertygad om att Ryssland, med eller utan specialeffekter, återigen kommer att finnas med i toppstriden av ESC-finalen. Om det sedan räcker till vinst eller ej vill jag däremot inte börja spekulera om innan vi hört alla konkurrenterna… men jag hoppas naturligtvis på det bästa. 😉

Mer om Rysslands förberedelser inför ESC 2016 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Ryssland i ESC 2016“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Rysslands Eurovision-bidrag 2016”

 1. Micke

  Det var den absolut sämsta skit jag hört överhuvudtaget. Hur i hel…………. kan de släppa sån dynga.

  Jag bara retas lite med dig Schlagerpinglan. Jag tycker definitivt inte så och även om jag hade tyckt det så hade jag aldrig sagt det. Ordet är RESPEKT. Jag har ingen bestämd åsikt än efter att bara ha lyssnat en gång men dynga är det definitivt inte. Kommer knappast att toppa min ranking men inte heller tvärtom.

  Däremot satt jag i bilen med en polare nyss då det plötsligt dök upp en låt som vi började skratta åt. Vi kände att inte nog med att den måste vara skriven för ett förskolebarn, den måste dessutom vara skriven av ett förskolebarn. Det var nog det mest barnsliga jag hört och efter låten fick jag en liten chock när hon sa att det var ett bidrag från årets MF. Jag hoppas sannerligen att det inte var en vuxen karl som uppträdde med den låten och dessutom att den inte gick vidare 🙂 Samtidigt känns det allt bättre med mitt beslut då 🙂

  Två finaler ikväll och en som jag missar imorgon. Gillar två bidrag extra mycket i alla tre.

  POLEN
  1. “Grateful“, Edyta Górniak
  2. “Cool Me Down“, Margaret

  Det var omvänt förut men Edytas växer medan jag börjar tröttna lite på Margarets och det är ju inget bra omen för en final i maj.

  ESTLAND
  1. “Stories Untold“, Grete Paia
  2. “Sally“, Go Away Bird

  Haft samma etta hela tiden medan tvåan är en av de största växarna överhuvudtaget i ESC 2017. Har gått från urtråkig till helmysig.

  RUMÄNIEN
  1. “Moment of silence“, Ovidiu Anton
  2. “Behind the shadows“, Florena

  Min etta ligger väldigt högt överhuvudtaget när det gäller bidrag från ESC 2017. Tvåan är en bit efter men har minst dubbelt så långt ned till trean.

  Får jag åtminstone in en av mina ettor är jag nöjd. Utöver det är det ju måndagen som väntar med Kaliopi men den kommer jag inte att höra på nån vecka så där har jag något att se fram mot 🙂

 2. Mr A

  Nja jag vet inte jag. Den börjar bra men sen maler det på bara. Saknar charmen känns lite väl Utstuderat.

 3. Josef

  Oj vilken video och inget fredsbudskap! 🙂 Detta blir HÖGT placerat och med tanke på grannarna så blir det minst pallplats. Om man ska vara negativ så låter det klassisk schlager. Men ska vara positiv så är detta den bästa låten jag har hört från Lazarev. Den går direkt in på een och kommer vara WOW på en Esc-scen! Ja igen, vilken beefrielse att slippa fredslåten.

  Ikväll floppar Margaret som hajpats upp. Och jag håller helt med Micke att man känner…något är fel med den låten?! Nej, jag TROR (inte tycker) att dessa blir farliga hittills. Ryssland, Ukraina, Tyskland, Lettland och såklart Ungern!

 4. Johanna

  ja den var över mina förväntningar ändå den här det måste jag säga. har ju aldrig fattat Lazrev-hypen. Sedan tycker jag fortfarande inte att det är ett topp-bidrag i mina öron (utanför min egen topp 10) men är väl helt övertygad om att det blir en topplacering i ESC i maj. Men hoppas inte Ryssland vinner med denna låt när de inte kunde vinna med Polinas låt förra året som var 100 ljusår bättre. Men ändå en låt som i min ranking antagligen kommer hamna runt 12-20 någonstans i slutänden…

 5. Josef

  @Johanna: Jag måste gå emot här Johanna. Jag brukar inte hålla med Schlagerpinglan i allt utan våra åsikter går isär ganska ofta vilket jag tycker är intressant! :-). Nej, jag tyckte hon var jättebra Polina förra året men denna intensitet Lazarev bjuder på efter min fjärde lyssning gör att den växer enormt. Versen är dock det allra bästa, den är grymt bra! Låten känns dessutom kort vilket är jättebra, man vill ha mer! MER!

  @Schlagerpinglan. Det är kanske bara Frans som står emellan Lazarev och hans efterlängtade ESC-guld! Jag är verkligen förvånad att låten blev så pass bra när man har pressen på sig att leverera.

 6. Schlagerpinglan

  @Josef, Med tanke på att Lazarev, när han sist försökte sig på ett ESC-äventyr, ställde upp med låten “Flyer” (som jag aldrig gillade) så var jag väldigt orolig för vad som var att vänta. På något sätt så lyckades de, trots pressen, att få fram något så här bra… och som dessutom växer snabbt. Jag är helt klart partisk men likväl imponerad. 😀

 7. Josef

  @Schlagerpinglan; Det är något med Ryssarna och ansvar att leverera.

  Jag tror många kommer bli besvikna när favoriten i Polen med namn Margaret jämförs vid liveframträdande ikväll mot Lazarev. Kan Margaret missa vinsten i finalen ikväll? Det skulle bli en chock för alla fans. Jag tror den lätt vinner för förmodligen så kommer all teknlogisk hjälp att finnas till hands i den nationella finalen, men vänta och se när allt sådant stryks till huvudtävlingen.. Dock får man en liten fingervisning hur stark eller svag hennes röst är som t.o.m jämförs med Rihanna, vilket är helt utan grund anser jag.

 8. Daniel

  Äntligen! Första låten i år som jag gick igång på rejält och som gav mig starka vinnarvibbar. Det här är – om den funkar lika bra på scen – en kassaskåpssäker pallplats för Ryssland.

 9. Mr A

  Finns den live? Känns som man blir lite förblindad av videon.

 10. Schlagerpinglan

  @Mr A, Jag har i alla fall inte hittat någon live-version (och det är inte för att jag inte försökt) men skulle någon hitta en så vill jag gärna se den. 🙂

 11. Andreas

  Wow, vilken låt ovh vilken video! Skall mycket till før att inte denna skall vinna!

  Har en fråga till Schlagerpinglan – du skrev att Ukraina inte fick igenom sitt fantastiska scenshow med Zlata. Detta visste inte jag om, men kommer ihåg jag tycker att det var konstigt att Ukraina inte gjorde mer show med den låten – var sjælv lite besviken på showen då. Vet du vad hade de tækt gøra och varfør stoppade SVT/EBU detta?

 12. Schlagerpinglan

  @Andreas, Det skulle bl.a. vara vatteneffekten som syns här: https://www.youtube.com/watch?v=i1tqLRx-F6A&feature=player_detailpage#t=245 men exakt varför de inte kunde klara av det i Sverige när de kunde göra det i Ukraina är något jag inte riktigt förstod.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se