Georgien Den 15:e december avslöjade TV-bolaget GPB att de internt utsett de artister som ska representera Georgien i Eurovision Song Contest 2016. Vilket bidrag som Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz kommer att tävla med bestämdes däremot senare vid en speciell låtuttagning.

Den nationella finalen utspelade sig den 15:e februari och där fick en internationell jury och tittarna välja mellan fem specialskrivna låtar och vann gjorde tittarnas favorit “Midnight Gold“. Nu idag, fredagen den 11:e mars, har den tillhörande officiella videon presenterats, se länkar nedan. (Läs mer om Georgiens låtuttagning här.)

Lyssna på Georgiens bidrag till Eurovision Song Contest 2016:
Bidrag / Artist: “Midnight Gold”, Nika Kocharov and Young Georgian Lolitaz
Länkar: förhands-videoofficiell video
Låtskrivare: Kote Kalandadze

Schlagerpinglan: Jag har lyssnat på Georgiens bidrag åtskilliga gånger men aldrig riktigt förstått poängen med den. Nu när jag tittade på den nya videon, som jag för övrigt tyckte var både passande och underhållande, så var det som att lyssna på en helt ny låt. Plötsligt så föll alla bitarna på plats och jag hörde en “riktig låt” för första gången. Jag gillar den fortfarande inte så mycket, men nu har den i alla fall tagit sig upp från de allra nedersta platserna på min lista. En riktigt välgjord video som tjänar sitt syfte m.a.o..:)

Mer om Georgiens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Georgien i ESC 2016“.

Fler officiella videor, live-framträdanden, nya versioner, låttexter, info om ESC-förberedelser samt i vilken semifinal länderna tävlar hittar ni här: “Alla bidragen till Eurovision Song Contest 2016“.

Andra bloggar om: , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Den officiella videon till Georgiens “Midnight Gold””

 1. Adri

  Nu höjde sig Georgien ett par placeringar på min lista också.

  Fortfarande nere i bottenskrapet men nu beror det mer på stark konkurrens än att låten i sig är kass.

  Nu lämnar Georgien sistaplatsen som istället tas över av San Marino, Montenegro eller Irland… svårt att bestämma vilken av dem som är värst.

 2. davve

  Hoppas att artisterna ifrån Georgien får en fin resa till Sverige… alltid något..

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se