Rumäniens Eurovision-bidrag 2016

2016-03-06 (söndag)

RumänienEfter en inledande semifinal i fredags så var det i kväll, söndagen den 6:e mars, dags för Rumänien att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2016 genom finalen av “Selecția Națională 2016“.

När de 6 bidragen framförts så var det upp till 100% teleröster att utse vinnaren. Slutresultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan.

Lyssna på Rumäniens bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här:

“Moment of silence”, Ovidiu Anton final-framträdandesemifinal-framträdandevideo
(text & musik: Ovidiu Anton)

Resultatet av Rumäniens “Selecția Națională 2016” – Final, 6:e mars:

Placering, Bidrag, Artist: Tittarröster
1. Moment of silence“, Ovidiu Anton 6 585
2. I’m coming home“, Vanotek feat. The Code & Georgian 4 702
3. Behind the shadows“, Florena 3 491
4. Let it shine“, Dream Walkers 2 332
5. Paradisio“, M I H A I 2 142
6. The Voice“, Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ 1 235
(Källa: TVR1)

Schlagerpinglan: Det är inte varje nationell ESC-final som innehåller uppträdanden av både Cezar och Lidia Isac (två av mina favorit-artister) så personligen såg jag extra mycket fram emot denna show, som mycket riktigt visade sig vara riktigt underhållande. 🙂

Även om jag egentligen gärna sett att M I H A I fått åka till Stockholm med sin underbara “Paradisio” (och en helt ny syn på hur den skulle ha presenterats) så är jag likväl ganska glad över att min andrahandsfavorit Ovidiu Anton knep segern. 😀

Rockbidrag, även i de lite lugnare formerna, brukar av tradition inte gå så bra i ESC men det finns ju undantag till varje regel. Eftersom Rumänien inte har för vana att missa en finalplats så tror jag inte att de kommer att göra det i år heller. Hur det sedan kommer att gå för bidraget i finalen… njae det känns i kväll lite väl avlägset att spekulera om. Jag nöjer mig med att gratulera Ovidiu och önska honom lycka till. 😀

Mer om Rumäniens förberedelser inför ESC 2016 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Rumänien i ESC 2016“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Rumäniens Eurovision-bidrag 2016”

 1. Nathalie

  Vet du/någon när Kaliopi/Makedonien tänker presentera sitt bidrag?

 2. Adri

  Happ, då fortsätter Rumänien sin tradition att vara totalt anonyma.

  Till skillnad från dig pinglan så är jag bara glad att “Paradisio” inte vann. Jag tyckte den var väldigt tam och jag vet att det inte är en personlighetstävling men Mihai har i diverse intervjuer låtit oerhört arrogant och då tycker jag alltid det är lite extra välförtjänt när det går dåligt.

  Men som sagt, det är ingen personlighetstävling så även om hans uttalande i intervjuer inte direkt hjälpt honom i mina ögon så var det låten som var största problemet hos mig.

  Vinnarlåten då? Ja som sagt, inget för mig, men inte dålig i alla fall. På min lista kommer den väl komma nånstans vid 30-strecket.

 3. Schlagerpinglan

  @Nathalie, I dag, måndagen den 7:e mars kl. 20:15 CET är det sagt att Kalipois bidrag ska presenteras.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se